Το καλύτερο μπέργκερ στον κόσμο είναι ελληνικό!

20/9/2018 15:34    Μπέλφαστ
Το καλύτερο μπέργκερ στον κόσμο είναι ελληνικό. Ομάδα νέων κρεοπωλών, που συμμετείχαν για πρώτη φορά στον παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοπωλών που διεξήχθη στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας την περασμένη άνοιξη, εντυπωσίασε τους κριτές με την απλότητα αλλά και τη νοστιμιά του ελληνικού μπέργκερ και κατέκτησε την πρώτη θέση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Κυπαρισσία Αντωνάρα, ιδιοκτήτρια κρεοπωλείου στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, είναι η μοναδική γυναίκα στην ομάδα που κατέκτησε της κορυφή και μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) υπογράμμισε ότι «το μυστικό της επιτυχίας είναι η απλότητα της συνταγής μας, η οποία εκτιμήθηκε από τους κριτές, αλλά και το γεγονός ότι πήραμε υλικά και μυρωδικά από τη ελληνική γη και συγκεκριμένα από την Κρήτη».




Στον παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοπωλών συμμετείχαν χώρες όπως οι ΗΠΑ, που έχουν παράδοση στα μπέργκερ, όμως όπως είπε η νεαρή κρεοπώλισσα, «η χώρα δεν πήρε ούτε ένα βραβείο, ήταν εκτός συναγωνισμού, αν και παραδοσιακά φημίζεται για τo συγκεκριμένο προϊόν».

Η Κυπαρισσία Αντωνάρα, που έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας και στη συνέχεια food design, γρήγορα κατάλαβε ότι έχει ταλέντο στο σχεδιασμό νόστιμων, αλλά και αισθητικά μοναδικών εδεσμάτων από κρέας και έτσι αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογενειακή επιχείρηση, με στόχο να την εξελίξει όσο είναι δυνατόν.

«Εμπνέομαι καθημερινά από τις νέες τάσεις και δημιουργώ διαφορετικά προϊόντα, όπως γεμιστό κανταΐφι με κοτόπουλο, σπαράγγι τυλιχτό με μπέικον, κρεατένιες τούρτες με αρωματισμένο κιμά και μους τυριών» περιγράφει με λεπτομέρεια η εικοσιεξάχρονη.

Υπογράμμισε δε ότι για εκείνη ήταν σημαντικό να συνεχίσει την οικογενειακή επιχείρηση. «Βέβαια σπούδασα και προσέγγισα με έναν πιο επιστημονικό τρόπο τη συγκεκριμένη δουλειά, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα των προϊόντων».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Η εκδίκηση της τραπ: Άγριο ξέσπασμα του Light για Θέμη Αδαμαντίδη

Η εκδίκηση της τραπ: Άγριο ξέσπασμα του Light για Θέμη Αδαμαντίδη

21:30 2/7/2022

Φρέσκο κρέας, αλάδωτη πίτα: Το σουβλατζίδικο με το καλύτερο τυλιχτό στην Αθήνα δεν βάζει ποτέ 2 υλικά της μοντέρνας σχολής

Φρέσκο κρέας, αλάδωτη πίτα: Το σουβλατζίδικο με το καλύτερο τυλιχτό στην Αθήνα δεν βάζει ποτέ 2 υλικά της μοντέρνας σχολής

17:05 2/7/2022

Δήμος Καλαμαριάς: Όλα τα παιδιά στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης

Δήμος Καλαμαριάς: Όλα τα παιδιά στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης

16:16 1/7/2022

Καλαμαριά: Γίνονται τα πρώτα βήματα για την ανάπλαση του Φοίνικα

Καλαμαριά: Γίνονται τα πρώτα βήματα για την ανάπλαση του Φοίνικα

16:15 1/7/2022

Το μυστικό της επιτυχίας: Η «χρυσή ερώτηση» του Τζεφ Μπέζος, που πρέπει να κάνεις πριν πάρεις μια μεγάλη απόφαση

Το μυστικό της επιτυχίας: Η «χρυσή ερώτηση» του Τζεφ Μπέζος, που πρέπει να κάνεις πριν πάρεις μια μεγάλη απόφαση

16:12 1/7/2022

Κάτω από 3 λάθη παίρνεις τα λεφτά: 15 ερωτήσεις του «Εκατομμυριούχου» που το 99,6% απαντάει λάθος! Εσύ;

Κάτω από 3 λάθη παίρνεις τα λεφτά: 15 ερωτήσεις του «Εκατομμυριούχου» που το 99,6% απαντάει λάθος! Εσύ;

16:11 1/7/2022

Μη αναστρέψιμο πλέον: Τα 4 μέτρα που επανέρχονται μετά την προέλαση της Όμικρον 4

Μη αναστρέψιμο πλέον: Τα 4 μέτρα που επανέρχονται μετά την προέλαση της Όμικρον 4

13:15 1/7/2022

Θανάσης Τριαρίδης, 45 ετών. Αθάνατος!

Θανάσης Τριαρίδης, 45 ετών. Αθάνατος!

13:14 1/7/2022

Ο κύβος ερρίφθη: Το μέτρο που έρχεται μόλις τα κρούσματα φτάσουν 30.000

Ο κύβος ερρίφθη: Το μέτρο που έρχεται μόλις τα κρούσματα φτάσουν 30.000

19:54 30/6/2022

Έγινε η αρχή: Η πρώτη χώρα που μπαίνει σε σκληρό lockdown 2 εβδομάδων λόγω έλλειψης καυσίμων

Έγινε η αρχή: Η πρώτη χώρα που μπαίνει σε σκληρό lockdown 2 εβδομάδων λόγω έλλειψης καυσίμων

19:53 30/6/2022

Κλασικά Έπιπλα