Οι Γάλλοι παγκόσμιοι πρωταθλητές!

15/7/2018 22:48    Γαλλία - Κροατία 4-2

Σε έναν από τους πιο τρελούς τελικούς ever, η Γαλλία λύγισε 4-2 την μαχητική Κροατία και πέρασε στην ιστορία ως η 3η ομάδα με δύο Mundial. Τεράστιο respect στους Χρβάτσκι που πάλεψαν μέχρι τέλους.

Η Κροατία κέρδισε τον σεβασμό όλων, όμως εκείνη που έγραψε η ιστορία ήταν η Γαλλία με το εκπληκτικό 4-2 . Δύο χρόνια μετά την απογοήτευση στην έδρα τους, οι Τρικολόρ επικράτησαν στον δεύτερο παραγωγικότερο τελικό και 20 χρόνια μετά το έπος του 1998, έγιναν η 3η Εθνική που κατακτά δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τρίτος με τίτλο Mundial ως παίκτης και προπονητής έγινε ο Ντιντιέ Ντεσάν, φουλ για την Χρυσή Μπάλα ο Κιλιάν Μπαπέ που σκόραρε για 4η φορά και αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης του τουρνουά.

Οι Κροάτες έριξαν κράξιμο στους Αγγλους δημοσιογράφους που είχαν σπεύσει να... αναλύσουν ότι στον ημιτελικό θα είναι κουρασμένοι και μπήκαν και στον τελικό δείχνοντας ότι έχουν ακόμα δυνάμεις. Η ομάδα του Ντάλιτς είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία στο πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στην Γαλλία που δεν άλλαξε τροπάριο και έδωσε χώρο και μπάλα στους Χρβάτσκι, οι οποίοι έφτιαξαν καλές προϋποθέσεις δύο φορές με τον Πέρισιτς (11', 15') αλλά ο άσος της Ιντερ δεν έκανε τη ζημιά. Αντίθετα και κόντρα στη ροή του αγώνα, την έκαναν οι Τρικολόρ στο 19' όταν μετά το φάουλ του Γκριζμάν ο Μάντζουκιτς πέτυχε με κεφαλιά το πρώτο αυτογκόλ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων (1-0).

Το σκηνικό δεν άλλαξε μετά το γκολ καθώς οι Κροάτες συνέχισαν να παίζουν μπροστά και δέκα λεπτά μετά δικαιώθηκαν αφού έπειτα από εκτέλεση φάουλ και κάτι σαν κομπίνα, ο - πολύ δραστήριος - Πέρισιτς με εκπληκτικό αριστερό νίκησε τον Γιορίς για το 1-1, που όμως δεν έμεινε για πολύ. Στο 34' ύστερα από κόρνερ, ο Ματουιντί πήρε κεφαλιά και ο Πέρισιτς βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής, Πιντάνα, πήγε στο VAR, έκρινε ότι υπάρχει παράβαση και έδειξε την βούλα, από την οποία τέσσερα λεπτά μετά ο Γκριζμάν νίκησε τον Σούμπασιτς για το 2-1 που ήταν το σκορ εντός πρώτου μέρους στο οποίο οι Κροάτες είχαν κατοχή 61% και οι Γάλλοι μία τελική προσπάθεια.

Αν στο πρώτο μέρος οι Τρικολόρ είχαν τύχη και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ κόντρα ίσως στην ροή του αγώνα, στο δεύτερο έκαναν τα πράγματα πιο απλά. Οι Κροάτες μπήκαν με περισσότερη πρωτοβουλιά ξανά και έδειξαν διάθεση για πολλές σέντρες, κάτι στο οποίο ο Ντεσάν αντέδρασε με τον Ν' Ζονζί στη θέση του Καντέ νωρίς [55']. Τέσσερα λεπτά μετά οι Τρικολόρ έκαναν το 3-1 όταν σε φάση την οποία ξεκίνησε ο ίδιος με μπαλιά-μύθο 50 μέτρων, ο Πογκμπά είδε τη γωνία και με τεχνικό αριστερό τη βρήκε δίνοντας σαφές προβάδισμα κούπας.

Ενα προβάδισμα που έγινε ακόμα μεγαλύτερο στο 65' όταν το wonderkid και υποψήφιος κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, Κιλιάν Μπαπέ, με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 4-1. Στο 69' ο Γιορίς έκανε γκάφα ερασιτεχνικού επιπέδου χάνοντας την μπάλα από τον Μάντζουκιτς, όμως παρά την πίεση των Κροατών στο φινάλε το 4-2 δεν άλλαξε και έστειλε τους Γάλλους σε έξαλλους πανηγυρισμούς για την ιστορική επιτυχία...

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντεζ, Πογκμπά, Καντέ (55' Ν' Ζονζί), Ματουιντί (73' Τολισό), Γκριζμάν, Μπαπέ, Ζιρού (81' Φεκίρ).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (81' Πιάτσα), Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς (71' Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.



gazzetta

Επόμενο Προηγούμενο
 

Βρέθηκε κρεμασμένος 27χρονος Βολιώτης!

Βρέθηκε κρεμασμένος 27χρονος Βολιώτης!

10:51 5/2/2018

Τον αναζητούσε ο ξάδερφός του και δεν απαντούσε στις κλήσεις…

Φύλλο και φτερό οι τράπεζες βλαστοκυττάρων: Καμία δεν έχει υποβάλλει αίτημα για άδεια

Φύλλο και φτερό οι τράπεζες βλαστοκυττάρων: Καμία δεν έχει υποβάλλει αίτημα για άδεια

10:45 5/2/2018

Στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας

Προμήθεια χημικού υλικού για τις ανάγκες του Δημοτικού κολυμβητηρίου Καλαμαριάς

Προμήθεια χημικού υλικού για τις ανάγκες του Δημοτικού κολυμβητηρίου Καλαμαριάς

10:29 5/2/2018

για ένα έτος

Προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς

Προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς

10:25 5/2/2018

για την περίοδο 2018

Σοκ - 22χρονη φοιτήτρια έπεσε νεκρή την ώρα που εργαζόταν

Σοκ - 22χρονη φοιτήτρια έπεσε νεκρή την ώρα που εργαζόταν

10:21 5/2/2018

στην Άμφισσα

Σύνταξη από 55 έως 59,5 ετών για 450.000 ασφαλισμένους

Σύνταξη από 55 έως 59,5 ετών για 450.000 ασφαλισμένους

09:47 5/2/2018

σε ΙΚΑ, Δημόσιο, Ταμεία ΔΕΚΟ και Τραπεζες

1.500.000 κόσμος στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα

1.500.000 κόσμος στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα

09:40 5/2/2018

βιντεο

Εορτή της Αγίας Αγάθης

Εορτή της Αγίας Αγάθης

08:29 5/2/2018

5 Φεβρουαρίου

Υπεγράφη η νέα σύμβαση παραχώρησης για τον ΟΛΘ

Υπεγράφη η νέα σύμβαση παραχώρησης για τον ΟΛΘ

11:50 4/2/2018

Με στόχο να προχωρήσει η αξιοποίηση του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού..

«Εγκαίνια» για τρεις νέες τράπεζες στην Ελλάδα

«Εγκαίνια» για τρεις νέες τράπεζες στην Ελλάδα

09:50 4/2/2018

Στο επίκεντρο επενδυτικού ενδιαφέροντος ο κλάδος...

Κλασικά Έπιπλα