Ξεκινά η διαδικασία διαβούλευσης για τον δημόσιο χώρο

20/1/2025 12:04    Για τον επανασχεδιασμό του πεζοδρόμου της οδού Κομνηνών
Η διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς σταθερά προσηλωμένη στη δέσμευσή της για μια νέα θεώρηση και αξιοποίηση του δημόσιου χώρου, ανακοινώνει την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης με τους παραγωγικούς φορείς και τους πολίτες για τη διαμόρφωση από κοινού του νέου κανονισμού χρήσης και λειτουργίας των δημόσιων χώρων.

Κύριος στόχος είναι, να διασφαλίζει την ασφαλή και ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών, την απρόσκοπτη χρήση των κοινόχρηστων χώρων από όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα από τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα, την πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης σε κάθε σημείο της Καλαμαριάς, την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης, την εύρυθμη λειτουργία κάθε γειτονιάς, την τόνωση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αλλά και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για την προσέλκυση νέων επισκεπτών.

Η διαδικασία της διαβούλευσης που ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου θα κινηθεί ταυτόχρονα σε δύο επίπεδα: την ηλεκτρονική διαβούλευση μέσω ειδικής πλατφόρμας στον ιστότοπο του Δήμου Καλαμαριάς (www.kalamaria.gr/diavouleuseis/ ) και τις διά ζώσης συναντήσεις-συζητήσεις με φορείς και επαγγελματίες.

Η διαδικασία της διαβούλευσης προβλέπει την κατάθεση απόψεων επί του σχεδίου «Κανονισμός χρήσης και λειτουργίας των δημόσιων χώρων στον Δήμο Καλαμαριάς», τον διάλογο για τον επανασχεδιασμό του πεζοδρόμου της οδού Κομνηνών, αλλά και ένα ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση του δημόσιου χώρου στον Δήμο. 

Στόχος είναι η νέα κανονιστική πράξη που θα καταρτιστεί να έχει την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, ενώ η συμμετοχική διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Φεβρουαρίου.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Εορτή του Αγίου Τιμοθέου του Αποστόλου

Εορτή του Αγίου Τιμοθέου του Αποστόλου

17:30 22/1/2018

22 Ιανουαρίου

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 14.000 κλήσεις σε δυο μήνες από τη δημοτική αστυνομία

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 14.000 κλήσεις σε δυο μήνες από τη δημοτική αστυνομία

16:30 22/1/2018

για το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2017

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες

21:32 21/1/2018

Πού στήνονται τα μπλόκα

Έναρξη Γ' Ευγενείων στην Ι.Μ. Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

Έναρξη Γ' Ευγενείων στην Ι.Μ. Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

20:09 21/1/2018

ακούστε την ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου

Παρων και ο Ερμής στο συλλαλητήριο

Παρων και ο Ερμής στο συλλαλητήριο

20:05 21/1/2018

ο Εμπορικός σύλλογος Καλαμαριάς

Επιτέθηκαν στον Ζουράρι στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό

Επιτέθηκαν στον Ζουράρι στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό

20:01 21/1/2018

Δείτε βίντεο από το περιστατικό

Βούλιαξε η Θεσσαλονίκη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Βούλιαξε η Θεσσαλονίκη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

19:57 21/1/2018

ξεπέρασε τις προσδοκιες

Δύο Μακεδόνισσες από τον σύλλογο του Φοίνικα στο πλευρό του Φραγκούλη

Δύο Μακεδόνισσες από τον σύλλογο του Φοίνικα στο πλευρό του Φραγκούλη

18:38 21/1/2018

συλλαλητήριο

Τουρκία: «Πλήρης ένταξή μας στην ΕΕ αλλιώς

Τουρκία: «Πλήρης ένταξή μας στην ΕΕ αλλιώς "αντίο" στη συμφωνία για τους μετανάστες»

16:18 19/1/2018

''με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση η Άγκυρα δεν έχει λόγο να...''

 Οι δρόμοι που θα κλείσουν την Κυριακή λόγω του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία

Οι δρόμοι που θα κλείσουν την Κυριακή λόγω του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία

16:05 19/1/2018

Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Κλασικά Έπιπλα