Καλαμαριά: Ολοκληρωτική ανακαίνιση του πάρκου Πασαλίδη

8/5/2020 18:46    κατατέθηκε σχετικό αίτημα
Σε γενναία ανακαίνιση του πάρκου Πασαλίδη σχεδιάζει να προχωρήσει ο δήμος Καλαμαριάς, που κατέθεσε το σχετικό αίτημα για χρηματοδότηση των έργων ανάπλασης του κομβικού ελεύθερου χώρου, από το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο δήμος έχει προϋπολογίσει 650.000 ευρώ για την ανακαίνιση του χώρου, ο οποίος χρησιμοποιείται από εκατοντάδες οικογένειες, όμως μέχρι σήμερα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, όπως κατήγγειλαν και οι κάτοικοι της περιοχής.

Προβλήματα σχετικά με τον κατεστραμμένο εξοπλισμό, την καθαριότητα, τις προσβάσεις, ακόμη και την ασφάλεια των παιδιών, που παίζουν στην παιδική χαρά.

Το συγκεκριμένο πάρκο εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας από τις πλέον πυκνοδομημένες περιοχές της Καλαμαριάς, ενώ δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, που εξαιτίας και του πεζοδρόμου, με την πρώτη ανάπλαση που είχε γίνει, μετατράπηκε σε χώρο αναψυχής, συγκεντρώνοντας επιχειρηματική δραστηριότητα.

«Πλέον είναι ώριμες οι συνθήκες για να ανακαινίσουμε πλήρως το πάρκο Πασαλίδη, που πρέπει να αποτελέσει στολίδι για τη συγκεκριμένη περιοχή. Το ενδιαφέρον των πολιτών είναι πολύ μεγάλο, καθώς άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο κυρίως αποτελεί μια όαση πρασίνου και αναψυχής, ενώ δίνει διέξοδο σε νέες οικογένειες με παιδιά. Στόχος μας είναι να ευπρεπίσουμε το χώρο, να αποκαταστήσουμε συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες και κυρίως για τα παιδιά, που χρησιμοποιούν την παιδική χαρά, να δώσουμε ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα πρασίνου και αναψυχής για όλη την οικογένεια και κυρίως για τους νέους. Εννοείται ότι το ανακαινισμένο πάρκο θα είναι προσβάσιμο κι από τα άτομα με αναπηρία, κάτι που σήμερα είναι δύσκολο», επισήμανε σύμφωνα με τη voria, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Η υποβολή της σχετικής πρότασης για τη χρηματοδότηση έγινε τον Απρίλιο και αναμένεται η έγκρισή της από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Ο σχεδιασμός του δήμου είναι η πρόσβαση στο πάρκο να μη γίνεται στο εξής από την οδό Ι. Πασαλίδη, αλλά από τον πεζόδρομο, για τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας. Θα χρησιμοποιηθούν φυσικά υλικά (ξύλινα παιχνίδια κτλ.), θα αποκατασταθεί η πρόσβαση στα άτομα με αναπηρίες, θα αυξηθεί το εύρος των χρηστών, δηλαδή δεν θα υπάρχουν μόνο παιδικά και βρεφικά παιχνίδια, αλλά και χωροδικτύωμα για εφήβους, ενώ θα απομακρυνθούν τα επικίνδυνα φυτά και δένδρα, θα γίνει ενίσχυση και περιποίηση του πρασίνου και θα στρωθεί το πάρκο με χυτό ελαστικό δάπεδο, σε συνδυασμό με γρασίδι.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:05 11/6/2025

Από Πέμπτη 5/6 ως Τετάρτη 11/6

Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς για τους βανδαλισμούς στο 3ο και 10ο Γυμνάσιο

Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς για τους βανδαλισμούς στο 3ο και 10ο Γυμνάσιο

15:09 11/6/2025

Εικόνες καταστροφής

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 11/6/2025

Τετάρτη 11/6

1o Yard Craft Beer Festival

1o Yard Craft Beer Festival

20:00 10/6/2025

Το 1o Yard Craft Beer Festival είναι γεγονός!

Ακυρώνεται η συναυλία του Γιώργου Μαζωνάκη

Ακυρώνεται η συναυλία του Γιώργου Μαζωνάκη

17:00 10/6/2025

Τετάρτη 11/6

Ξεκινούν οι αιτήσεις για παραχώρηση σχολικών χώρων και γυμναστηρίων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους

Ξεκινούν οι αιτήσεις για παραχώρηση σχολικών χώρων και γυμναστηρίων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους

14:21 10/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακοινώνει

Προσωρινή διακοπή στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων

Προσωρινή διακοπή στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων

12:14 10/6/2025

Εκτός λειτουργίας το ΚΔΑΥ της Θέρμης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 10/6/2025

Τρίτη 10/6

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στη Θεσσαλονίκη στο Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στη Θεσσαλονίκη στο Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς

20:00 9/6/2025

Τετάρτη 11/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 9/6/2025

Δευτέρα 9/6

Κλασικά Έπιπλα