Κινητικότητα στη Χαλκιδική για την προετοιμασία κατοικιών και καταλυμάτων

4/5/2020 16:30     για το καλοκαίρι
Κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη Χαλκιδική και αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα καθώς οι ιδιοκτήτες κατοικιών αλλά και ξενοδοχειακών καταλυμάτων ξεκινούν προετοιμασίες και επισκευές σε αυτά ενόψει του καλοκαιριού.

«Από την εβδομάδα που μας πέρασε υπήρξε κινητικότητα και λόγω καλοκαιρίας και γιατί ο κόσμος ελπίζει ότι με την καλή κατάσταση που εμφανίζει η χώρα και τα με λίγα κρούσματα κορονοϊού, τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά και υπάρχει πιθανότητα να κινηθεί και ο τουρισμός», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος. «Βρισκόμαστε σε μια πορεία ανάκαμψης σιγά σιγά και ως προς τη διάθεση του κόσμου και ως προς τις εργασίες που γίνονται σε επίπεδο νομού», σχολιάζει.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής διευκρινίζει ότι όσοι μετακινήθηκαν στα μέσα Μαρτίου από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, παρέμειναν εκεί και δεν επέστρεψαν πίσω ενώ είναι πολύ πιθανόν να μην γυρίσουν καθόλου ως το καλοκαίρι, σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από σήμερα και με τη σταδιακή άρση των περιορισμών παρατηρείται αυξημένη κίνηση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, από χωριό σε χωριό, ενώ φαίνεται ότι εκτός από τις εργασίες που ξεκινούν οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών και οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων συνεχίζουν τις επισκευές και ανακαινίσεις που είχαν ήδη ξεκινήσει πριν από τον Μάρτιο, αλλά ενδεχομένως δεν ολοκληρώθηκαν λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή και η Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής ξεκινά τις συντηρήσεις του οδικού δικτύου που υλοποιούνται κάθε χρόνο, τέτοιον καιρό στην περιοχή. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες διαγωνισμού του έργου για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου κεντρικής Χαλκιδικής που προβλέπει, μεταξύ άλλων, αποκαταστάσεις φθαρμένου οδοστρώματος, καθαρισμούς πρανών, αντικαταστάσεις χαλασμένων στηθαίων, εργασίες ηλεκτροφωτισμού κ.ά, στους Δήμους Πολυγύρου και Σιθωνίας αλλά και σε μέρος του δικτύου του Δήμου Αριστοτέλη. Επιπλέον υπήρξε συνεννόηση μεταξύ της Αντιπεριφέρειας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αποστολή δύο συνεργείων στο νομό Χαλκιδικής, που επί δέκα μέρες θα αποκαθιστούν φθορές στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και πιο συγκεκριμένα σε σημαντικούς κόμβους κυκλοφορίας.

Παράλληλα, συνεχίζονται και τα αντιπλημμυρικά έργα καθώς και οι αποκαταστάσεις των ζημιών που προκλήθηκαν στις αρχές Απριλίου στη βόρεια και την κεντρική Χαλκιδική, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Δημοτικός Κινηματογράφος cine ΑΥΡΑ

Δημοτικός Κινηματογράφος cine ΑΥΡΑ

18:00 18/8/2025

Από Πέμπτη 14 Αυγούστου έως και Τετάρτη 20 Αυγούστου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 18/8/2025

Δευτέρα 18/8

Ioulia Kallimani Grand Premiere στο EDEN Thessaloniki

Ioulia Kallimani Grand Premiere στο EDEN Thessaloniki

20:57 17/8/2025

Παρασκευή 5/9

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 17/8/2025

Κυριακή 17/8

Βαλκανική Πλατεία 2025 το πρόγραμμα συναυλιών και εκδηλώσεων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

Βαλκανική Πλατεία 2025 το πρόγραμμα συναυλιών και εκδηλώσεων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

18:10 16/8/2025

30 Αυγ - 3 Σεπ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 16/8/2025

Σάββατο 16/8

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 15/8/2025

Παρασκευή 15/8

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

18:00 14/8/2025

Τα τελευταία χρόνια, κάτι … ιδιαίτερο συνδέει τον Manu Chao με τη Θεσσαλονίκη!

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

16:00 14/8/2025

Πού θα δείτε τον αγώνα και τι ώρα

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

11:14 14/8/2025

«Ερμής» και «Ίριδα – Κέντρο Γυναικών»

Κλασικά Έπιπλα