Κινητικότητα στη Χαλκιδική για την προετοιμασία κατοικιών και καταλυμάτων

4/5/2020 16:30     για το καλοκαίρι
Κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη Χαλκιδική και αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα καθώς οι ιδιοκτήτες κατοικιών αλλά και ξενοδοχειακών καταλυμάτων ξεκινούν προετοιμασίες και επισκευές σε αυτά ενόψει του καλοκαιριού.

«Από την εβδομάδα που μας πέρασε υπήρξε κινητικότητα και λόγω καλοκαιρίας και γιατί ο κόσμος ελπίζει ότι με την καλή κατάσταση που εμφανίζει η χώρα και τα με λίγα κρούσματα κορονοϊού, τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά και υπάρχει πιθανότητα να κινηθεί και ο τουρισμός», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος. «Βρισκόμαστε σε μια πορεία ανάκαμψης σιγά σιγά και ως προς τη διάθεση του κόσμου και ως προς τις εργασίες που γίνονται σε επίπεδο νομού», σχολιάζει.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής διευκρινίζει ότι όσοι μετακινήθηκαν στα μέσα Μαρτίου από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, παρέμειναν εκεί και δεν επέστρεψαν πίσω ενώ είναι πολύ πιθανόν να μην γυρίσουν καθόλου ως το καλοκαίρι, σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από σήμερα και με τη σταδιακή άρση των περιορισμών παρατηρείται αυξημένη κίνηση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, από χωριό σε χωριό, ενώ φαίνεται ότι εκτός από τις εργασίες που ξεκινούν οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών και οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων συνεχίζουν τις επισκευές και ανακαινίσεις που είχαν ήδη ξεκινήσει πριν από τον Μάρτιο, αλλά ενδεχομένως δεν ολοκληρώθηκαν λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή και η Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής ξεκινά τις συντηρήσεις του οδικού δικτύου που υλοποιούνται κάθε χρόνο, τέτοιον καιρό στην περιοχή. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες διαγωνισμού του έργου για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου κεντρικής Χαλκιδικής που προβλέπει, μεταξύ άλλων, αποκαταστάσεις φθαρμένου οδοστρώματος, καθαρισμούς πρανών, αντικαταστάσεις χαλασμένων στηθαίων, εργασίες ηλεκτροφωτισμού κ.ά, στους Δήμους Πολυγύρου και Σιθωνίας αλλά και σε μέρος του δικτύου του Δήμου Αριστοτέλη. Επιπλέον υπήρξε συνεννόηση μεταξύ της Αντιπεριφέρειας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αποστολή δύο συνεργείων στο νομό Χαλκιδικής, που επί δέκα μέρες θα αποκαθιστούν φθορές στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και πιο συγκεκριμένα σε σημαντικούς κόμβους κυκλοφορίας.

Παράλληλα, συνεχίζονται και τα αντιπλημμυρικά έργα καθώς και οι αποκαταστάσεις των ζημιών που προκλήθηκαν στις αρχές Απριλίου στη βόρεια και την κεντρική Χαλκιδική, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

11:43 23/6/2025

Δευτέρα 23/6

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

18:00 22/6/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά του θεάτρου χτυπά στην Καλαμαριά

Αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά του θεάτρου χτυπά στην Καλαμαριά

17:00 21/6/2025

19/06 - 8:30 μμ - 10:30 μμ

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

20:00 20/6/2025

παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

16:00 20/6/2025

Από σήμερα μέχρι και Τετάρτη 25/6

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

13:00 20/6/2025

Με την παρότρυνση «ελάτε όσο γυμν* τολμάτε»

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

11:16 20/6/2025

Με χρώματα

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

20:00 17/6/2025

Τα VW Beetle στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 22/6

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

15:00 17/6/2025

Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας με έμφαση σε δράσεις για νέους και τρίτη ηλικία

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

11:16 17/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία ενισχύει τα μέτρα ασφάλειας

Κλασικά Έπιπλα