Νέος, σύγχρονος φωτισμός στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα

29/5/2025 11:31    Στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου του δημοτικού φωτισμού
Στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου του δημοτικού φωτισμού στην παραλιακή οδό της Καλαμαριάς, την οδό Νικολάου Πλαστήρα, από την οδό Χηλής έως την οδό Μιαούλη, προχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς.

Συνεργεία του Δήμου με ειδικά καλαθοφόρα οχήματα εργάστηκαν εντατικά τις προηγούμενες ημέρες για την αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών που βρίσκονται εκατέρωθεν του παραλιακού δρόμου της πόλης, με νέα φωτιστικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED.

Η απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει στην αντικατάσταση των ιστορικών φωτιστικών, που επί δεκαετίες, με την υψηλή αισθητική αξία τους, έδιναν φως ευρωπαϊκής πόλης στην Καλαμαριά, ήταν επιβεβλημένη. Παρά την άριστη ποιότητα των υλικών τους, δεν θα μπορούσαν να αντέξουν περισσότερο στη φθορά του χρόνου και των φυσικών φαινομένων, ενώ επιτακτική είναι και η ανάγκη της εποχής για υλικά και εξοπλισμό φιλικά προς το περιβάλλον και λιγότερο ενεργοβόρα.

Με την αντικατάσταση των φωτιστικών στους ιστούς φωτισμού στην παραλιακή οδό της Καλαμαριάς, υπάρχει άπλετο και διαυγές φως, επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν κάτοικοι και επιχειρηματίες στον πιο εμβληματικό δρόμο της πόλης, ενώ μειώνεται η κατανάλωση ρεύματος και παράλληλα αυξάνεται η αποδοτικότητα του φωτισμού.

Παράλληλα, ο Δήμος Καλαμαριάς προχώρησε στην αντικατάσταση των λαμπτήρων στο πάρκο Μ. Αλεξιάδη και στην ευρύτερη περιοχή «Πευκάκια» της Αρετσούς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δύο παιδικές χαρές της περιοχής, αναβαθμίζοντας αισθητικά τον χώρο και ενισχύοντας την ασφάλεια παιδιών, κατοίκων και επισκεπτών.

Ο νέος φωτισμός στην οδό Πλαστήρα είναι μία παρέμβαση ουσίας και συμβολισμού, σε μια περιοχή-σημείο αναφοράς για την πόλη που είχε αφεθεί στην εγκατάλειψη για πολλά χρόνια.

Τα προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο είναι πολλά και οι προκλήσεις για την ανάταξή του μεγάλες. Το παραλιακό μέτωπο αποτελεί σύμβολο για την Καλαμαριά, έναν χώρο με δυναμικότητα και ιστορία, που για χρόνια είχε μείνει στο περιθώριο. Η διοίκηση του Δήμου δεσμεύεται να συνεχίσει με παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών, αλλά και με δράσεις που θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα και την εξωστρέφεια της πόλης.
Επόμενο Προηγούμενο
 

«Βραδιά του Ερευνητή» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

«Βραδιά του Ερευνητή» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

18:42 29/9/2017

ένας θεσμός που κρατά 12 χρόνια

Προς έναρξη εργασιών για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Προς έναρξη εργασιών για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

18:40 29/9/2017

Μέσα στον Νοέμβριο του 2017...

Μόνιμες θέσεις εργασίας στον ΟΤΑ μέσω ΑΣΕΠ

Μόνιμες θέσεις εργασίας στον ΟΤΑ μέσω ΑΣΕΠ

18:38 29/9/2017

Δείτε αναλυτικά!

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» του ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» του ΟΑΕΔ

18:36 29/9/2017

Είσαι νέος 15-24 ετών και ψάχνεις μία θέση απασχόλησης;

«Πέφτουν» οι υπογραφές για τον ΟΛΘ

«Πέφτουν» οι υπογραφές για τον ΟΛΘ

18:19 29/9/2017

Τι προβλέπει το σχέδιο

Ποιοι θα είναι οι χαμένοι του επιδόματος θέρμανσης

Ποιοι θα είναι οι χαμένοι του επιδόματος θέρμανσης

18:10 29/9/2017

Τι αλλαγές έρχονται – «Κουρεμένο» κατά 50% το επίδομα

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους οικιστές Εργατικών Κατοικιών

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους οικιστές Εργατικών Κατοικιών

17:58 29/9/2017

Ηλεκτρονική καταχώρηση των αιτήσεων ρύθμισης των οφειλών

 «Σάρωσε» ο Τσερμενίδης στις εκλογές ΟΑΣΘ

«Σάρωσε» ο Τσερμενίδης στις εκλογές ΟΑΣΘ

17:55 29/9/2017

Θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο νέο ΟΑΣΘ

Διαγωνισμός για την προμήθεια υλικών ύδρευσης, αποχέτευσης και θέρμανσης

Διαγωνισμός για την προμήθεια υλικών ύδρευσης, αποχέτευσης και θέρμανσης

17:25 29/9/2017

συνολικής προϋπολογισθείσης δαπάνης -19.902,87- ευρώ

Σχολή Γονέων στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος

Σχολή Γονέων στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος

17:14 29/9/2017

Κλασικά Έπιπλα