Η Δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς συνεχίζει τον αγώνα για την υπεράσπιση της Μαρίνας της Αρετσούς

11/3/2025 11:34    Η Δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς
Η Δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς συνεχίζει τον αγώνα για την υπεράσπιση της Μαρίνας της Αρετσούς – Μια οφειλόμενη απάντηση στα απαξιωτικά σχόλια στελέχους του Υπερταμείου

Η διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς, εν αναμονή και της συζήτησης στο ΣτΕ για την αίτηση ακύρωσης του Π.Δ. για το γενικό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για τη Μαρίνα της Αρετσούς, καταγράφει καθημερινά την κλιμάκωση της ρητορικής στελεχών και «κύκλων» του Υπερταμείου, εναντίον του Δήμου και όλων όσοι αντιδρούν στο σχέδιο real estate για τη μαρίνα της πόλης.

Η αργκό που επέλεξε να χρησιμοποιήσει, απευθυνόμενος στον Δήμο Καλαμαριάς (σ.σ. «Περαστικά σας») την προηγούμενη εβδομάδα από το βήμα της Prodexpo North το μέλος του Δ.Σ. του Υπερταμείου, Π. Σταμπουλίδης, πέραν της προσβολής μιας δημοκρατικά εκλεγμένης διοίκησης ενός ιστορικού Δήμου της χώρας, δεν ταιριάζει στον διάλογο που οφείλει να γίνει για ένα μείζον θέμα, για το οποίο διαχρονικά το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμαριάς, η Μητροπολική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η κοινωνία έχουν σαφή θέση που έρχεται σε αντίθεση με το «φαραωνικό» σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι αναφορές του κ. Σταμπουλίδη που έκαναν σήμερα Δευτέρα 10.03, την εμφάνισή τους και στον αθηναϊκό Τύπο, απαξιώνουν την μεγάλη προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης να μην υπερδομηθεί, να μην καταστραφεί το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς.

Και αναρωτιόμαστε: Αυτοί είναι οι τεχνοκράτες που επιλέχθηκαν ως οι πλέον κατάλληλοι για να αποφασίσουν για την τύχη της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου; Συμβαδίζει η γλώσσα και η συμπεριφορά αυτή με την αριστεία και τα περί τεχνοκρατών εκπαιδευμένων στο… Χάρβαρντ, πάνω στα οποία στήθηκε το αφήγημα για το Υπερταμείο και τους συναφείς οργανισμούς; Και πού είναι οι ολοκληρωμένοι σχεδιασμοί για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου στα πρότυπα κάθε σύγχρονης χώρας;

Πληροφορούμε τον κ. Σταμπουλίδη, που αν και προφανώς ελάχιστα γνωρίζει την Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά, μιλάει με ύφος κατόχου δεκάδων διδακτορικών με θέμα την… Αρετσού, ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει την απόλυτη ευθύνη της απαξίωσης της Μαρίνας όλα αυτά τα χρόνια και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της χερσαίας ζώνης με την ανεξέλεγκτη απόθεση απόθεση χημικών αποβλήτων (χρώματα, μπογιές κλπ) των σκαφών που ελλιμενίζονται.

Ενδεικτικό της απαξίωσης, το αυταπόδεικτο γεγονός ότι στον ιστότοπο της Μαρίνα της Αρετσούς (thessaloniki-marina.gr), ο χρόνος έχει σταματήσει στο 2005, όπου έχει αναρτηθεί το τελευταίο «νέο», ενώ ο πιο πρόσφατος τιμοκατάλογος για σκάφη είναι του 2016!

Όσοι, λοιπόν, απαξιώνουν συστηματικά τη δημόσια περιουσία θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και μάλιστα όταν έρχονται ως επισκέπτες σε μια πόλη για την οποία έχουν άγνοια των γεωγραφικών και αναπτυξιακών δεδομένων της.

Καλούμε τη διοίκηση του Υπερταμείου και τους αρμόδιους υπουργούς να μεριμνήσουν για την εκπαίδευση των στελεχών τους τόσο στο αντικείμενο το οποίο καλούνται να διαχειριστούν, όσο και στους τρόπους συμπεριφοράς απέναντι στην αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Η Δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς δηλώνει για ακόμα μία φορά πως έχουν γνώση οι φύλακες. Ο δρόμος είναι μακρύς και η διοίκηση του Δήμου θα υπερασπιστεί σε κάθε επίπεδο το παραλιακό μέτωπο της πόλης ώστε η Μαρίνα της Καλαμαριάς να αποτελέσει πραγματικό πόλο ανάπτυξης για την πόλη και τους κατοίκους της και ανάσα για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Στα μπαράζ του Μουντιάλ η Ελλάδα – Ποιοι είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι

Στα μπαράζ του Μουντιάλ η Ελλάδα – Ποιοι είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι

03:30 11/10/2017

Δε δυσκολεύτηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κόντρα στο Γιβραλτάρ

Στις 120 δόσεις οι οφειλές στον ΕΦΚΑ

Στις 120 δόσεις οι οφειλές στον ΕΦΚΑ

03:27 11/10/2017

προβλέπεται από το άρθρο 15 του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Τρία στα τέσσερα μέλια περιέχουν νεονικοτινοειδή

Τρία στα τέσσερα μέλια περιέχουν νεονικοτινοειδή

03:12 11/10/2017

φυτοφάρμακα βρέθηκαν σε δείγματα από όλο τον κόσμο

Πουτζδεμόντ: Θα σεβαστώ τη βούληση των Καταλανών, θα διαπραγματευτώ

Πουτζδεμόντ: Θα σεβαστώ τη βούληση των Καταλανών, θα διαπραγματευτώ

03:08 11/10/2017

«Παγώνει» η απόφαση για ανεξαρτησία

Μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας

Μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας

03:05 11/10/2017

Άγνωστη η πηγή του ισότοπου Ru-106

Έτοιμοι για σεξ με ρομπότ οι άνθρωποι!

Έτοιμοι για σεξ με ρομπότ οι άνθρωποι!

03:02 11/10/2017

Ένα θέμα που είναι πλέον υπαρκτό

Τα παιδιά κινδυνεύουν από την ρύπανση ενώ περπατούν για το σχολείο

Τα παιδιά κινδυνεύουν από την ρύπανση ενώ περπατούν για το σχολείο

02:59 11/10/2017

ισπανική μελέτη

Ποιοι ευνοούνται από την παράταση στις εισφορές του ΕΦΚΑ

Ποιοι ευνοούνται από την παράταση στις εισφορές του ΕΦΚΑ

02:56 11/10/2017

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον θάνατο εργαζομένου στην Καλαμαριά

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον θάνατο εργαζομένου στην Καλαμαριά

02:51 11/10/2017

έγγραφο

Τι είδους πορνό βλέπουν οι Έλληνες

Τι είδους πορνό βλέπουν οι Έλληνες

02:47 11/10/2017

Στατιστικά από το PornHub

Κλασικά Έπιπλα