Ελλάδα - Τόκιο πάνω σε ποδήλατα

6/2/2020 17:21    δύο 26χρονοι Τσέχοι..
Με αφετηρία την πρωτεύουσα της Ελλάδας, της χώρας όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, οι αρχαιότεροι και σπουδαιότεροι αγώνες της αρχαιότητας, που γίνονταν προς τιμήν του πατέρα των Ολύμπιων θεών Δία, δύο 26χρονοι Τσέχοι αποφάσισαν πριν από λίγες μέρες να ξεκινήσουν ένα ταξίδι για τη μακρινή Ιαπωνία, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, που θα διεξαχθούν τον προσεχή Ιούλιο. Ως εδώ όλα φαίνονται απλά αλλά το αφήγημα αλλάζει, όταν προστίθεται η πληροφορία πως αυτό το ταξίδι, διάρκειας περίπου 6 μηνών, γίνεται με ποδήλατα! 

Συναντήσαμε τον Στέφαν Βάσας (Stefan Vasas) και τον Γιάκουμπ Ντβόρσκι (Jakub Dvorsky) δίπλα στο σύμβολο της Θεσσαλονίκης, τον Λευκό Πύργο, όπου πραγματοποίησαν την πρώτη τους στάση για να διανυκτερεύσουν και να πάρουν μια μικρή γεύση από την πόλη μας. Το ταξίδι τους άρχισε την 1η Φεβρουαρίου και οι μόνες τους αποσκευές είναι όσες χωράνε τα ειδικά σακίδια που είναι τοποθετημένα στα ποδήλατά τους. Είναι μόνο οι δυο τους αλλά έχουν ένα σημαντικό εφόδιο για να πορευτούν και να αντέξουν: την αισιοδοξία και το χαμόγελο.

Ο Στέφαν ασχολείται επαγγελματικά με τον χώρο της πληροφορικής και ο Γιάκουμπ με τα ποδήλατα. Κανείς τους δεν είναι αθλητής αλλά έχουν τη φυσική κατάσταση, όπως λένε, για να αντεπεξέλθουν σε ένα τόσο απαιτητικό εγχείρημα. «Το μεγαλύτερο ταξίδι που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής διήρκεσε περίπου έναν μήνα. Αυτό είναι πολύ δύσκολο αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Ταξιδέψαμε με αεροπλάνο στην Αθήνα για να ξεκινήσουμε από εκεί. Ο επόμενος σταθμός μας θα είναι η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέφαν Βάσας. «Από το Τόκιο θα επιστρέψουμε στη χώρα μας με αεροπλάνο. Είναι η πρώτη φορά που θα παραβρεθούμε σε Ολυμπιακούς Αγώνες», συμπλήρωσε ο Γιάκουμπ Ντβόρσκι.

Τους δύο ποδηλάτες υποδέχτηκε στη Θεσσαλονίκη η πρόξενος της Τσεχίας Μαργαρίτα Ιγνατίδου. «Είναι χαρά μας που βλέπουμε δυο νέους από την Τσεχία να επιχειρούν αυτό το ταξίδι, το οποίο ξεκίνησε από την Αθήνα και από τη χώρα όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, για να τιμήσουν όπως μας είπαν, τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη, για την οποία είχαν ακούσει πολύ καλά λόγια, τα οποία επιβεβαιώθηκαν, καθώς τους άρεσε πάρα πολύ», είπε η κ. Ιγνατίδου κι ευχαρίστησε την εντεταλμένη σύμβουλο Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα για φιλοξενία των δύο νέων στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο ποδηλάτες αναχώρησαν το πρωί για τον επόμενο σταθμό τους, που είναι η Κωνσταντινούπολη, με στόχο στις 24 Ιουλίου να είναι παρόντες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

12:00 4/3/2025

Στο πλαίσιο του έργου «Αναπλάσεις Πράσινων διαδρομών στον Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 4/3/2025

Τρίτη 4/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

10:00 3/3/2025

Δευτέρα 3/3

Η Καλαμαριά πάει για Κούλουμα στη θάλασσα

Η Καλαμαριά πάει για Κούλουμα στη θάλασσα

19:00 2/3/2025

Καθαρά Δευτέρα 3/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

10:00 2/3/2025

Κυριακή 2/3

Κυριακή Βράδυ στο Love Underground Live Club: Back to the ’80s Live Party

Κυριακή Βράδυ στο Love Underground Live Club: Back to the ’80s Live Party

18:00 1/3/2025

Κυριακή 2/3

«Τα πέντε αφηγήματα του Edgar Allan Poe» με διπλή παράσταση το Σάββατο 1/3 στο «Μελίνα Μερκούρη»

«Τα πέντε αφηγήματα του Edgar Allan Poe» με διπλή παράσταση το Σάββατο 1/3 στο «Μελίνα Μερκούρη»

14:00 1/3/2025

1/03 - 8:00 πμ - 5:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

10:00 1/3/2025

Σάββατο 1/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

10:00 28/2/2025

Παρασκευή 28/2

ΟΑΣΘ: Συμβολικά μόνο 57 λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στις 28 Φεβρουαρίου

ΟΑΣΘ: Συμβολικά μόνο 57 λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στις 28 Φεβρουαρίου

17:00 27/2/2025

Με προσωπικό ασφαλείας και τη δρομολόγηση 57 λεωφορείων

Κλασικά Έπιπλα