Θεσσαλονίκη: Λήγει η προθεσμία για έκδοση κάρτας στάθμευσης κατοίκου

9/1/2020 14:15    κεντρικός δήμος
    Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τους κατοίκους της Α' (κέντρο) και Γ' ('Ανω Πόλη) δημοτικής κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, που επιθυμούν είτε να εκδώσουν είτε να ανανεώσουν τις κάρτες στάθμευσης για το 2020. Η προθεσμία που έδωσε ο κεντρικός δήμος προς τους δημότες λήγει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ακολούθως θα αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα.

    Η διαδικασία για την έκδοση και ανανέωση των καρτών ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου του περασμένου έτους και μέχρι στιγμής η προσέλευση των δημοτών φτάνει το 30%. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Αβαρλή, από τη λήξη της προθεσμίας και μετά η δημοτική αστυνομία θα αρχίσει να "κόβει" πρόστιμα σε όσους δεν έχουν φροντίσει για την έγκαιρη ανανέωση της κάρτας στάθμευσης.

    Σημειώνεται πως από φέτος η έκδοση και ανανέωση καρτών στάθμευσης μονίμου κατοίκου μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης www.thesi.gr, σε μια προσπάθεια της διοίκησης Ζέρβα να μειωθούν οι ουρές και η ταλαιπωρία του κόσμου.

    ‘Οπως είπε ο κ.Αβαρλής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FΜ", το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης και ανανέωσης των καρτών στάθμευσης για το 2020 είναι ιδιαίτερα  εύχρηστο ακόμη και για τους πολίτες που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο. 

    "Το σύστημα είναι απλό και δεν έχει κανένα κόστος για τους δημότες. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μπορούν ηλεκτρονικά οι ενδιαφερόμενοι να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, χωρίς να ταλαιπωρούνται σε ουρές και να χάνουν τον χρόνο τους. Οι δημότες απλά θα συμπληρώσουν τα στοιχεία του αυτοκινήτου και στη συνέχεια θα παρακολουθούν την πορεία της αίτησής τους, έως και τη στιγμή που θα κληθούν στο δημαρχείο για να παραλάβουν τη νέα κάρτα", τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. 

    Ο κ.Αβαρλής πρόσθεσε πως ακόμη και αν αποφασιστεί παράταση στη διαδικασία σίγουρα θα είναι ολιγόωρη, προειδοποιώντας πως αμέσως μετά η δημοτική αστυνομία θα ξεκινήσει τους ελέγχους σε όλους τους δρόμους της Α’ και Γ’ κοινότητας προκειμένου να επιβληθούν πρόστιμα σε όσους κατοίκους δεν έχουν μεριμνήσει να ανανεώσουν τις κάρτες τους για το νέο έτος. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

08:52 15/10/2017

15 Οκτωβρίου

Η Θεσσαλονίκη τιμά σήμερα το Ναύαρχο Βότση

Η Θεσσαλονίκη τιμά σήμερα το Ναύαρχο Βότση

08:47 15/10/2017

Βότσεια 2017

Με εγκαύματα σε όλο το σώμα βρέθηκε 25χρονος στις γραμμές του ΟΣΕ

Με εγκαύματα σε όλο το σώμα βρέθηκε 25χρονος στις γραμμές του ΟΣΕ

08:44 15/10/2017

Λάρισα

Τρίτο Ενιαύσιο Ιερατικό Συνέδριο ​της Ιεράς ​ Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Τρίτο Ενιαύσιο Ιερατικό Συνέδριο ​της Ιεράς ​ Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

08:37 15/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Καταιγίδα» ηλεκτρικών αυτοκινήτων έρχεται στην Ευρώπη

«Καταιγίδα» ηλεκτρικών αυτοκινήτων έρχεται στην Ευρώπη

08:33 15/10/2017

Η «μάχη των στάνταρντ» που μπερδεύει τους καταναλωτές- οδηγούς

«Δώρο» Χριστουγέννων για χιλιάδες συνταξιούχους!

«Δώρο» Χριστουγέννων για χιλιάδες συνταξιούχους!

08:31 15/10/2017

από 1.000 ως και 3.000 ευρώ

Τα νέα μοντέλα που βγαίνουν στους ελληνικούς δρόμους από το 2018

Τα νέα μοντέλα που βγαίνουν στους ελληνικούς δρόμους από το 2018

08:28 15/10/2017

Οι νέες αφίξεις για Skoda, Audi και VW

Σοκ στο Μαρκόπουλο: Σκότωσε την κόρη της και αυτοκτόνησε

Σοκ στο Μαρκόπουλο: Σκότωσε την κόρη της και αυτοκτόνησε

08:26 15/10/2017

σοκάρει η καταθεση του πατερα

ΗΠΑ: Συνάντηση Τσίπρα με επιχειρηματίες

ΗΠΑ: Συνάντηση Τσίπρα με επιχειρηματίες

08:19 15/10/2017

συμφωνία για οικονομικό «Greek comeback»

Αδιανόητο: Έφυγε με ταξί από το φλεγόμενο όχημά του ενώ η φίλη του καιγόταν ζωντανή

Αδιανόητο: Έφυγε με ταξί από το φλεγόμενο όχημά του ενώ η φίλη του καιγόταν ζωντανή

08:17 15/10/2017

Στο Μπρούκλιν

Κλασικά Έπιπλα