Έρχεται χειμώνας: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

30/11/2019 18:21    Αναλυτική πρόγνωση
Ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης, που ήδη επηρεάζουν τον καιρό της Βόρειας και της Κεντρικής Ευρώπης, κινούνται γρήγορα με κατεύθυνση ανατολική-νοτιοανατολική και την Κυριακή αναμένεται να περάσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας μας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo.

Αυτό, θα οδηγήσει τη θερμοκρασία σε πτώση έως και δέκα βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με το Σάββατο, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο. Μάλιστα, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως επίκειται μια νέα πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στη Βόρεια και στην Κεντρική Ελλάδα.



Πιο αναλυτικά, αύριο στο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια, σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη έως το πρωί και στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη έως το μεσημέρι, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στην Νότια Πελοπόννησο και την Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, υπάρχει στη Θράκη έως το πρωί και στο Πήλιο προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από μείον 4 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από μείον ένα έως 9, στη Θεσσαλία από 4 έως 13, στα δυτικά ηπειρωτικά από 5 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 13, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 17 (έως 19 με 20 στα Δωδεκάνησα) και στην Κρήτη από 15 έως 19.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ από το απόγευμα όμως θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ και ιδιαίτερα στον Πατραϊκό έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, ενώ πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στο Θερμαϊκό 5 έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα στραφούν σε ανατολικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς.


Επόμενο Προηγούμενο
 

ΟΑΣΘ: Πόσο θα κοστίζουν οι κάρτες απεριόριστων διαδρομών

ΟΑΣΘ: Πόσο θα κοστίζουν οι κάρτες απεριόριστων διαδρομών

08:57 12/11/2017

μετά τις 15 Νοεμβρίου

Θρίλερ με πτώματα παιδιών στη Λέσβο

Θρίλερ με πτώματα παιδιών στη Λέσβο

08:55 12/11/2017

Δεν έχει δηλωθεί καμία εξαφάνιση

Φονική θεομηνία στην Κέρκυρα με έναν νεκρό - Ανεμοστρόβιλος στη Λευκίμμη

Φονική θεομηνία στην Κέρκυρα με έναν νεκρό - Ανεμοστρόβιλος στη Λευκίμμη

07:24 12/11/2017

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Εκτροπή φορτηγού στη Χαλκιδική ‑ Νεκρός ο οδηγός

Εκτροπή φορτηγού στη Χαλκιδική ‑ Νεκρός ο οδηγός

04:44 9/11/2017

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου

Καλαμαριά: «Στα καλά του καθισμένου» στο Θέατρο Σοφούλη

Καλαμαριά: «Στα καλά του καθισμένου» στο Θέατρο Σοφούλη

04:41 9/11/2017

Ο Δημήτρης Αντωνίου μας ξαφνιάζει για ακόμη μια φορά

Η μεγαλύτερη τεχνητή παραλία της Ευρώπης

Η μεγαλύτερη τεχνητή παραλία της Ευρώπης

04:39 9/11/2017

VIDEO

Θεσσαλονίκη: Νέο κόσμημα στη Νέα Παραλία, με υπογραφή Βαρώτσος!

Θεσσαλονίκη: Νέο κόσμημα στη Νέα Παραλία, με υπογραφή Βαρώτσος!

04:34 9/11/2017

Θα μπει στη θέση που είχε το «Φεγγαράκι της Ακτής»

Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει απευθείας πτήσεις για το Κατάρ!

Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει απευθείας πτήσεις για το Κατάρ!

04:32 9/11/2017

Η σύνδεση θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2018

Νέο είδος εντόμου ανακαλύφθηκε στην Ρόδο

Νέο είδος εντόμου ανακαλύφθηκε στην Ρόδο

04:24 9/11/2017

στη Κοιλάδα των Πεταλούδων

Καλαμαριά - Mίσθωση έργου με ιατρό γενικής ιατρικής και ορθοπεδικό

Καλαμαριά - Mίσθωση έργου με ιατρό γενικής ιατρικής και ορθοπεδικό

04:20 9/11/2017

για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στα μέλη των Κ.Α.Π.Η. του Δ.Ο.Π.Α. & Α.Π.Η.

Κλασικά Έπιπλα