Τραγωδία: 8χρονος πέθανε από διφθερίτιδα!

28/11/2019 16:40    μια ξεχασμένη ασθένεια
Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην ιατρική κοινότητα ο θάνατος 8χρονου παιδιού χθες, Τετάρτη, στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού, λόγω διφθερίτιδας, μιας ασθένειας που είχε εξαλειφθεί εδώ και τρεις δεκαετίες, λόγω των εμβολιασμών.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση, οι γιατροί δεν κατάφεραν, όμως, να το κρατήσουν στην ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί είχε λάβει μόνο δύο από τις πέντε δόσεις του συνδυασμένου εμβολίου DTaP που προστατεύει από τον τέτανο, την διφθερίτιδα και τον κοκκύτη. Επίσης, δεν είχε εμβολιαστεί για κανένα άλλο μολυσματικό νόσημα, όπως ορίζει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών στη χώρα μας.

Το παιδί είχε εμφανίσει συμπτώματα λαρυγγίτιδας και μεταφέρθηκε από τους γονείς του πρώτα σε ιδιωτική κλινική. Εκεί τους είπαν ότι πρέπει να νοσηλευθεί, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. Όταν η κατάστασή του χειροτέρευσε, το μετέφεραν στα επείγοντα του Παίδων, όπου και διασωληνήθηκε αμέσως.

Έπειτα από δυο 24ωρα στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας, το παιδί κατέληξε. Οι εξετάσεις είχαν δείξει ότι έχει προσβληθεί από το κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων αλλά και το ίδιο το υπουργείο Υγείας διερευνούν την υπόθεση, ενώ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Η διφθερίτιδα προκαλείται από το βακτήριο Corynebacterium diphtheriae και μεταδίδεται με τα σταγονίδια της αναπνοής από ασθενείς, από φορείς και σπανιότερα μέσω μολυσμένων τροφίμων ή αντικειμένων.


cnn

Επόμενο Προηγούμενο
 

Παγκόσμια Εβδομάδα Ιδιοπαθούς Πνευμονικής Ίνωσης

Παγκόσμια Εβδομάδα Ιδιοπαθούς Πνευμονικής Ίνωσης

08:34 17/9/2017

μία σπάνια και θανατηφόρα νόσος

Εορτή των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης

Εορτή των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης

08:30 17/9/2017

17 Σεπτεμβρίου

Διακοπή ρεύματος σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Διακοπή ρεύματος σήμερα στη Θεσσαλονίκη

08:28 17/9/2017

Δείτε σε ποιες περιοχές

Ο Πανθρακικός ψάχνει την αγωνιστική ανάσταση με χορηγό γραφείο τελετών

Ο Πανθρακικός ψάχνει την αγωνιστική ανάσταση με χορηγό γραφείο τελετών

07:54 17/9/2017

ΕΠΣ Θράκης

Τον Οκτώβριο οι πρώτες πωλήσεις

Τον Οκτώβριο οι πρώτες πωλήσεις "κόκκινων" δανείων

13:19 16/9/2017

έναρξη των πωλήσεων

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Λέσβο

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Λέσβο

13:09 16/9/2017

γεωδυναμικo ινστιτούτο

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

13:04 16/9/2017

ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Βρέθηκε πλανήτης πιο... μαύρος κι από την πίσσα

Βρέθηκε πλανήτης πιο... μαύρος κι από την πίσσα

12:51 16/9/2017

NASA

Μεγάλο κακό κάνει το πολύ πορνό στον άντρα!

Μεγάλο κακό κάνει το πολύ πορνό στον άντρα!

12:38 16/9/2017

Μπορεί να τινάξει στον αέρα την αυτοπεποίθηση

Λονδίνο: Ανθρωποκυνηγητό για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό

Λονδίνο: Ανθρωποκυνηγητό για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό

12:32 16/9/2017

Η βρετανική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες

Κλασικά Έπιπλα