ΑΠΘ: Καθηγητής καταγγέλλει προπηλακισμό από φοιτητές!

27/2/2019 03:23    τι έγραψε ο ιδιος
Ο ίδιος κατέγραψε το περιστατικό στο facebook:

«Συνέβη πριν από δύο ώρες. Σήμερα ο Πρόεδρος του Τμήματος μας είχε ενημερώσει γραπτώς ότι οι φοιτητές θα κάνουν τη δεύτερη και τελευταία χρήση μέσα σε όλο το ακαδημαϊκό έτος, του δικαιώματος να κάνουν συνέλευση την ώρα μαθημάτων, οπότε 12.00-16.00 δεν θα γίνουν μαθήματα. Τις Τρίτες έχω μάθημα 16.00-18.00 στην Α11 με τους πρωτοετείς. Όταν έφτασα στο ακαδημαϊκό τέταρτο, 16.15, βρήκα 80-100 πρωτοετείς έξω από την αίθουσα να με περιμένουν για το μάθημα λέγοντάς μου ότι η συνέλευση που γινόταν στην ίδια αίθουσα τελειώνει σε λίγα λεπτά. Τους ζήτησα να με ενημερώσουν ως τις 16.30, αν τελειωσει να μπουμε για μάθημα, αλλιώς να αναζητησω ελεύθερη αιθουσα. Στις 16.25 οι φοιτητές μου με ενημερώνουν ότι η συνέλευση τελείωσε οπότε μπαίνουμε στην αίθουσα για μάθημα.

Εκεί είχαν παραμείνει περίπου 15-20 φοιτητές (από τους 74 που ψήφισαν στη συνέλευση, το τμήμα έχει 1500 ενεργούς φοιτητές) και απαίτησαν με σκαιό τρόπο να φύγω γιατί είχαν "συντονιστικό". Τους εξήγησα πολύ ήρεμα ότι η εντολή του Προέδρου ήταν ότι μετά τις 16.00 γίνονται κανονικά τα μαθήματα, ότι δεν ενόχλησα μέχρι να τελειώσει η συνέλευση στις 16.25 και μετά μπήκα για μάθημα, ενώ τους παρακάλεσα να κάνουν το συντονιστικό σε άλλη άδεια αίθουσα. Για δέκα λεπτά μέσα σε προπηλακισμούς και οχλαγωγία έλυνα άσκηση στον πίνακα, οι 80-100 φοιτητές μου προσπαθούαν με αφοσίωση να με παρακολουθήσουν, ενώ το συντονιστικό (sic) με έσπρωχνε μακριά από τον πίνακα, έσβηνε την άσκηση και με προπηλάκιζε. Συνέχισα ήρεμα και χωρίς να απαντώ στις προκλήσεις να λύνω την άσκηση.

Σε 15 λεπτά έφυγαν. Το μαθημα ολοκληρώθηκε κανονικά. Στο τέλος του μαθήματος με πλησίασε μια πρωτοετής φοιτήτρια και μου είπε "Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά. Σήμερα μας δώσατε ένα μεγάλο μάθημα ζωής". Εκανα μεγάλη προσπάθεια να κρύψω τον λυγμό συγκίνησης που με κατέλαβε. Είναι το μεγαλύτερο δώρο για έναν δάσκαλο. Συνέβη πριν από δύο ώρες».

Δείτε την ανάρτησή





Επόμενο Προηγούμενο
 

Πώς θα υλοποιηθεί η ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια της χώρας

Πώς θα υλοποιηθεί η ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια της χώρας

11:12 18/10/2017

ΦΕΚ

Υπάλληλος γραφείου ζητείται στη Θεσσαλονίκη

Υπάλληλος γραφείου ζητείται στη Θεσσαλονίκη

11:00 18/10/2017

AS HELLAS

Άσκηση Υποψήφιων Δικηγόρων στο Δήμο Καλαμαριάς

Άσκηση Υποψήφιων Δικηγόρων στο Δήμο Καλαμαριάς

10:19 18/10/2017

Τμήμα Δικαστικού

Θεσσαλονίκη: Πώς θα γίνει νέο εμπορικό κέντρο… πάνω από τα τρένα!

Θεσσαλονίκη: Πώς θα γίνει νέο εμπορικό κέντρο… πάνω από τα τρένα!

10:00 18/10/2017

Η ΓΑΙΑΟΣΕ εκτιμά μια ιδιαίτερη ανάπτυξη στη δυτική Θεσσαλονίκη

Μεγάλες ενεργειακές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλαδα - Προσεχως

Μεγάλες ενεργειακές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλαδα - Προσεχως

09:56 18/10/2017

εξελίξεις

"Εξοικονομώ κατ’ οίκον" με χρηματοδότηση έως 17.500 ευρώ

09:50 18/10/2017

Στην τελική ευθεία έχει μπει το πολυαναμενόμενο νέο πρόγραμμα

Σήμερα βλέπουμε ταινία στη Θεσσαλονίκη μόνο με 2 ευρώ!

Σήμερα βλέπουμε ταινία στη Θεσσαλονίκη μόνο με 2 ευρώ!

09:45 18/10/2017

CINEPLEXX DAY 2017!

Τραμπ - Τσίπρας: Επενδύσεις, χρέος και εξοπλιστικά

Τραμπ - Τσίπρας: Επενδύσεις, χρέος και εξοπλιστικά

09:43 18/10/2017

Πρόεδρος ΗΠΑ: Η Ελλάδα παρέχει ιδανικές ευκαιρίες για επενδύσεις

Στην Καλαμαριά για τα προβλήματα των εργατικών κατοικιών ο κ. Νεφελούδης

Στην Καλαμαριά για τα προβλήματα των εργατικών κατοικιών ο κ. Νεφελούδης

09:12 18/10/2017

Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Το 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS

Το 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS

07:56 18/10/2017

«Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών»

Κλασικά Έπιπλα