Το 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS

18/10/2017 07:56    «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών»
Εγκρίθηκε η συμμετοχή του 9ου  Γυμνασίου Καλαμαριάς στο πρόγραμμα ERASMUS+ Δράση KA2/«Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών», μαζί με άλλα σχολεία της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας. Για το πρόγραμμα αυτό έχει ήδη εγκριθεί  χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

H δράση με τίτλο «Ας μοιραστούμε τις κορυφές μας» έχει περιβαλλοντικό  και πολιτιστικό χαρακτήρα και έχει διάρκεια  δύο ετών.

Στόχοι του προγράμματος  είναι:

η μελέτη και η προβολή του φυσικού πλούτου της περιοχής, κάθε σχολείου
η ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών αναφορικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
η ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων και της κριτικής ικανότητας.
η βελτίωση του επιπέδου γλωσσομάθειας στη Γαλλική Γλώσσα
η βελτίωση του ψηφιακού γραμματισμού, αφού θα χρησιμοποιηθούν ΤΠΕ, η πλατφόρμα etwinning και άλλα διαδικτυακά εργαλεία και
η παραγωγή πολυμεσικού υλικού με λόγο, ήχο και εικόνα, το οποίο θα προκύψει από τις δραστηριότητες των σχολείων που συμμετέχουν.

Ανάμεσα στις δραστηριότητες του προγράμματος περιλαμβάνεται και μία μετακίνηση περίπου 25 μαθητών/τριών στη Σικελία, των οποίων τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής θα είναι καλυμμένα, και υπολογίζεται  να πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη χρονιά, (Μάρτιο ή Απρίλιο του 201), ενώ προβλέπεται μέσα στα επόμενα σχολικά χρόνια, να ακολουθήσουν μετακινήσεις στη Γαλλία και τη Ρουμανία.

Η πρώτη δράση αφορά τη συμμετοχή του 9ου Γυμνασίου στην εκδήλωση  «ΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ ή LA GRANDE LESSIVE»  που θα γίνει την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017,  στο φουαγιέ του Σχολείου. Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, με µόνα «όπλα» το σχοινί και τα μανταλάκια, το χαρτί και το μελάνι, θα φτιάξουν το δικό τους έργο σε δύο διαστάσεις και θα το κρεµάσουν  για να το δείξουν στους άλλους µόνο για µια µέρα. Δε χρειάζεται να είναι καλλιτέχνες, δε χρειάζεται να είναι μαθητές. Αυτή η µέρα καλεί να δημιουργήσουν,  ενώνοντας τις μοναδικότητες και τις ιδιαιτερότητες τους.

ΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ  λοιπόν προτείνει σε όσους συμμετέχουν, να αναπτύξουν κοινωνικούς δεσµούς, µέσα από την τέχνη και µε τη συμβολή της ηλεκτρονικής τεχνολογίας να δουν τα έργα τους να ταξιδεύουν στον κόσµο. Η ιδέα αυτή ανήκει στην καλλιτέχνιδα αλλά και δασκάλα εικαστικών σε σχολείο της νότιας Γαλλίας, JOЁ LLE GONTHIERS και ξεκίνησε το 2006. Η ίδια,  πλαισιωμένη από µια οµάδα συνεργατών πλέον, το στηρίζει και σήµερα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η  LA GRANDE LESSIVE  είναι µια διεθνής εικαστική εκδήλωση η οποία έχει οριστεί  από τους εµπνευστές της, να γίνεται δύο φορές το χρόνο. Από εικαστική άποψη πρόκειται για µία εικόνα εφήµερης τέχνης. Όµως, πέρα από την πλευρά της τέχνης, µε µορφή πολλαπλών εικαστικών εγκαταστάσεων, φιλοδοξεί να ενώσει όσους συμμετέχουν  µε έργα τους σε µια παγκόσμια οικογένεια, έστω κι αν αυτοί δεν γνωρίζονταν µέχρι  χτες, ή ακόμη κι αν οι συμμετέχοντες δεν είναι καλλιτέχνες.

 Σημειώνεται τέλος ότι, από το 2006 µέχρι σήµερα, πήραν µέρος 2.000.000 άνθρωποι χωρίς σαφείς προσδιορισμούς και περιορισμούς ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου ή επαγγέλματος, οι οποίοι  προέρχονταν  από 67 χώρες των 5 ηπείρων, όπως για παράδειγμα,  από τη Νέα Ζηλανδία, το Ιράν, το Τζιµπουτί και τον Καναδά κ.λ.π. και δυο µέρες το χρόνο  μπαίνουν στη διαδικασία να δράσουν µαζί.




Επόμενο Προηγούμενο
 

Γιορτή Πανσελήνου 2025 σε Ρυθμούς Ντίσκο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Γιορτή Πανσελήνου 2025 σε Ρυθμούς Ντίσκο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

20:00 4/6/2025

Παρασκευή 13/6

Δράσεις προληπτικής υγείας στην Καλαμαριά

Δράσεις προληπτικής υγείας στην Καλαμαριά

16:00 4/6/2025

Σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (Κ.Ομ.Υ) του ΕΟΔΥ

Χαμόγελα, ποδήλατα και μαθήματα ζωής στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Καλαμαριά

Χαμόγελα, ποδήλατα και μαθήματα ζωής στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Καλαμαριά

11:17 4/6/2025

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 4/6/2025

Τετάρτη 4/6

Το Θεατρικό Έργο “Αχ Αυτά τα Φαντάσματα” στο Θέατρο Σοφούλη

Το Θεατρικό Έργο “Αχ Αυτά τα Φαντάσματα” στο Θέατρο Σοφούλη

20:00 3/6/2025

5 - 6/6

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Έναρξη καταθέσεων για ελληνικές ταινίες

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Έναρξη καταθέσεων για ελληνικές ταινίες

17:03 3/6/2025

Τι πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό

15:38 3/6/2025

Πώς γίνεται η διαδικασία

Κλειστά τα καταστήματα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Κλειστά τα καταστήματα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

11:36 3/6/2025

Δευτέρα 9/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 3/6/2025

Τρίτη 3/6

Μια υπέροχη Κυριακή στο Κόδρα!

Μια υπέροχη Κυριακή στο Κόδρα!

20:00 2/6/2025

Ένα ακόμα ιδιαίτερο κυριακάτικο ραντεβού

Κλασικά Έπιπλα