Δωρεάν ποντιακά εδέσματα θα μοιραστούν στο Λευκό Πύργο

19/9/2018 20:28    το Σάββατο
Με διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου γιορτάζει τα 25 χρόνια λειτουργίας της.

Ο εορτασμός των 25 ετών σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Ηρακλή Τσακαλίδη στηρίζεται σε τέσσερις άξονες. Στην παρουσία του συλλόγου στη 83η ΔΕΘ, στη διοργάνωση ενός μεγάλου ποντιακού γλεντιού, ημερίδας ποντιακής γαστρονομίας και της κεντρικής εκδήλωσης – αφιερώματος στην πολυετή λειτουργία του συλλόγου.

Το ερχόμενο Σάββατο στις 11 το πρωί η ΕΠΩΦ διοργανώνει ημερίδα ποντιακής γαστρονομίας στο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία για τα οφέλη της ποντιακής κουζίνας από τον επίκουρο καθηγητή Βιολογίας του ΑΠΘ, Θωμά Σαββίδη, θα μοιραστούν δωρεάν ποντιακά εδέσματα, όπως ωτία και τανωμένο σορβά, ενώ θα παρουσιαστούν ποντιακοί και παραδοσιακοί χοροί από τα μέλη του συλλόγου.

Την Κυριακή στις 19.30 το απόγευμα η ΕΠΩΦ διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στη διαδρομή των 25 χρόνων του συλλόγου στο αμφιθέατρο του 2ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου όπου θα πραγματοποιηθεί η προβολή ενός ντοκιμαντέρ που αναφέρεται τόσο στην ίδρυση του Ωραιοκάστρου, όσο και την ίδρυση και πορεία του συλλόγου μέχρι σήμερα.

Ο σύλλογος που απαριθμεί σήμερα περίπου 800 μέλη, ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό τη διατήρηση των ηθών και των εθίμων, της ιστορίας, της λαογραφίας και του πολιτισμού.

«Με όπλο την αγάπη για την παράδοση και πάνω από όλα για τον Πόντο, έχουμε θέσει ως στόχο την κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής και τη δραστηριοποίηση των συμπολιτών μας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας στη μεγάλη μας ''οικογένεια'', την οικογένεια της ΕΠΩΦ», τονίζει ο επί πέντε θητείες πρόεδρος του συλλόγου, Ηρακλής Τσακαλίδης.

Ο κ. Τσακαλίδης απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους όσους επιθυμούν να ενταχθούν σε μια ενεργή, δραστήρια και πάνω απ' όλα δημιουργική ομάδα, να έρθουν και να δουν από κοντά τη δουλειά που γίνεται στους κόλπους του συλλόγου. «Στο σύλλογο μας λειτουργούν διάφορα τμήματα για όλες τις ηλικίες, από προνήπια μέχρι και άτομα της τρίτης ηλικίας, που διδάσκονται όχι μόνο τους χορούς του Πόντου αλλά και παραδοσιακούς χορούς όλης της Ελλάδας. Υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο μάθησης των συμμετεχόντων. Μέσα από τη διδασκαλία μαθαίνουν την ιστορία, τη λαογραφία, τη μουσική, τις φορεσιές, τα ήθη και έθιμα μας και έτσι απλά και μεθοδικά γίνονται μέτοχοι των πολιτιστικών μας παραδόσεων», καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΠΩΦ.



thestival

Επόμενο Προηγούμενο
 

Τέσσερα βίντεο-σοκ που μπορεί να

Τέσσερα βίντεο-σοκ που μπορεί να "συμβούν" σε κάθε γυναίκα

16:27 13/11/2017

Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων

Τουλάχιστον 336 νεκροί από το φονικό σεισμό στα σύνορα Ιράκ-Ιράν!

Τουλάχιστον 336 νεκροί από το φονικό σεισμό στα σύνορα Ιράκ-Ιράν!

16:11 13/11/2017

3.950 τραυματίες

Το οξύμωρο των εκλογών: Ποιοι πήραν λιγότερες ψήφους από τις υπογραφές που προσκόμισαν!

Το οξύμωρο των εκλογών: Ποιοι πήραν λιγότερες ψήφους από τις υπογραφές που προσκόμισαν!

16:01 13/11/2017

πίνακας

Οι 5 ηλεκτρικές συσκευές που καίνε το περισσότερο ρεύμα

Οι 5 ηλεκτρικές συσκευές που καίνε το περισσότερο ρεύμα

15:38 13/11/2017

Τιπς για να ξεφουσκώσετε τον λογαριασμό

Γεννηματά - Ανδρουλάκης οι νικητές στον α' γύρο

Γεννηματά - Ανδρουλάκης οι νικητές στον α' γύρο

10:50 13/11/2017

Ψήφισαν 210.264

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Καψής

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Καψής

10:42 13/11/2017

γεννήθηκε στην Αθήνα

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Παγκρέατος

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Παγκρέατος

10:31 13/11/2017

World Pancreatic Cancer Day

Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης

Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης

10:29 13/11/2017

World Kindness Day

«Ευρυδίκη»: Έρχεται η δεύτερη ισχυρή κακοκαιρία του φθινοπώρου

«Ευρυδίκη»: Έρχεται η δεύτερη ισχυρή κακοκαιρία του φθινοπώρου

10:20 13/11/2017

Αναλυτικά η πρόβλεψη για ολόκληρη τη χώρα

Διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κ.Α.Π.Η. Καλαμαριάς

Διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κ.Α.Π.Η. Καλαμαριάς

10:37 12/11/2017

Ένα πλούσιο και ποικίλο διήμερο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων

Κλασικά Έπιπλα