Ξεκίνησαν τα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (εικόνες)

19/9/2018 15:21    Fraport

Το μέλλον του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» παρουσίασε η Fraport Greece κατά τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη στον χώρο όπου σε δύο χρόνια από σήμερα θα βρίσκεται ο νέος Τερματικός Σταθμός του αεροδρομίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επαγγελματικών φορέων και ενώσεων από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

Εκ μέρους του μετοχικού σχήματος της Fraport Greece, την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Dr. Stefan Schulte, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Fraport AG και ο κ. Δημήτρης Κοπελούζος, Πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Πέτρος Σουρέτης, Δ/νων Σύμβουλος της Ιntrakat, εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου, καθώς επίσης και ο οικοδεσπότης ο Δ/νων Σύμβουλος της Fraport Greece, κ. Alexander Zinell.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, εκτός από την κατασκευή νέου Τερματικού Σταθμού, συνολικής έκτασης που θα ξεπερνά τα 34.033 τ.μ., η «νέα εποχή» για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» περιλαμβάνει την ανακαίνιση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού 24.000τ.μ. καθώς επίσης την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, αλλά και την αναβάθμιση της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού και τη σύνδεσή της με το δίκτυο της πόλης.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν έργα αναβάθμισης όπως: ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης – απογείωσης και στάθμευσης των αεροσκαφών, εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου αποσκευών. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Μετά από την ολοκλήρωση του έργου η χωρητικότητα και η δυναμικότητα του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης θα αυξηθεί σημαντικά, μετατρέποντας το αεροδρόμιο σε μια σύγχρονη πύλη εισόδου για την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι σταθμοί check-in θα αυξηθούν κατά 47%, ενώ τα διπλάσια θα είναι τα σημεία ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, οι ιμάντες παραλαβής αποσκευών θα είναι κατά 75% περισσότεροι, με τον συνολικό αριθμό των πυλών του αεροδρομίου να αυξάνεται κατά 50%. 


    
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Alexander Zinell, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, αλλά και στον συμβολισμό του για την Ελλάδα:

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας εποχής ανάπτυξης για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος για να ξεκινήσει αυτή η επόμενη μέρα από αυτόν τον ιστορικό τόπο. Το νέο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν αποτελεί απλώς μέρος του κατασκευαστικού προγράμματος. 100 εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 415 εκατ. ευρώ που θα κοστίσουν τα έργα για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων, θα διατεθούν εδώ στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Στόχος μας είναι η πλήρης μεταμόρφωσή του σε έναν σύγχρονο κεντρικό κόμβο για τα νοτιοανατολικά Βαλκάνια», τόνισε, μεταξύ άλλων.


kathimerini

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 18/5/2025

Κυριακή 18/5

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 17/5/2025

Σάββατο 17/5

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 16/5/2025

Παρασκευή 16/5

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

22:00 15/5/2025

18/05 - 25/05

Η σημαία της Παλαιστίνης υψώθηκε στο δημαρχείο Καλαμαριάς

Η σημαία της Παλαιστίνης υψώθηκε στο δημαρχείο Καλαμαριάς

20:01 15/5/2025

Τιμώντας την 77η επέτειο της Νάκμπα

Eurovision 2025: Σήμερα ο ημιτελικός με Ελλάδα

Eurovision 2025: Σήμερα ο ημιτελικός με Ελλάδα

17:00 15/5/2025

Τι ώρα θα εμφανιστεί η Κλαυδία

Η άνοιξη του πολιτισμού σε μια ξεχωριστή εκδήλωση του Δήμου Καλαμαριάς

Η άνοιξη του πολιτισμού σε μια ξεχωριστή εκδήλωση του Δήμου Καλαμαριάς

15:19 15/5/2025

15/05 - 8:30 μμ - 10:30 μμ

Η κοινότητα ξαναγεννιέται στον δημόσιο χώρο της Καλαμαριάς: Όταν οι πολίτες νοιάζονται, η πόλη ζωντανεύει

Η κοινότητα ξαναγεννιέται στον δημόσιο χώρο της Καλαμαριάς: Όταν οι πολίτες νοιάζονται, η πόλη ζωντανεύει

12:00 15/5/2025

Μια σπουδαία εθελοντική δράση

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 15/5/2025

Πέμπτη 15/5

Η Καλαμαριά ενωμένη λέει και πάλι «όχι» στον αποκλεισμό της από τους σχεδιασμούς ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου

Η Καλαμαριά ενωμένη λέει και πάλι «όχι» στον αποκλεισμό της από τους σχεδιασμούς ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου

20:00 14/5/2025

Ομόφωνα και με απόλυτη ενότητα

Κλασικά Έπιπλα