Φωτιά στην Αττική: Άλλοι 14 νεκροί - Ξεπέρασαν τους 60

24/7/2018 16:34    δεν εχει τέλος ο πόνος

Δεν έχει τέλος η τραγωδία από τη μεγάλη φωτιά στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι δέκα νεκροί εντοπίστηκαν πριν από λίγα λεπτά στο Μάτι. Συγκεκριμένα, σε ένα καμένο αυτοκίνητο βρέθηκαν τέσσερα άτομα, ενώ αριστερά από αυτό, μέσα σε σπίτι, άλλοι τέσσερις και κάτω στην πλαγιά του λόφου άλλοι δύο νεκροί. 

Το σημείο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την λεωφόρο Μαραθώνος. Από τους σάκους για τη μεταφορά των σορών, τρεις είναι μικρού μεγέθους, κάτι που σημαίνει ότι, δυστυχώς, πρόκειται πιθανότατα για  παιδιά.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες για τους νεκρούς στο σπίτι, πρόκειται για μητέρα με τις δύο ανήλικες κόρες της, 5 και 6 ετών, και την γιαγιά της οικογένειας, που βγήκαν από το σπίτι τους και έτρεξαν στο δάσος για να σωθούν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στο ίδιο σημείο, σε αυτοκίνητο, έχει εντοπιστεί απανθρακωμένη οικογένεια -γονείς και δύο παιδιά.

Ένας ακόμη άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός μέσα από καμένο αυτοκίνητο, έξω από την ταβέρνα στην Αργυρή Ακτή, όπου νωρίτερα είχαν βρεθεί νεκροί άλλοι 26 άνθρωποι. Κατά πληροφορίες, υπάρχουν ακόμα πολλοί, που αναζητούν τους δικούς τους.

Το γεγονός ότι οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 60 επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Σύμφωνα, ακόμη, με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακόμη μία σορός, ενός άντρα, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας. Το θύμα εντόπιστηκε να επιπλέει στο νερό ανοικτά της Λούτσας από σκάφος του Λιμενικού και έχει μεταφερθεί στο Λιμεναρχείο Ραφήνας για τις διαδικασίες ταυτοποίησης. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για να εξακριβωθουν τα αίτια θανάτου του.

Άλλοι δύο νεκροί, επίσης, εντοπίστηκαν στην περιοχή του Λυκορέματος, μέσα σε αυτοκίνητο στην οδό Μαζαράκη Ιωάννη. Οι νεκροί αυτοί δεν έχουν καταγράφει ακόμα, ενώ εκράζονται φόβοι ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος. 

Το αυτοκίνητο που εντοπίστηκαν οι απανθρακωμένοι στην οδό Μαζαράκη:

car01

Τζανακόπουλος: 50 νεκροί

Νωρίτερα, στους 50 ανερχόταν ο επίσημος απολογισμός των νεκρών, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί ήταν 49 και οι τραυματίες 172. 

Η  εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής προέβη σε ενημέρωση για τα μέτωπα των πυρκαγιών που είναι ενεργά σε όλη τη χώρα. Η κυρία Μαλλίρη είπε πως η ταχύτητα της φωτιάς εξαπλώθηκε αστραπιαία με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην προλάβουν να σωθούν αν και βρισκόντουσαν μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα ενώ κάποιοι άλλοι είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα σπίτια τους. Όσον αφορά τους αγνοούμενους η εκπρόσωπος Τύπου καλεί τους συγγενείς να τηλεφωνούν στο 199 και να ενημερώνουν για τους ανθρώπους τους. 

Πιο συγκεκριμένα στο μέτωπο των τραυματιών είναι 156 ενήλικοι, εκ των οποίων 11 είναι διασωληνωμένοι, καθώς και 16 παιδιά - χωρίς να κινδυνεύει κανένας από αυτούς.

Οι φωτιές τώρα σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής:

Αέρας – Γεράνεια Όρη

Καλλιτεχνούπολη

Δεμενό –Κιάτο Κορινθίας

Μετόχι Βρυσών - Χανιά, Κρήτης

Χλωμό –Δήμου Λοκρών

Πανόραμα Αγίων Αποστόλων, Δήμος Ωροπού (σε ύφεση)

Σουσάκι, Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας


protothema

Επόμενο Προηγούμενο
 

Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην οδό Ι. Πασαλίδη

Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην οδό Ι. Πασαλίδη

17:00 29/3/2025

Κυριακή 30/3

Ο σχολικός εκφοβισμός στο επίκεντρο δράσης του Δήμου Καλαμαριάς

Ο σχολικός εκφοβισμός στο επίκεντρο δράσης του Δήμου Καλαμαριάς

15:00 29/3/2025

2/04 - 5:00 μμ - 6:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

10:00 29/3/2025

Σάββατο 29/3

«Ημέρες Θρησκευτικής Μουσικής» διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμαριάς και η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

«Ημέρες Θρησκευτικής Μουσικής» διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμαριάς και η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

20:00 28/3/2025

31/03 - 11/04

Προσωρινή αναστολή στις εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ανδρούτσου

Προσωρινή αναστολή στις εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ανδρούτσου

18:00 28/3/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει τους κατοίκους

Let’s… Pass Μια πολυαισθητηριακή παράσταση από την Ιταλία στην Καλαμαριά

Let’s… Pass Μια πολυαισθητηριακή παράσταση από την Ιταλία στην Καλαμαριά

15:00 28/3/2025

28/03 - 8:00 μμ - 10:00 μμ

Δήμος Καλαμαριάς, ΕΠΑΛ και Cleaningans βάζουν σκούπα στο Κόδρα

Δήμος Καλαμαριάς, ΕΠΑΛ και Cleaningans βάζουν σκούπα στο Κόδρα

12:00 28/3/2025

Το Κόδρα, ο πνεύμονας πρασίνου στην καρδιά της Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

10:00 28/3/2025

Παρασκευή 28/3

Εικαστική Έκθεση στο Case Studio του MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης -Splats

Εικαστική Έκθεση στο Case Studio του MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης -Splats

12:35 27/3/2025

27 Μαρ - 1 Ιούν 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

10:00 27/3/2025

Πέμπτη 27/3

Κλασικά Έπιπλα