Η Καλαμαριά «αγκάλιασε» το Sensory Garden

24/2/2025 16:02    Μια γιορτή αγάπης στο Αισθητηριακό Πάρκο του Δήμου
Μια ξεχωριστή γιορτή, μια Κυριακή «Αλλιώς» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτοικοι και επισκέπτες της Καλαμαριάς, καθώς η πολυδράση γνωριμίας με το νεότευκτο Αισθητηριακό Πάρκο του Δήμου, εξελίχθηκε σε μια γιορτή αγάπης, συμπερίληψης, ορατότητας, μια μέρα ξεχωριστή για όλα τα παιδιά.

Το Sensory Garden πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα, αγκαλιές, παιχνίδια, χορούς και μουσική και έγινε ο τόπος του νέου αστικού πειράματος «Θεσσαλονίκη Αλλιώς», με τον Δήμο Καλαμαριάς και την Parallaxi να ενώνουν δυνάμεις σε μια πολυδράση που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι.

Στο Αισθητηριακό Πάρκο του Δήμου Καλαμαριάς, στη γειτονιά της αγάπης και της αλληλεγγύης, όπου συναντιούνται 4 σύλλογοι με πολύχρονη και σπουδαία προσφορά, αλλά και λίγα μέτρα μακριά, στο χώρο του ΚΕΑ, σύλλογοι, φορείς, οργανώσεις, ομάδες, εθελοντές από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη και κάτοικοι, έπαιξαν, τραγούδησαν, χόρεψαν, κάνοντας πράξη την συμπερίληψη, την ορατότητα, και την ίδια την έννοια της κοινότητας.

Κεντρικό ρόλο στις ειδικά σχεδιασμένες, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά, δράσεις είχαν τα παιδιά και τα μέλη των Συλλόγων ΣΥΖΩΗ, ΣΤΟΡΓΗ, ACTNOW, Σχολή Τυφλών και του Πανελληνίου Συλλόγου Τυφλών «Ο Ήλιος», ενώ συμμετείχαν μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου DOWN, του Συλλόγου ΑΝΟΡΑΣΗ αλλά και παιδιά με τους συνοδούς τους από Συλλόγους της Καλαμαριάς.

«Σήμερα η Καλαμαριά, στο Αισθητηριακό Πάρκο που μόλις παραδόθηκε, ζει μια μεγάλη γιορτή ορατότητας και συμπερίληψης. Το ξεχωριστό του Sensory Garden είναι ότι βρίσκεται σε μια γειτονιά με εξαιρετικές δομές, εδώ όπου συνυπάρχουν ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας, η ΣΥΖΩΗ, η Στοργή και το ΚΕΑ, μια γειτονιά αγάπης για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, που και με τη λειτουργία του Μετρό στην Καλαμαριά, θα μπορεί να το επισκέπτεται και να το χαίρεται», τόνισε η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου.

Στην πολυδράση γνωριμίας με το νέο Αισθητηριακό Πάρκο του Δήμου Καλαμαριάς συμμετείχαν ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μιχάλης Χουρδάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καλαμαριάς, φορείς και εκπρόσωποι συλλόγων, αλλά και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης.

Το Αισθητηριακό Πάρκο (Sensory Garden) του Δήμου Καλαμαριάς βρίσκεται στις οδούς Ροδοπόλεως, Δρακοπούλου Μικρουλέα και Πέτρου Λεβαντή και περιλαμβάνει μια παιδική χαρά με όλα τα στοιχεία του κοινού πάρκου (φυτεύσεις, παγκάκια, παιχνίδια κλπ) για όλους τους κατοίκους της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και ειδικά, πρωτότυπα παιχνίδια για άτομα με αναπηρίες, τα οποία απευθύνονται στην αίσθηση της αφής και της ακοής, αλλά και στις ανάγκες των παιδιών που έχουν δυσκολία μετακίνησης.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Καλαμαριά συμμετείχε σήμερα με δράσεις για την Εβδομάδα Χωρίς Αυτοκίνητο

Η Καλαμαριά συμμετείχε σήμερα με δράσεις για την Εβδομάδα Χωρίς Αυτοκίνητο

10:59 22/9/2017

Μια σειρά από επιμορφωτικές δράσεις

Αυτοκίνητο παρέσυρε 16χρονη στη Λεωφόρο Νίκης

Αυτοκίνητο παρέσυρε 16χρονη στη Λεωφόρο Νίκης

09:29 22/9/2017

διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο

Σε πίστα ποδηλάτου μετατρέπεται η πλατεία Αριστοτέλους

Σε πίστα ποδηλάτου μετατρέπεται η πλατεία Αριστοτέλους

09:24 22/9/2017

«ΠοδηλατίΖΩ με ασφάλεια»

22χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στον Περιφερειακό!

22χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στον Περιφερειακό!

09:21 22/9/2017

σε πεζογέφυρα

Λύση η λεωφορειολωρίδα 2ης γενιάς από τον Φοίνικα μέχρι την ΧΑΝΘ

Λύση η λεωφορειολωρίδα 2ης γενιάς από τον Φοίνικα μέχρι την ΧΑΝΘ

09:18 22/9/2017

για τον «κόμβο» 6χλμ

Παγκόσμια Ημέρα Ρινόκερου

Παγκόσμια Ημέρα Ρινόκερου

08:31 22/9/2017

με πρωτοβουλία της WWF Νοτίου Αφρικής

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

08:22 22/9/2017

Ημέρα Μετακινήσεων

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Φωκά

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Φωκά

08:19 22/9/2017

22 Σεπτεμβρίου

ΜΕΤΡΟ: Μονοδρομείται η Εγνατία, κλείνει για δύο χρόνια η Βενιζέλου

ΜΕΤΡΟ: Μονοδρομείται η Εγνατία, κλείνει για δύο χρόνια η Βενιζέλου

08:13 22/9/2017

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή του σταθμού «Βενιζέλου»

Διώροφο σχολικό λεωφορείο πήρε φωτιά στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Διώροφο σχολικό λεωφορείο πήρε φωτιά στην ανατολική Θεσσαλονίκη

16:43 21/9/2017

πριν από λίγο

Κλασικά Έπιπλα