Δήμος Καλαμαριάς και Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών «τρέχουν» για την επέκταση του Μετρό στην Καλαμαριά

4/2/2025 12:13    
Η σύνδεση της οδού Πόντου με τη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής και η οργάνωση, μελέτη και λειτουργία του Σταθμού Μετεπιβίβασης του Μετρό στην περιοχή της Μίκρας, δύο υψηλής σπουδαιότητας ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με την ορθή λειτουργία της γραμμής του Μετρό στην Καλαμαριά, τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η γενική γραμματέας Μεταφορών Δέσποινα Παληαρούτα, η δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του Δήμου, Ελπίδα Καλπίδου, ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και το μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕΘ Γιάννης Καλογερούδης, Γιάννης Τόσκας και Φυγαλία Παπαγεωργίου, οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του Δήμου Καλαμαριάς, Ευδοξία Δέννη και Κώστας Κίτσος, η πολεοδόμος του Δήμου, Ελένη Κολομόνδου και η νομική υπηρεσία του Δήμου Καλαμαριάς.

Στην σύσκεψη στο Δημαρχείο, που ήρθε ως συνέχεια της συνάντησης μεταξύ της Δημάρχου Καλαμαριάς και του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Νίκου Ταχιάου την περασμένη Παρασκευή και της δέσμευσης και των δύο πλευρών να εργαστούν με εντατικούς ρυθμούς και σε αγαστή συνεργασία ώστε το Μετρό να φθάσει στην Καλαμαριά μέσα στο 2025, έγινε αναλυτική συζήτηση του συνόλου των προβλημάτων που σχετίζονται με τα δύο κρίσιμα ζητήματα, εκτιμήθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια και οι βέλτιστες λύσεις, αλλά και τα χρονοδιαγράμματα και οι διαδικασίες υλοποίησης.

«Για τη διοίκηση του Δήμου υπάρχουν δύο σημαντικά θέματα που αφορούν στον σταθμό της Μίκρας και ενέχουν κινδύνους για την πόλη κατά τη λειτουργία του Μετρό. Το πρώτο είναι η πρόσβαση και είναι απόλυτα αναγκαία η σύνδεση της Πόντου με την Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής. Το δεύτερο είναι να οργανωθεί σωστά ο σταθμός μετεπιβίβασης των λεωφορείων, όπως και το πάρκινγκ, προκειμένου να μην αναιρεθεί στην πράξη η βιώσιμη κινητικότητα, ο λόγος δηλαδή που κατασκευάζεται το Μετρό», τόνισε η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προλάβουμε τις προθεσμίες και στις 30 Νοεμβρίου να έχουμε όλα όσα πρέπει, προκειμένου να λειτουργήσει ο τερματικός στη Μίκρα. Συζητάμε και για τη διάνοιξη της οδού Πόντου και για τον τερματικό σταθμό μετεπιβίβασης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι, γι’ αυτό και έχει δημιουργηθεί αυτή η ομάδα εργασίας. Θέλουμε να δούμε πώς τα λεωφορεία θα τροφοδοτούν το σταθμό του Μετρό, πώς θα μπορέσει ο πολίτης να εξυπηρετηθεί και να μην ταλαιπωρείται, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει το Μετρό» δήλωσε η γ.γ. Μεταφορών, Δέσποινα Παληαρούτα.

Η επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε και εργάζεται εντατικά για τη λειτουργία της γραμμής του Μετρό στην Καλαμαριά θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, με πιο διευρυμένη σύνθεση, καθώς τα δύο αυτά ζητήματα αφορούν και τον γειτονικό Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και φυσικά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:48 8/7/2024

Δευτέρα 8/7

Χαμός στη συναυλία του Bloody Hawk στην Καλαμαριά

Χαμός στη συναυλία του Bloody Hawk στην Καλαμαριά

15:00 7/7/2024

Γέμισε χθες νέα παιδιά η Καλαμαριά για τη συναυλία του Rap καλλιτέχνη Bloody Hawk.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 4/7/2024

Πέμπτη 4/7

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:47 3/7/2024

Τετάρτη 3/7

Ξεκινούν στις 8 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν στις 8 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις

12:29 2/7/2024

Προαιρετικά ανοιχτά τα καταστήματα την επόμενη Κυριακή

Η Νατάσα Μποφίλιου στο Θέατρο Γης

Η Νατάσα Μποφίλιου στο Θέατρο Γης

12:26 2/7/2024

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ – «Κάτι καίγεται…»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 2/7/2024

Τρίτη 02/7

Η Άννα Βίσση απόψε σε μία μοναδική συναυλία στο Γήπεδο Καλαμαριάς

Η Άννα Βίσση απόψε σε μία μοναδική συναυλία στο Γήπεδο Καλαμαριάς

17:23 1/7/2024

Δευτέρα 1 Ιουλίου

Ξεκινούν επιπλέον δρομολόγια για τις κοντινές παραλίες και το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής

Ξεκινούν επιπλέον δρομολόγια για τις κοντινές παραλίες και το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής

14:21 1/7/2024

Ενισχύονται με επιπλέον δρομολόγια δημοφιλείς ημερήσιοι προορισμοί για τις κοντινές παραλίες της Θεσσαλονίκης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

13:15 1/7/2024

Δευτέρα 01/7

Κλασικά Έπιπλα