Δίωρα μαθήματα σε όλα τα Λύκεια για την ενημέρωση των μαθητών για το Ψηφιακό Φροντιστήριο

24/1/2025 11:42    Τουλάχιστον δύο διδακτικές ώρες
Τουλάχιστον δύο διδακτικές ώρες καλούνται να αφιερώσουν οι εκπαιδευτικοί, που διδάσκουν στη Β΄και Γ’ Λυκείου σε κάθε τμήμα των ΓΕ.Λ, ΕΠΑ.Λ., Λυκείων Ε.Α.Ε., και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες για το Ψηφιακό Φροντιστήριο, όπως ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ειδικότερα, η ενημέρωση των μαθητών θα αφορά στην παρουσίαση της λειτουργίας του Ψηφιακού Φροντιστηρίου και την παρακολούθηση ενός μαθήματος ή διδακτικής ενότητας της επιλογής τους από τα ήδη βιντεοσκοπημένα μαθήματα μέσα από την πλατφόρμα, καθώς και για την περιήγηση στην πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης (moodle).

Επιπλέον, οι Διευθυντές των Λυκείων καλούνται να ενημερώσουν όλους τους υποψηφίους παρελθόντων ετών, οι οποίοι έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025, για τη δυνατότητα που τους παρέχεται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του ψηφιακού φροντιστηρίου, είτε σύγχρονα είτε ασύγχρονα και να έχουν πρόσβαση στο υποστηρικτικό υλικό και τις ασκήσεις του κάθε μαθήματος. Στη συγκεκριμένη ομάδα υποψηφίων, οι Διευθυντές οφείλουν να μεριμνήσουν να αποσταλεί το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο για τον τρόπο σύνδεσής τους στην πλατφόρμα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου, καθώς και κωδικοί Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) για την πρόσβαση στα μαθήματα και στο υλικό.

Πώς γίνεται η πλοήγηση

Όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Παιδείας, η πιστοποίηση στο σύστημα γίνεται με τους κωδικούς του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Τα απαραίτητα βήματα για την πλοήγηση είναι τα ακόλουθα:

1) εγγραφή όλων των μαθητών της Β ́ και Γ ́ Λυκείου στην πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης https://lms.digitalschool.gov.gr/login/index.php,

2) σύνδεση στην εφαρμογή μέσω της ιστοσελίδας https://streaming.digitalschool.gov.gr/

3) επιλογή τάξης: Γ ́ Λυκείου (Γενικού, Επαγγελματικού, Ε.Α.Ε.),

4) επιλογή μαθήματος και ακολούθως της διδακτικής ενότητας της επιλογής των εκπαιδευτικών. Το κάθε βίντεο, συνολικής διάρκειας περίπου 100 λεπτών, αποτελείται από δύο μέρη περίπου 45 λεπτών με δεκάλεπτο ενδιάμεσο διάλειμμα.

Σχετικά με το Ψηφιακό Φροντιστήριο

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, το Δημόσιο Ψηφιακό Φροντιστήριο λειτουργεί καθημερινά τις απογευματινές ώρες παρέχοντας υψηλής ποιότητας ζωντανές εξ αποστάσεως διδασκαλίες για το σύνολο της ύλης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ ́ τάξης των ΓΕ.Λ, ΕΠΑ.Λ., Λυκείων Ε.Α.Ε. και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. συμπεριλαμβανομένων και όλων των ειδικών μαθημάτων, δηλαδή Γραμμικού και Ελεύθερου Σχεδίου, Ξένων Γλωσσών, Μουσικής, με σκοπό να υποστηρίζονται δωρεάν όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μαθήματα παρέχονται με διερμηνεία νοηματικής γλώσσας.

Το πρόγραμμα όλης της εβδομάδας, με επαρκείς ώρες διδασκαλίας για κάθε μάθημα, βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα https://streaming.digitalschool.gov.gr/live-streaming/.


Παράλληλα, τα μαθήματα είναι αναρτημένα και προσφέρονται σε ασύγχρονο πλαίσιο (https://lms.digitalschool.gov.gr/login/index.php), ώστε κάθε μαθητής σε χρόνο, που επιλέγει και διευκολύνεται να μπορεί να τα παρακολουθήσει όσες φορές θέλει, ενώ σε περιβάλλον moodle παρέχονται και δραστηριότητες περαιτέρω μελέτης και εμβάθυνσης, επαναληπτικά διαγωνίσματα, καθώς και δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τους καθηγητές, ενώ, σύντομα, θα προστεθούν διαγωνίσματα προσομοίωσης εξετάσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι ο κάθε εκπαιδευτικός και μαθητής να έχει κωδικούς Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).

Τέλος, επισημαίνεται ότι τα βιντεοσκοπημένα μαθήματα προσφέρονται για συνεχή αξιοποίηση από τους εκπαιδευτικούς μέσω της μεθόδου της ανεστραμμένης τάξης.

Επόμενο Προηγούμενο
 

Οι παράμετροι του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού

Οι παράμετροι του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού

11:41 19/9/2017

Συνάντηση Αναστασιάδη με τον γ.γ. του ΟΗΕ στις 22 Σεπτεμβρίου

Ανοίγει ξανά ο φάκελος για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ανοίγει ξανά ο φάκελος για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

11:03 19/9/2017

που βρέθηκε νεκρός στις αρχές του 2015

Ο φετινός Αύγουστος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός εδώ και 137 χρόνια!

Ο φετινός Αύγουστος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός εδώ και 137 χρόνια!

10:59 19/9/2017

σύμφωνα με τη NASA

Τα σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης που γίνονται εργασίες

Τα σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης που γίνονται εργασίες

09:03 19/9/2017

Αναλυτικά τα σημεία

Θα αλλάξουν όψη 3 πεζόδρομοι στην Άνω Πόλη

Θα αλλάξουν όψη 3 πεζόδρομοι στην Άνω Πόλη

08:53 19/9/2017

Κατεπείγουσες εργασίες από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Ποιοι και πώς θα αξιολογήσουν τους δημοσίους υπαλλήλους

Ποιοι και πώς θα αξιολογήσουν τους δημοσίους υπαλλήλους

08:47 19/9/2017

Σήμερα ψηφίζεται η τροπολoγία Γεροβασίλη

Μπουτάρης: Να φύγει ο ποδηλατόδρομος από τη Νέα Παραλία

Μπουτάρης: Να φύγει ο ποδηλατόδρομος από τη Νέα Παραλία

08:41 19/9/2017

«Είναι λάθος εκεί που είναι», τόνισε ξανά ο Δήμαρχος

Που θα λειτουργήσουν τα 30 ΚΕΠ των δανειοληπτών

Που θα λειτουργήσουν τα 30 ΚΕΠ των δανειοληπτών

08:34 19/9/2017

Ένα προς ένα τα σημεία

Εορτή των Αγίων Τροφίμου, Σαββατίου και Δορυμέδωντος

Εορτή των Αγίων Τροφίμου, Σαββατίου και Δορυμέδωντος

06:28 19/9/2017

19 Σεπτεμβρίου

Τροχαίο με 3 νεκρούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Βιντεο

Τροχαίο με 3 νεκρούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Βιντεο

23:27 18/9/2017

τα ξημερώματα

Κλασικά Έπιπλα