«ΓνωρίΖΩ & ΣυνεχίΖΩ»

16/10/2024 11:33    Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού στον Δήμο Καλαμαριάς
Σύμβολο του σπουδαίου αγώνα που δίνουν εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο, κερδίζοντας σκληρές μάχες και δίνοντας θάρρος και κουράγιο σε όλους όσοι βρίσκονται αντιμέτωποι με κάποια ασθένεια, η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού εορτάζεται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο με δράσεις ευαισθητοποίησης.
Ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας & Θράκης, καθώς και τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής», διοργανώνει μια επιστημονική – ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «ΓνωρίΖω & ΣυνεχίΖω».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», από τις 18:00 έως τις 20:00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού στις 25 Οκτωβρίου.

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, ο Δήμος Καλαμαριάς ενώνει τις δυνάμεις του με κορυφαίους φορείς της υγείας και του κοινωνικού συνόλου, με στόχο όλοι μαζί να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες μας για μία ασθένεια που πλήττει χιλιάδες γυναίκες στη χώρα μας κάθε χρόνο. Η υγεία των πολιτών μας αποτελεί προτεραιότητα και είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα» τονίζει σε μήνυμά της η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου. Η κ. Αράπογλου εκφράζει και τη βαθιά της ικανοποίηση για το γεγονός ότι η πρώτη κοινή δράση με το Γ.Ν.Θ. «Άγιος Παύλος» στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν Δήμος Καλαμαριάς και Διοίκηση του Νοσοκομείου, αφορά σε μία τόσο σημαντική εκδήλωση.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την έναρξη συνεργασίας με τον Δήμο Καλαμαριάς για την υλοποίηση μιας σειράς εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινότητας.
Με αφορμή τον μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνουμε την πρώτη επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Γνωρίζω -Συνεχίζω». Ενημέρωση και Πρόληψη, δύο από τα βασικά θεσμοθετημένα δικαιώματα των ασθενών. Γιατί η γνώση είναι δύναμη και είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε το φόβο της ασθένειας. Μπορούμε να κερδίσουμε παίρνοντας τον έλεγχο της υγείας στα χέρια μας. Και συγκεκριμένα για τον καρκίνο του μαστού οι γυναίκες που γνωρίζουν, συνεχίζουν…
Η πρόληψη είναι η δύναμή μας!» αναφέρει σε μήνυμά του ο Διοικητής του Γ.Ν.Θ. «Άγιος Παύλος», Οδυσσέας Κάτσακας.

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι:

- Dr. Μιχαηλίδου Ευρώπη, Γενική Χειρουργός MSc, Διευθύντρια ΕΣΥ Γ.Ν.Θ. «Άγιος Παύλος» με θέμα: «Καρκίνος μαστού: Πρόληψη- Διάγνωση – Θεραπεία».
- Αγγελική Φωταρέλλη, Επιμελήτρια Β’ Γ Τμήμα Κλινικής Ογκολογίας, με θέμα: «Η Ογκολογική ματιά στον καρκίνο του μαστού».
- Δημήτριος Νάκας, Συντονιστής Διευθυντής Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου Γ.Ν.Θ. «Άγιος Παύλος», με θέμα: «Η Παθολογοανατομική προσέγγιση στον καρκίνο του μαστού».
- Αναστασία Κάτσακα MSc, Γυναικολόγος, με θέμα: «Καρκίνος μαστού και διατήρηση γονιμότητας».
- Βιωματική αφήγηση θεραπευμένης ασθενούς.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη σημασία της πρόληψης, την ενημέρωση γύρω από τις θεραπείες και την προώθηση της έγκαιρης διάγνωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2313314499 και 2313314498
Επόμενο Προηγούμενο
 

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Πόντο!

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Πόντο!

17:00 7/4/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας

ΠΑΟΚ: Τέλος τα εισιτήρια για τον τελικό με Μπιλμπάο

ΠΑΟΚ: Τέλος τα εισιτήρια για τον τελικό με Μπιλμπάο

15:53 7/4/2025

Sold out σε χρόνο ρεκόρ

JobDay Καλαμαριάς 2025: Ένας δυναμικός θεσμός που ένωσε εργοδότες και υποψηφίους

JobDay Καλαμαριάς 2025: Ένας δυναμικός θεσμός που ένωσε εργοδότες και υποψηφίους

15:40 7/4/2025

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το “JobDay Καλαμαριάς 2025”

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

15:06 7/4/2025

Δευτέρα 7/4

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

08:00 7/4/2025

23/04 - 4/05

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης Live στο Principal Club Theatre στη Θεσσαλονίκη

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης Live στο Principal Club Theatre στη Θεσσαλονίκη

18:28 6/4/2025

Πέμπτη 10/4

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 6/4/2025

Κυριακή 6/4

Η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου της Κεντρικής Μακεδονίας χτυπά στην Καλαμαριά στο «Μελίνα Μερκούρη» το φεστιβάλ «Θυμέλη»

Η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου της Κεντρικής Μακεδονίας χτυπά στην Καλαμαριά στο «Μελίνα Μερκούρη» το φεστιβάλ «Θυμέλη»

20:06 5/4/2025

7/04 - 8:00 μμ - 13/04 - 11:00 μμ

Yoga με την Πανσέληνο στη Θεσσαλονίκη στο Περίπτερο 6 Δ.Ε.Θ.

Yoga με την Πανσέληνο στη Θεσσαλονίκη στο Περίπτερο 6 Δ.Ε.Θ.

17:24 5/4/2025

Δευτέρα 14/4

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 5/4/2025

Σάββατο 5/4

Κλασικά Έπιπλα