Η αλήθεια για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Καλαμαριάς και μία οφειλόμενη απάντηση στον κ. Δαρδαμανέλη

22/7/2024 14:44    Όσες φορές ο πρώην δήμαρχος, χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα
Όσες φορές ο πρώην δήμαρχος, χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα για να πει πόσο θαυμαστά πράγματα έκανε, στην -ευτυχώς σύντομη- θητεία του στο Δήμο Καλαμαριάς, τόσες φορές μας αναγκάζει να θυμόμαστε την χαμένη τετραετία της πόλης μας.

Με μία άστοχη, γεμάτη ανακρίβειες και απαράδεκτη ανάρτησή του, χρησιμοποίησε την πυρκαγιά στον Δήμο Θέρμης για αντιπολιτευτικά, κομματικά και προσωπικά οφέλη.

Αυτή τη φορά ο λόγος του για την Πολιτική Προστασία, η οποία επί της θητείας του διήγαγε μέρες δόξας!

Να δούμε όμως με στοιχεία, πόση αλήθεια έχουν τα λόγια του…

Όταν την 1η Ιανουαρίου αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας βρήκαμε (ή καλύτερα δεν βρήκαμε) τα εξής:

Δεν υπήρχε στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου αυτοτελής οργανική μονάδα Πολιτικής Προστασίας, όπως επιτάσσει υποχρεωτικά η νομοθεσία. Η πολιτική προστασία του Δήμου είχε αφεθεί στην ευσυνειδησία και την δράση εθελοντικών οργανώσεων. Ευτυχώς!!!!
Δεν υπήρχε οργανική μονάδα Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΑΜ ΠΣΕΑ), όπως επιτάσσει υποχρεωτικά η νομοθεσία.
Δεν υπήρχε κανένα επικαιροποιημένο Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών από τα τέσσερα που είναι υποχρεωτικό να διαθέτει κάθε Δήμος (Σχέδια Δάρδανος, Βορέας, Ιόλαος, Εγκέλαδος) και να τα επικαιροποιεί τακτικά.
Δεν βρέθηκε ο ειδικός εξοπλισμός ο οποίος αγοράστηκε από τον δήμο, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Όπως διαπιστώθηκε, δωρίσθηκε σε τρίτους χωρίς καμία απόφαση συλλογικού οργάνου του δήμου.
Δεν είχε συναφθεί κανένα μνημόνιο συνεργασίας με τις ενεργές εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του δήμου μας.
Το τηλέφωνο ανάγκης των απινιδωτών του δήμου αντιστοιχούσε σε συνταξιούχο υπάλληλο του Δήμου.
Σε έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που διενεργήθηκε το 2023 σε όλους τους δήμους της χώρας για το βαθμό ετοιμότητάς τους στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, ο Δήμος Καλαμαριάς είχε ποσοστό υλοποίησης μόλις 39%!!!
 

Αυτή ήταν η Πολιτική Προστασία στο Δήμο Καλαμαριάς, για την οποία υπερηφανεύεται ο πρώην δήμαρχος. Είναι προφανές πως στο δικό του σύμπαν το 39%, πολύ μακριά από το ποσοστό των άλλων Δήμων, φαντάζει ως απόλυτη επιτυχία!

Στο δικό του σύμπαν, πρέπει να «ξεζουμίζονται» δύο άνθρωποι, αντί να υπάρχουν δομές, οργάνωση, κανόνες, σχέδια, πρωτόκολλα ενεργειών, διαδικασίες, προετοιμασία, ετοιμότητα, έλεγχος και συντονισμός!

Αυτή τη δραματική κατάσταση αναστρέφουμε σήμερα, αποκαθιστώντας μέρα με τη μέρα την αξιοπιστία του Δήμου, αξιοποιώντας όλο το ανθρώπινο δυναμικό, οργανώνοντας τις υπηρεσίες, εδραιώνοντας τη διαφάνεια, δημιουργώντας και πάλι έναν κανονικό δήμο, που οφείλει να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών στις μη κανονικές συνθήκες της κλιματικής κρίσης.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Δωρεάν μαθήματα ιταλικών στη Βιβλιοθήκη Ανω Πόλης

Δωρεάν μαθήματα ιταλικών στη Βιβλιοθήκη Ανω Πόλης

18:24 30/9/2017

Δ. Θεσσαλονίκης

Δέσμευση για έναρξη της κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας

Δέσμευση για έναρξη της κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας

18:13 30/9/2017

Ξεκινάει άμεσα η κατασκευή

«Feelings' Stories» στο Θέατρο Σοφούλη

«Feelings' Stories» στο Θέατρο Σοφούλη

18:02 30/9/2017

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

«Χαράτσι» στις πλαστικές σακούλες και με τη βούλα

«Χαράτσι» στις πλαστικές σακούλες και με τη βούλα

17:58 30/9/2017

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Σε δίκη 5 του Δήμου Θεσσαλονίκης για διαγωνισμούς καθαριότητας

Σε δίκη 5 του Δήμου Θεσσαλονίκης για διαγωνισμούς καθαριότητας

17:55 30/9/2017

υποθέσεις που αφορούσαν την επισκευή 961 κάδων απορριμμάτων

Έρχεται γιορτή σε γνωστά σινεμά με εισιτήρια στα… 2 ευρώ!

Έρχεται γιορτή σε γνωστά σινεμά με εισιτήρια στα… 2 ευρώ!

17:43 30/9/2017

Το Cineplexx Day επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Oktoberfest σήμερα με μπύρες και λουκάνικα, για 12 ώρες!

Oktoberfest σήμερα με μπύρες και λουκάνικα, για 12 ώρες!

17:40 30/9/2017

στη Γερμανική Σχολή

Γερμανία: Την Κυριακή οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων

Γερμανία: Την Κυριακή οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων

17:39 30/9/2017

Γερμανοί βουλευτές έδωσαν το πράσινο φως

Σοκ για Αντετοκούνμπο, έχασαν τον πατέρα τους απο ανακοπή!

Σοκ για Αντετοκούνμπο, έχασαν τον πατέρα τους απο ανακοπή!

17:34 30/9/2017

Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο έφυγε από τη ζωή..

Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

17:31 30/9/2017

καθιερώθηκε το 2007

Κλασικά Έπιπλα