Από σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις

8/1/2024 14:17    Ποιες δύο Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Θα διαρκέσουν μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου – Νέα ώθηση στις πωλήσεις αναμένουν οι έμποροι

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 8/01 οι χειμερινές εκπτώσεις. Θα διαρκέσουν έως και το τέλος Φεβρουαρίου, με προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου 2024.

Ο εμπορικός κόσμος, προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να εκμεταλλευτεί τα υψηλά ποσοστά των εκπτώσεων σε όλες τις κατηγορίες των ειδών, ενώ στις ανακοινώσεις των εμπορικών συλλόγων, προς τους επαγγελματίες υπενθυμίζεται ότι σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Σημειώνεται ότι, ως προγενέστερη τιμή, νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος των 30 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Όταν το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από 30 ημέρες, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά. Όταν η τιμή μειώνεται προοδευτικά κατά τη διάρκεια των 30 ημερών, πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής, ως προγενέστερη τιμή νοείται η τιμή που ίσχυε πριν από την εφαρμογή της πρώτης από τις διαδοχικές μειώσεις τιμών.

Υπογραμμίζεται δε, ότι, σε περίπτωση ελέγχου πρέπει οι έμποροι να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων και μειωμένων τιμών, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που οι εκπτώσεις αποδειχθεί ότι είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι μικρότερο των 20.000 ευρώ.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

03:55 9/10/2017

9 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

03:35 9/10/2017

καθιερώθηκε το 1969

Τουλάχιστον 58 νεκροί σε συναυλία στο Λας Βέγκας!

Τουλάχιστον 58 νεκροί σε συναυλία στο Λας Βέγκας!

19:50 2/10/2017

Αυξάνεται η λίστα των νεκρών από το μακελειό

Αποκλείστηκαν από το κύπελλο οι γυναίκες του Απόλλωνα

Αποκλείστηκαν από το κύπελλο οι γυναίκες του Απόλλωνα

18:13 2/10/2017

το γυναικείο τμήμα μπάσκετ

Εορτή του Αγίου Κυπριανού και της Αγίας Ιουστίνης

Εορτή του Αγίου Κυπριανού και της Αγίας Ιουστίνης

17:04 2/10/2017

2 Οκτωβρίου

Διεθνής Ημέρα Μη Βίας

Διεθνής Ημέρα Μη Βίας

17:02 2/10/2017

καθιερώθηκε στις 15 Ιουνίου 2007

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

16:58 2/10/2017

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου

ΗΠΑ και Ρωσία αναγνωρίζουν με δικούς τους χάρτες ότι τα Ίμια είναι ελληνικά

ΗΠΑ και Ρωσία αναγνωρίζουν με δικούς τους χάρτες ότι τα Ίμια είναι ελληνικά

16:53 2/10/2017

δειτε τους χάρτες

ΠΕΘ: «Ο κ. Γαβρόγλου ψεύδεται και εμπαίζει τον ελληνικό λαό για τα Θρησκευτικά»

ΠΕΘ: «Ο κ. Γαβρόγλου ψεύδεται και εμπαίζει τον ελληνικό λαό για τα Θρησκευτικά»

16:38 2/10/2017

Η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων

Θεσσαλονίκη: Κάθε μήνα κλείνουν 45 επιχειρήσεις

Θεσσαλονίκη: Κάθε μήνα κλείνουν 45 επιχειρήσεις

16:32 2/10/2017

Όπως προκύπτει από το μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου

Κλασικά Έπιπλα