Δήμος Καλαμαριάς: Με γεύσεις, χορούς και εικόνες εντυπωσίασε στην 37η Philoxenia

24/11/2022 15:21    Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το stand του Δήμου Καλαμαριάς στην 37η Philoxenia
Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το stand του Δήμου Καλαμαριάς στην 37η Philoxenia, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την περιοχή  με τη μακρά ιστορία, τον πολιτισμό και τη  γαστρονομία.

«Οφείλουμε να αναδείξουμε τον τουρισμό στην Καλαμαριά και μέσα απ’ αυτόν να βελτιώσουμε την οικονομία της περιοχής μας. Σ’ αυτό θα συμβάλλουν σημαντικά η ολοκλήρωση του Μετρό, αλλά και η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, που είναι ένα παζλ αποτελούμενο από το αλιευτικό καταφύγιο, το πρώην νοσοκομείο, Παναγία, τη μαρίνα, την πλαζ Αρετσούς, το Παλατάκι και το πρώην στρατόπεδο Κόδρα» είπε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γαστρονομία της Καλαμαριάς, μέσα από την εκδήλωση με θέμα «Καλαμαριά: ένας γαστρονομικός προορισμός με γευστική μνήμη», στην οποία   επίτιμος Ambassador chef ήταν ο Καλαμαριώτης Βασίλης Μουρατίδης και συμπαρουσιάστριά του η Ντίνα Τέρτση, ΓΓ Σωματείου Εστίασης Καλαμαριάς & Σύμβουλος Γαστρονομίας. Στο project «12 μήνες, 12 μνήμες, 12 γεύσεις», που τρέχει μέσα από το επετειακό πρόγραμμα ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 1922-2022, Μια θάλασσα μνήμες…και γινήκαμε όλοι ένα, αναφέρθηκε η Λία Μπουντιούκου, συνεργάτιδα της εταιρείας Chef Stories, ενώ στο σημείο ετοιμαζόταν ένα ριζότο, με γεύση και μυρωδιές που έφερναν μνήμες από το παρελθόν και κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου.

Εντύπωση όμως έκανε και η ομιλία της  Ιωάννα Μυταφτσή, BSc in Economic Sciences MSc in Tourism and Local Development PhD(c) in Religious and Cultural Tourism, με θέμα « Τουρισμός Μνήμης και Σκοτεινός Τουρισμός στην Καλαμαριά», ένα θέμα που δεν είναι ευρέως γνωστό στο κοινό.

Τέλος το περίπτερο 13 ξεσήκωσαν με τους χορούς, αλλά και τα κεράσματά τους, μέλη των πολιτιστικών και χορευτικών συλλόγων της περιοχής, που με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, έδειξαν σε όλους τη γνωστή «πατινάδα», αναδεικνύοντας ένα κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της προσφυγομάνας Καλαμαριάς.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού

Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού

02:03 11/10/2017

ΟΗΕ

Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας

Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας

02:01 11/10/2017

Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας (WOF)

Εξαρθρώθηκε σπείρα που κατηγορείται για 20 κλοπές στην Καλαμαριά

Εξαρθρώθηκε σπείρα που κατηγορείται για 20 κλοπές στην Καλαμαριά

20:30 10/10/2017

δράστες ηλικίας 25, 22, 22 και 41 ετών

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

20:18 10/10/2017

Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης Ζωής

2 Κοινωνικοί Φροντιστές ζητούνται στον Δήμο Παύλου Μελά

2 Κοινωνικοί Φροντιστές ζητούνται στον Δήμο Παύλου Μελά

20:16 10/10/2017

Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου

Επιστημονικούς και Εργαστηριακούς Συνεργάτες ζητεί το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης

Επιστημονικούς και Εργαστηριακούς Συνεργάτες ζητεί το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης

20:12 10/10/2017

με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαιίου ορισμένου χρόνου

Τα κακά και τα χειρότερα σενάρια για τη θέρμανσή μας

Τα κακά και τα χειρότερα σενάρια για τη θέρμανσή μας

20:06 10/10/2017

χειμώνας βαρύς

Από τη 13η σύνταξη στο … 13ο επίδομα

Από τη 13η σύνταξη στο … 13ο επίδομα

20:02 10/10/2017

Όλα τα σενάρια για τη διάθεση του «υπερ-πλεονάσματος»

Προσλήψεις 525 ατόμων στα ΕΛΤΑ

Προσλήψεις 525 ατόμων στα ΕΛΤΑ

19:48 10/10/2017

ΑΣΕΠ

Διόδια ανάμεσα στα Διαβατά με το Ωραιόκαστρο! - Οι τιμές

Διόδια ανάμεσα στα Διαβατά με το Ωραιόκαστρο! - Οι τιμές

19:44 10/10/2017

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή...

Κλασικά Έπιπλα