Χαρδαλιάς: Έρχεται ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας για τον κορωνοϊό – Τα τέσσερα επίπεδα τοπικών μέτρων

6/10/2020 19:03    video
6.233 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της νόσου.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε μίνι lockdown σε Αχαΐα και Ιωάννινα.

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι πλέον η κυβέρνηση θα παίρνει κατηγοριοποιημένα και στοχευμένα μέτρα για κάθε περιφέρεια, έτσι ώστε να συνεχιστεί ομαλά και με ασφάλεια η οικονομική και κοινωνική ζωή στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό θα παρουσιαστεί ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19 για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Θα υπάρχουν τέσσερα επίπεδα τοπικών μέτρων: 1 – ετοιμότητα, 2 – επιτήρηση, 3 – αυξημένη επιτήρηση, 4 – αυξημένος κίνδυνος.

Το επίπεδο κινδύνου στο οποίο βρίσκεται κάθε περιφέρεια θα κρίνεται από διάφορους επιδημιολογικούς δείκτες, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες, οι δείκτες πληρότητας για τα νοσοκομεία, η διαδικασία ιχνηλάτησης και άλλα.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων, ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους επιδημιολογικούς δείκτες.

«Τα σχολεία μας είναι ασφαλή»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε και στοιχεία για τη διασπορά του κοροναϊού στα σχολεία.

14 σχολεία έχουν αναστείλει εντελώς τη λειτουργία τους, ενώ τμήματα σε 144 σχολεία πανελλαδικά έχουν κλείσει λόγω περιστατικών κοροναϊού. Τα περισσότερα «λουκέτα» έχουν μπει, όπως είναι φυσικό, σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, μόνο το 0,016% της μαθητικής κοινότητας της χώρας έχει βρεθεί θετικό στον ιό. Τα κρούσματα αυτά είναι αποσπασματικά και σε διαφορετικές περιοχές γεωγραφικά.

Έτσι, όπως είπε ο υφυπουργός, «τα σχολεία μας είναι ασφαλή, δεν υπάρχει διασπορά».

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, θέλω να τονίσω την ανάγκη τήρησης των μέτρων παρά την κούραση και την κόπωση μπορεί δικαιολογημένα να αισθανόμαστε» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς, καταλήγοντας πως μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.


mega

Επόμενο Προηγούμενο
 

Ανοιχτές παραμένουν 13.805 επιδοτούμενες θέσεις ανέργων

Ανοιχτές παραμένουν 13.805 επιδοτούμενες θέσεις ανέργων

12:54 20/10/2017

δύο προγραμμάτων

Ποιοι δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα των 1.000 ευρώ

Ποιοι δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα των 1.000 ευρώ

11:50 20/10/2017

αντίδραση των δανειστών

Φεύγει ο ΕΝΦΙΑ έρχεται ο ΦΜΑΠ!

Φεύγει ο ΕΝΦΙΑ έρχεται ο ΦΜΑΠ!

11:33 20/10/2017

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΣΟΙ «ΕΣΠΑΣΑΝ» ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Αυτοί είναι οι 34 δήμοι που θα γίνουν 7.685 προσλήψεις

Αυτοί είναι οι 34 δήμοι που θα γίνουν 7.685 προσλήψεις

11:24 20/10/2017

ΟΑΕΔ

6.667 ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας σε δήμους σε όλη την Ελλάδα

6.667 ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας σε δήμους σε όλη την Ελλάδα

11:15 20/10/2017

Δείτε ΠΟΥ

Δύο καθαριστές ζητά ο δήμος Εορδαίας

Δύο καθαριστές ζητά ο δήμος Εορδαίας

10:16 20/10/2017

Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου

Το Μουσείο Ύδρευσης ανοίγει τις πόρτες του σε μαθητές

Το Μουσείο Ύδρευσης ανοίγει τις πόρτες του σε μαθητές

10:11 20/10/2017

δωρεάν ειδικά προγράμματα

Στα ροζ θα φωτιστεί το Βυζαντινό Τείχος!

Στα ροζ θα φωτιστεί το Βυζαντινό Τείχος!

09:23 20/10/2017

και η Πολιτιστική Γειτονιά για τον καρκίνο του μαστού

 Θεσσαλονίκη: Κλειστά τα καταστήματα στις 26 Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη: Κλειστά τα καταστήματα στις 26 Οκτωβρίου

09:19 20/10/2017

Υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα σε επτά δήμους

Σύλληψη τζιχαντιστή στην Αλεξανδρουπολη - Έμενε και Θεσσαλονίκη!

Σύλληψη τζιχαντιστή στην Αλεξανδρουπολη - Έμενε και Θεσσαλονίκη!

09:01 20/10/2017

σύλληψη ενός 30χρονου..

Κλασικά Έπιπλα