Καρπούζια μεγαλώνουν με... κλασική μουσική στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς

7/7/2020 22:42    ωριμάζουν με Μότσαρτ και Μπετόβεν
Το σενάριο του ντοκιμαντέρ "Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες" που είχε βραβευτεί από την Διεθνή Ένωση Κριτικών στη Θεσσαλονίκη, "ξαναγράφει" ένας παραγωγός στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς .

Τα καρπούζια του που ακούν ...ωριμάζοντας Μότσαρτ και Μπετόβεν (!) παίρνουν αυτές τις μέρες το δρόμο για τις αγορές και τα μανάβικα έχοντας -όπως ο ίδιος λέει- μια ...νότα γλυκύτερη από τα άλλα στο τραπέζι.

Ο κ Παναγιώτης Γιλτίδης παραγωγός και αντιπρόεδρος του Αγροτοκαταναλωτών Ελλάδος είναι ένας από τους χιλιάδες φρουτοπαραγωγούς της χώρας, ακολουθεί τις καλλιεργητικές πρακτικές αλλά στα καρπούζια που καλλιεργεί χρησιμοποιεί μια ξεχωριστή μεθοδο με σούπερ ενισχυτικό τις ...κουβέντες και την κλασσική μουσική.

Όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Γιλτίδης φέτος φύτεψε στις 17 Μαρτίου και την ίδια εβδομάδα χιόνισε, με αποτέλεσμα τα φυτά να πάθουν «σοκ» λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και να αργήσει κατά μια εβδομάδα η ωρίμανσή τους. Ο ίδιος ωστόσο, δεν σταμάτησε ούτε μία μέρα να βάζει το ραδιόφωνο να παίζει και να καλλιεργεί με... μουσική επένδυση.

«Όταν γίνεσαι ένα με τη φύση, αυτή ανταποκρίνεται. Το καρπούζι σου ...μιλάει, όσο παράξενο και αν φαίνεται αυτό σε κάποιους ανθρώπους, εγώ το ζω εδώ και χρόνια και το νιώθω κάθε μέρα», λέει στο "Πρακτορείο FM" ο παραγωγός και τονίζει ότι τραγουδάει στα καρπούζια του. «Οχι κάτι συγκεκριμένο, αλλά συνήθως ...προτιμούμε την κλασική μουσική, που επηρεάζει θετικά τα φυτά» λέει χαρακτηριστικά.

Με ή χωρίς κουκούτσια, όπως λέει ο κ. Γιλτίδης, όλα τα καρπούζια έχουν ευεργετικές ιδιότητες. Δηλώνει πως πρόκειται για τον... βασιλιά του καλοκαιριού, που όχι μόνο είναι πλούσιος σε βιταμίνες, αλλά σηκώνει και μεγάλο βάρος στον οικονομικό τομέα. 

Ο ίδιος νιώθει κάτι σαν... γητευτής των καρπουζιών και ξέρει σχεδόν όλα τα μυστικά τους. «Οταν κόβει το καρπούζι ο παραγωγός μέσα απο το χωράφι, μπορεί κατά 99% να καταλάβει από το κοτσάνι αν είναι έτοιμο ή οχι. Βέβαια υπάρχει ο κρυστάλλινος χτύπος που ακούγεται αν το χτυπήσεις, αλλά ο ασφαλέστερος τρόπος για να καταλάβεις ότι είναι νόστιμο, είναι όταν βγάζει κάτι σαν μέλι στο κοτσάνι, που σημαίνει ότι θα είναι και...γλυκό σαν μέλι!», λέει ο κ. Γιλτίδης.

Το καρπούζι είναι ένα φρούτο που μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χρειάζεται ζέστη κι αν κάποιος αφουγκραστεί, μπορεί να ακούσει ακόμη και τον ήχο απο το μεγάλωμά του, που μοιάζει με βήματα. Η Λεκάνη, το Νέο Αγιονέρι Κιλκίς και ο Καστανάς Θεσσαλονίκης είναι από τις περιοχές στη Βόρεια Ελλαδα με την μεγάλη παραγωγή καρπουζιών.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Προμήθεια επίπλων για τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας

Καλαμαριά: Προμήθεια επίπλων για τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας

12:11 16/11/2017

Γραφείο Προμηθειών

Με τις νέες αντικειμενικές αξίες ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ για το 2018

Με τις νέες αντικειμενικές αξίες ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ για το 2018

11:37 16/11/2017

Αναβάλλεται η αναπροσαρμογή τους για το 2018

Εθνική τραγωδία: Θρήνος και οργή για τους 15 νεκρούς

Εθνική τραγωδία: Θρήνος και οργή για τους 15 νεκρούς

11:27 16/11/2017

6 οι αγνοούμενοι

Ακατάλληλα και νοθευμένα χιλιάδες τρόφιμα στην ελληνική αγορά

Ακατάλληλα και νοθευμένα χιλιάδες τρόφιμα στην ελληνική αγορά

13:07 14/11/2017

Έρευνα ΠΑΚΟΕ

Τέσσερα μαθήματα από φέτος στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ λυκείου

Τέσσερα μαθήματα από φέτος στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ λυκείου

11:49 14/11/2017

Από την τρέχουσα σχολική χρονιά

Καλαμαριά - Στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

Καλαμαριά - Στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

11:42 14/11/2017

Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων

Καλαμαριά - Νέος διαγωνισμός για το αναψυκτήριο της Νέας Κρήνης

Καλαμαριά - Νέος διαγωνισμός για το αναψυκτήριο της Νέας Κρήνης

11:10 14/11/2017

ΕΠΑΝΑΔΙΑΚΗΡΥΞΗ πρόχειρου ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού

Εκρήξεις ηφαιστείων έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην πτώση μεγάλης δυναστείας;

Εκρήξεις ηφαιστείων έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην πτώση μεγάλης δυναστείας;

10:07 14/11/2017

Αυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί και Ελβετοί επιστήμονες

Διαγωνισμός για 8.600 μόνιμους εργαζόμενους στην καθαριότητα!

Διαγωνισμός για 8.600 μόνιμους εργαζόμενους στην καθαριότητα!

09:22 14/11/2017

Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός την εποχή των Μνημονίων

Υποχώρηση: Δεν αυξάνεται το όριο ταχύτητας στα 150 χλμ. την ώρα

Υποχώρηση: Δεν αυξάνεται το όριο ταχύτητας στα 150 χλμ. την ώρα

09:03 14/11/2017

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ 130

Κλασικά Έπιπλα