Ο Σαββίδης πήρε το Πόρτο Καρράς!

15/4/2020 11:59    Χαλκιδική
Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις και αναμένεται άμεσα η σύναψη συναλλαγής για το Porto Carras, σύμφωνα με την Tεχνική Ολυμπιακή, που τοποθετεί το τίμημα στην κατ’αρχήν συμφωνία σε 205 εκατ. ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς διευκρινίζει ότι μεταξύ αφενός της θυγατρικής της “T.O. International Holding Ltd” και αφετέρου της “BELTERRA INVESTMENTS Ltd” (συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη) ολοκληρώθηκαν κατ’ αρχήν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την πώληση μετοχών της εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε» και αναμένεται κατ’ αρχήν η άμεση σύναψη της συναλλαγής.

Η συναλλαγή θα περιλαμβάνει την πώληση α) των μετοχών θυγατρικών εταιρειών της εταιρείας που συνδέονται με τη λειτουργία της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» και δη των εταιρειών «ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε», «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΓΚΟΛΦ Α.Ε.», «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.» και β) περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τη λειτουργία της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» καθώς και των μετοχών όλων των παραπάνω εταιρειών που ανήκουν σε συνδεδεμένα με την εισηγμένη εταιρεία πρόσωπα. 

Στο παρόν στάδιο και με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσής της, τα κύρια σημεία της σχεδιαζόμενης συναλλαγής έχουν ως ακολούθως: 

Το κατ’ αρχήν συνολικό τίμημα που θα καταβάλει η Belterra Investments Ltd για την απόκτηση όλων των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων ανέρχεται στο ποσό των 205.000.000 ευρώ, ενώ το τίμημα που αντιστοιχεί εν τέλει στην εισηγμένη και τη θυγατρική αυτής “T.O. International Holding Ltd” για τα περιουσιακά στοιχεία που τους αντιστοιχούν ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 168.884.530 ευρώ (εάν ελεύθερα υποχρεώσεων /debt free basis). 

Σημειώνεται ότι το τίμημα για την αγορά του συνόλου των μετοχών της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» μειώνεται κατά 53.994.360 ευρώ που θα καταβληθεί για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.» για τις οποίες έχει εγγυηθεί η εισηγμένη. Παράλληλα, στους όρους της σχεδιαζόμενης συναλλαγής στο παρόν στάδιο περιλαμβάνονται η διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων (full due diligence) από την αγοράστρια και η παροχή συνήθων εγγυοδοτικών δηλώσεων των πωλητών, τα οποία ενδέχεται να έχουν επίπτωση στο τίμημα. 

Τέλος, διευκρινίζεται ότι στο πλαίσιο των ως άνω διαπραγματεύσεων, ο κατασκευαστικός κλάδος της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.» δεν αποτελεί τμήμα της συναλλαγής και πρόκειται να εισφερθεί εν τέλει σε θυγατρική εταιρεία της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας

Κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα στον τύπο και σε συνέχεια των από 29.10.2019, 13.11.2019 και 03.04.2020 ανακοινώσεων, η εταιρεία με την επωνυμία "ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε." (εφεξής Εταιρεία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μεταξύ αφενός της θυγατρικής της εταιρείας με την επωνυμία "T.O. International Holding Ltd" και αφετέρου της εταιρείας με την επωνυμία "BELTERRA INVESTMENTS Ltd" ολοκληρώθηκαν κατ’ αρχήν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την πώληση μετοχών της εταιρείας "ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε" που ανήκουν στην "ΤΟ International Holding Ltd" και αναμένεται κατ’ αρχήν η άμεση σύναψη της συναλλαγής, η οποία θα περιλαμβάνει την πώληση α) των μετοχών θυγατρικών εταιρειών της Εταιρείας που συνδέονται με τη λειτουργία της "ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ" και δη των εταιρειών "ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε", "ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΓΚΟΛΦ Α.Ε.", "ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε." και β) περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τη λειτουργία της "ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ" καθώς και των μετοχών όλων των ως άνω εταιρειών που ανήκουν σε συνδεδεμένα με την Εταιρεία πρόσωπα.

Στο παρόν στάδιο και με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσής της, τα κύρια σημεία της σχεδιαζόμενης συναλλαγής έχουν ως ακολούθως: Το κατ’ αρχήν συνολικό τίμημα που θα καταβάλει η εταιρεία με την επωνυμία "BELTERRA INVESTMENTS Ltd" για την απόκτηση όλων των ως άνω περιουσιακών στοιχείων ανέρχεται στο ποσό των 205.000.000 Ευρώ, ενώ το τίμημα που αντιστοιχεί εν τέλει στην Εταιρεία και τη θυγατρική αυτής "T.O. International Holding Ltd" για τα περιουσιακά στοιχεία που τους αντιστοιχούν ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 168.884.530 Ευρώ (εάν ελεύθερα υποχρεώσεων /debt free basis).

Σημειώνεται ότι  το τίμημα για την αγορά του συνόλου των μετοχών της "ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ" μειώνεται κατά ποσό ανερχόμενο σε 53.994.360 Ευρώ που θα καταβληθεί για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας "ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε." για τις οποίες έχει εγγυηθεί η Εταιρεία.

Παράλληλα, στους όρους της σχεδιαζόμενης συναλλαγής στο παρόν στάδιο περιλαμβάνονται η διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων (full due diligence) από την Αγοράστρια και η παροχή συνήθων εγγυοδοτικών δηλώσεων των Πωλητών, τα οποία ενδέχεται να έχουν επίπτωση στο τίμημα. Τέλος, διευκρινίζεται ότι στο πλαίσιο των ως άνω διαπραγματεύσεων, ο κατασκευαστικός κλάδος της "ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε." δεν αποτελεί τμήμα της συναλλαγής και πρόκειται να εισφερθεί εν τέλει σε θυγατρική εταιρεία της Εταιρείας.

Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.

Επόμενο Προηγούμενο
 

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

00:35 27/9/2017

καθορίσθηκε το 1970

Εορτή του Αγίου Καλλιστράτου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων

Εορτή του Αγίου Καλλιστράτου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων

00:34 27/9/2017

27 Σεπτεμβρίου

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

00:00 27/9/2017

27 Σεπτέμβρη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαμοθράκη λόγω της κακοκαιρίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαμοθράκη λόγω της κακοκαιρίας

21:44 26/9/2017

Κομμένο στα δύο το νησί

2.000 στρέμματα στάχτη άφησε πίσω της η φωτιά στη Χαλκιδική

2.000 στρέμματα στάχτη άφησε πίσω της η φωτιά στη Χαλκιδική

02:15 26/9/2017

Μόλα Καλύβα

ΗΠΑ-Β. Κορέα: Κήρυξαν τον «πόλεμο» με δηλώσεις

ΗΠΑ-Β. Κορέα: Κήρυξαν τον «πόλεμο» με δηλώσεις

02:10 26/9/2017

στο... βάθος πυρηνικός εφιάλτης

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 13% για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 13% για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

02:08 26/9/2017

νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

20.000 συμμετοχές στον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

20.000 συμμετοχές στον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

02:01 26/9/2017

νέο ρεκόρ ατομικών συμμετοχών

Μοτοσικλέτα παρέσυρε πεζό στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Μοτοσικλέτα παρέσυρε πεζό στην ανατολική Θεσσαλονίκη

01:59 26/9/2017

Κωνσταντίνου Καραμανλή

Στη Θεσσαλονίκη το Euro Pride 2020

Στη Θεσσαλονίκη το Euro Pride 2020

01:54 26/9/2017

Μπουτάρης: Περήφανοι που το φέραμε

Κλασικά Έπιπλα