Θεσσαλονίκη: Τον Μάιο ολοκληρώνεται το «λίφτινγκ» του ζωολογικού κήπου

13/4/2020 18:50    στον Κέδρινο Λόφο
Σε εργασίες «λίφτινγκ» του ζωολογικού κήπου στον Κέδρινο Λόφο έχει επιδοθεί η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου ο χώρος πρασίνου να αλλάξει όψη και με την άρση των απαγορευτικών μέτρων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, να είναι πανέτοιμος να υποδεχτεί επισκέπτες κάθε ηλικίας.

   Οι εργασίες ανακατασκευής του ζωολογικού κήπου, που αυτό το διάστημα είναι κλειστός στο πλαίσιο πρόληψης από τον κορονοϊό, κρίθηκαν απαραίτητες καθώς, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου Σωκράτης Δημητριάδης, «η έκταση των 33 στρεμμάτων παρουσίαζε σημάδια εγκατάλειψης χρόνων».

   Σε πρώτη φάση εκτελούνται εργασίες κοπής των δέντρων που έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο. Θα κοπούν γύρω στα 15 δέντρα, ενώ παράλληλα γίνονται και κλαδεύσεις που θα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

   Επίσης, ανακαινίζονται τα κτίρια του ζωολογικού κήπου. Προτεραιότητα δίνεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου φιλοξενούνται τα βαλσαμωμένα ζώα και το Σπίτι των Ερπετών, όπου θα πραγματοποιηθούν βαψίματα και συντηρήσεις. Παράλληλα, εργασίες θα γίνουν στον καταρράκτη και τη λιμνούλα με τις πάπιες.

   Θα καθαριστούν τα κλουβιά των ζώων, θα βαφτούν όλες οι ξύλινες επιφάνειες, οι περιφράξεις και τα παγκάκια και θα ανακαινιστεί η τουαλέτα για τα άτομα με αναπηρία, που δεν λειτούργησε ποτέ. «Πολλές υποδομές δεν λειτουργούσαν και δεν λειτουργούν ακόμη και σήμερα. Θα ανακαινιστούν τα κτίρια και οι ηλεκτρολογικές τους εγκαταστάσεις ώστε να είναι πλήρως λειτουργικά για να μπορούν να τα απολαμβάνουν οι επισκέπτες», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Δημητριάδης.

   Λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό, καθυστέρησε η μεταφορά των τεσσάρων γυπών από το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η πλειονότητα των ζώων που βρίσκουν «καταφύγιο» στον ζωολογικό κήπο είναι τραυματισμένα και δεν μπορούν να επιβιώσουν στο φυσικό τους περιβάλλον και να σιτιστούν από μόνα τους. Τα τέσσερα πτηνά θα παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη μέχρι να αποθεραπευτούν και ακολούθως θα απελευθερωθούν.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Φωτιά σε διαμέρισμα τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά σε διαμέρισμα τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη

19:42 22/5/2018

τρία οχήματα επενέβησαν

Θερινό σινεμά ανοίγει πύλες με δωρεάν προβολή!

Θερινό σινεμά ανοίγει πύλες με δωρεάν προβολή!

19:41 22/5/2018

αυτή την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Σκύλος «ξετρύπωσε» ναρκωτικά στην Τούμπα

Σκύλος «ξετρύπωσε» ναρκωτικά στην Τούμπα

19:36 22/5/2018

Τα έκρυβαν στο κλιμακοστάσιο οικοδομής

Λεωφορείο του ΟΑΣΘ παρέσυρε και τραυμάτισε ηλικιωμένη

Λεωφορείο του ΟΑΣΘ παρέσυρε και τραυμάτισε ηλικιωμένη

19:28 22/5/2018

στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο στον Χάρρυ Κλυνν

Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο στον Χάρρυ Κλυνν

19:13 22/5/2018

στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό

Μητρόπολη Καλαμαριάς - Θεατρική παράσταση

Μητρόπολη Καλαμαριάς - Θεατρική παράσταση

19:01 22/5/2018

"Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε"

ΚΑΠΗ Καλαμαριάς - Εκδήλωση για την γιορτή της Μητέρας σήμερα Τριτη

ΚΑΠΗ Καλαμαριάς - Εκδήλωση για την γιορτή της Μητέρας σήμερα Τριτη

18:45 22/5/2018

Η Είσοδος είναι ελεύθερη

Τουρκικο ''ΟΧΙ'' στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Τουρκικο ''ΟΧΙ'' στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

17:00 22/5/2018

Κρίνονται ύποπτοι φυγής

Η θεραπεία της κατάθλιψης ίσως κρύβεται σε ένα μανιτάρι

Η θεραπεία της κατάθλιψης ίσως κρύβεται σε ένα μανιτάρι

15:31 22/5/2018

μελέτη

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ - Βγαίνει η πρόσκληση ξεκινούν οι αιτήσεις

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ - Βγαίνει η πρόσκληση ξεκινούν οι αιτήσεις

04:24 22/5/2018

αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη

Κλασικά Έπιπλα