Κορονοϊός: Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες - Τι απαντά η υπουργός Παιδείας

28/3/2020 14:26    Ξεκινούν οι αιτήσεις
«Ξεκινούν την Δευτέρα έως και τις 9 Απριλίου οι αιτήσεις για την συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες είναι στόχος μας να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία έναρξης», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεώς, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε η Υπ. Παιδείας, «έχουμε λάβει όλα τα μέτρα, ακόμη και αν συνεχιστεί η πανδημία, έχουμε μεριμνήσει να υπάρχουν λύσεις, να υπάρξει μείωση της ύλης, ακόμη και να μην είναι πολλά παιδιά στις αίθουσες, αν μας πουν οι ειδικοί ότι μπορούν να γίνουν οι Εξετάσεις τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο», υπογραμμίζοντας «θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μην γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις τον Σεπτέμβριο».

Σε ότι αφορά τις εξετάσεις στις άλλες τάξεις του Λυκείου, η κ. Κεραμέως είπε ότι «ως έχει η απαγόρευση λειτουργίας των σχολείων φθάνει έως το τέλος Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, οι λύσεις που έχουμε είναι η παράταση του σχολικού έτους και η μείωση της ύλης», επαναλαμβάνοντας ότι «δεν θα χαθούν ούτε οι εξετάσεις ούτε το σχολικό έτος».

Για τα μαθήματα εξ αποστάσεως, η Υπ. Παιδείας τόνισε ότι υπάρχει ενθουσιασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα και δη στους μαθητές που αντιμετωπίζουν κάτι καινούριο, σημειώνοντας ότι «είναι εργαλεία που μας βοηθούν να κρατήσουμε ζωντανή την μαθησιακή διαδικασία» και αναφέροντας ότι την Παρασκευή έγιναν περισσότερες από 15.000 ψηφιακές τάξεις.

Σε ότι αφορά την ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία η ανταπόκριση είναι μεγάλη, επεσήμανε η κ. Κεραμέως, αναφέροντας ότι έχουν εγγραφεί στις σχετικές πλατφόρμες, που διαρκώς αναβαθμίζονται, 165.000 εκπαιδευτικοί και 700.000 μαθητές. Παράλληλα, ανέφερε ότι από την Δευτέρα αρχίζουν μαθήματα από την «εκπαιδευτική τηλεόραση» στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με τα μαθήματα στα ΑΕΙ, η Υπ. Παιδείας είπε ότι «προχωράει κανονικά το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια, τα οποία είναι πιο εξοικειωμένα με την εξ αποστάσεως διδασκαλία και δεν υπάρχει ζήτημα με το ακαδημαϊκό έτος».


newsbomb

Επόμενο Προηγούμενο
 

Επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών από το χώρο του Κόδρα

Επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών από το χώρο του Κόδρα

15:28 27/9/2017

«επιχείρηση σκούπα»

Στα ΕΠΑΛ Λαγκαδά κάνουν κατάληψη επειδή δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στην αυλή!

Στα ΕΠΑΛ Λαγκαδά κάνουν κατάληψη επειδή δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στην αυλή!

15:15 27/9/2017

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ

Μειοδοτικός διαγωνισμός για την εκρίζωση πρέμνων κ την φύτευση νέων δέντρων

Μειοδοτικός διαγωνισμός για την εκρίζωση πρέμνων κ την φύτευση νέων δέντρων

13:41 27/9/2017

Τμήμα Προμηθειών

Έκθεση «100 χρόνια από τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 1917»

Έκθεση «100 χρόνια από τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 1917»

01:19 27/9/2017

στον εκθεσιακό χώρο του ΚΙΘ

ΟΓΑ: 1.000 ευρώ βοήθημα σε οικογένειες

ΟΓΑ: 1.000 ευρώ βοήθημα σε οικογένειες

01:16 27/9/2017

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει...

Παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά και ελικόπτερα ενώ ένα CN-235

Παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά και ελικόπτερα ενώ ένα CN-235 "έβλεπε"

01:12 27/9/2017

ΓΕΕΘΑ

Έως και 2 ευρώ χρεώνουν προμήθεια οι τράπεζες για τις πληρωμές με μετρητά στα γκισέ

Έως και 2 ευρώ χρεώνουν προμήθεια οι τράπεζες για τις πληρωμές με μετρητά στα γκισέ

01:09 27/9/2017

ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Πως μπορείτε να πληρώσετε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος με δόσεις

Πως μπορείτε να πληρώσετε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος με δόσεις

01:06 27/9/2017

Τι προσφέρουν τράπεζες και δημόσιο

Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος στα Σχολεία

Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος στα Σχολεία

00:36 27/9/2017

Γιορτάζεται την τελευταία Τετάρτη του Σεπτεμβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

00:35 27/9/2017

καθορίσθηκε το 1970

Κλασικά Έπιπλα