Κορονοϊός: Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες - Τι απαντά η υπουργός Παιδείας

28/3/2020 14:26    Ξεκινούν οι αιτήσεις
«Ξεκινούν την Δευτέρα έως και τις 9 Απριλίου οι αιτήσεις για την συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες είναι στόχος μας να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία έναρξης», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεώς, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε η Υπ. Παιδείας, «έχουμε λάβει όλα τα μέτρα, ακόμη και αν συνεχιστεί η πανδημία, έχουμε μεριμνήσει να υπάρχουν λύσεις, να υπάρξει μείωση της ύλης, ακόμη και να μην είναι πολλά παιδιά στις αίθουσες, αν μας πουν οι ειδικοί ότι μπορούν να γίνουν οι Εξετάσεις τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο», υπογραμμίζοντας «θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μην γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις τον Σεπτέμβριο».

Σε ότι αφορά τις εξετάσεις στις άλλες τάξεις του Λυκείου, η κ. Κεραμέως είπε ότι «ως έχει η απαγόρευση λειτουργίας των σχολείων φθάνει έως το τέλος Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, οι λύσεις που έχουμε είναι η παράταση του σχολικού έτους και η μείωση της ύλης», επαναλαμβάνοντας ότι «δεν θα χαθούν ούτε οι εξετάσεις ούτε το σχολικό έτος».

Για τα μαθήματα εξ αποστάσεως, η Υπ. Παιδείας τόνισε ότι υπάρχει ενθουσιασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα και δη στους μαθητές που αντιμετωπίζουν κάτι καινούριο, σημειώνοντας ότι «είναι εργαλεία που μας βοηθούν να κρατήσουμε ζωντανή την μαθησιακή διαδικασία» και αναφέροντας ότι την Παρασκευή έγιναν περισσότερες από 15.000 ψηφιακές τάξεις.

Σε ότι αφορά την ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία η ανταπόκριση είναι μεγάλη, επεσήμανε η κ. Κεραμέως, αναφέροντας ότι έχουν εγγραφεί στις σχετικές πλατφόρμες, που διαρκώς αναβαθμίζονται, 165.000 εκπαιδευτικοί και 700.000 μαθητές. Παράλληλα, ανέφερε ότι από την Δευτέρα αρχίζουν μαθήματα από την «εκπαιδευτική τηλεόραση» στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με τα μαθήματα στα ΑΕΙ, η Υπ. Παιδείας είπε ότι «προχωράει κανονικά το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια, τα οποία είναι πιο εξοικειωμένα με την εξ αποστάσεως διδασκαλία και δεν υπάρχει ζήτημα με το ακαδημαϊκό έτος».


newsbomb

Επόμενο Προηγούμενο
 

Τροχαίο με τραυματισμό μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη

Τροχαίο με τραυματισμό μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη

10:55 15/5/2018

Περιπετειώδης καταδίωξη

Διανομή τροφίμων στον Δήμο Καλαμαριάς

Διανομή τροφίμων στον Δήμο Καλαμαριάς

10:46 15/5/2018

ποιοι δικαιούνται

Καλαμαριά - Ανακοίνωση για τα προνοιακά επιδόματα Β΄ διμήνου 2018

Καλαμαριά - Ανακοίνωση για τα προνοιακά επιδόματα Β΄ διμήνου 2018

10:42 15/5/2018

του διμήνου Μαρτίου – Απριλίου

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Οζώδη Σκλήρυνση

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Οζώδη Σκλήρυνση

00:23 15/5/2018

έχει καθιερωθεί από το 2012

Διεθνής Ημέρα Οικογένειας

Διεθνής Ημέρα Οικογένειας

00:19 15/5/2018

ΟΗΕ

Εορτή του Αγίου Αχιλλίου Επισκόπου Λαρίσης

Εορτή του Αγίου Αχιλλίου Επισκόπου Λαρίσης

00:15 15/5/2018

15 Μαΐου

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

00:09 15/5/2018

Τρίτη 15 Μαΐου

Αγρυπνία την Τρίτη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Φοίνικα

Αγρυπνία την Τρίτη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Φοίνικα

20:10 14/5/2018

15 Μαιου

Καλαμαριά - Μουσικές περιπλανήσεις παραδοσιακού Μικρασιάτικου τραγουδιού

Καλαμαριά - Μουσικές περιπλανήσεις παραδοσιακού Μικρασιάτικου τραγουδιού

19:29 14/5/2018

συνάντηση χορωδιών

Καλαμαριά: 8ο φεστιβάλ παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων

Καλαμαριά: 8ο φεστιβάλ παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων

19:24 14/5/2018

Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης "Η Αγία Παρασκευή"

Κλασικά Έπιπλα