Ανοίγει η πλατφόρμα για τα δημοτικά τέλη και τα αδήλωτα τετραγωνικά

24/2/2020 16:55    αυριο Τρίτη
Με το άρθρο 22 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση ορίζονται τα εξής σε σχέση με τα δημοτικά τέλη ακινήτων όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ:

-Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τα κενά και μη ρευματοδοτούμενα ακίνητα μέχρι την 30.6.2020.
-Διαγράφονται οι βεβαιωμένες οφειλές δημοτικών τελών και ΤΑΠ από διαφορές εμβαδών, όχι μέχρι 31.12.2019 αλλά μέχρι την ημέρα της υποβολής της δήλωσής τους στον οικείο Δήμο.
-Εξαιρούνται όμως από τη διαγραφή τα ποσά που βεβαιώθηκαν είτε κατόπιν ελέγχου της υπηρεσίας του Δήμου, είτε λόγω αιτήματος χορήγησης βεβαίωσης για μεταβίβαση ακινήτου.
-Τα ήδη καταβληθέντα ποσά στους Δήμους για τις παραπάνω αιτίες δεν επιστρέφονται.

Η προθεσμία για δήλωση των αδήλωτων εμβαδών παρατείνεται έως την 30.6.2020 μόνον για όσους ιδιοκτήτες προβούν σε ρύθμιση αυθαιρέτων μετά την 31.3.2020.

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Από την Τρίτη, 25.2.2020 αναμένεται να τεθεί τελικά σε λειτουργία η διαδικτυακή πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τη δήλωση δημοτικών τελών ακινήτων προς όλους τους Δήμους της χώρας, στην οποία θα εμφανίζονται αυτόματα τα στοιχεία κάθε ακινήτου που είναι καταχωρημένα στο Ε9, και στη βάση χρέωσης δημοτικών τελών του ΔΕΔΔΗΕ, συσχετισμένα με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου, εφόσον υπάρχει.

Κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ακινήτου, θα μπορεί με τους κωδικούς του του TAXISNET να εισέρχεται σε αυτήν, και να δηλώσει υπεύθυνα στον οικείο Δήμο, συμπληρωματικά ή και αρχικά, το πραγματικό σημερινό εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας του που ηλεκτροδοτείται ή και που δεν ηλεκτροδοτείται, ή και δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ, τακτοποιημένο ή μη, το οποίο θα πρέπει να συμπίπτει με το εμβαδόν που είναι δηλωμένο στο Ε9, αλλά και τυχόν αλλαγή της χρήσης της ιδιοκτησίας σε άλλη από αυτή που ήταν δηλωμένη στο Δήμο.

Λόγω της άμεσης διασύνδεσης της εφαρμογής με τις παραπάνω βάσεις δεδομένων, της άμεσης διασταύρωσης των στοιχείων τους και της προσωπικής ευθύνης του δηλούντος για την ακρίβειά τους, δεν θα απαιτείται η προσέλευση των πολιτών σε καμιά υπηρεσία και η συνυποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού! Οι Υπηρεσίες Εσόδων των οικείων Δήμων θα επεξεργάζονται στη συνέχεια τις ηλεκτρονικές αυτές δηλώσεις και θα ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά για την αποδοχή τους αλλά και για τον υπολογισμό κάθε οφειλόμενου ποσού ΤΑΠ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα και για οφειλόμενο δημοτικά τέλη από 1.1.2020 και μετά.

Από την εξαιρετική αυτή ρύθμιση της διαγραφής αναδρομικών και προστίμων κερδισμένοι θα είναι οι ιδιοκτήτες που θα δηλώσουν, οι Δήμοι που θα εισπράττουν αλλά και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες από τη μείωση δημοτικών τελών που ασφαλώς θα ακολουθήσει. Η ΠΟΜΙΔΑ η οποία την πρότεινε, θερμά ευχαριστεί τον υπουργό Εσωτερικών κ.Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων κ.Δημήτρη Παπαστεργίου για την αποδοχή και θεσμοθέτησή της, θεωρεί όμως ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μαζική συμμετοχή και επιτυχία της είναι η άμεση αποστολή ενημερωτικών emails από την ΑΑΔΕ προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων - κατόχους ΑΦΜ της χώρας μας για τη ρύθμιση αυτή και για τη νέα πλατφόρμα δηλώσεων.


typosthes

Επόμενο Προηγούμενο
 

Η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου της Κεντρικής Μακεδονίας χτυπά στην Καλαμαριά στο «Μελίνα Μερκούρη» το φεστιβάλ «Θυμέλη»

Η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου της Κεντρικής Μακεδονίας χτυπά στην Καλαμαριά στο «Μελίνα Μερκούρη» το φεστιβάλ «Θυμέλη»

20:06 5/4/2025

7/04 - 8:00 μμ - 13/04 - 11:00 μμ

Yoga με την Πανσέληνο στη Θεσσαλονίκη στο Περίπτερο 6 Δ.Ε.Θ.

Yoga με την Πανσέληνο στη Θεσσαλονίκη στο Περίπτερο 6 Δ.Ε.Θ.

17:24 5/4/2025

Δευτέρα 14/4

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 5/4/2025

Σάββατο 5/4

Θεσσαλονίκη: Εντός του Απριλίου η ηλεκτρονική πληρωμή για την έκδοση εισιτηρίου στο Μετρό

Θεσσαλονίκη: Εντός του Απριλίου η ηλεκτρονική πληρωμή για την έκδοση εισιτηρίου στο Μετρό

19:17 4/4/2025

Μέσα στον Απρίλιο

Ο Δήμος Καλαμαριάς κοντά στους νέους!

Ο Δήμος Καλαμαριάς κοντά στους νέους!

17:02 4/4/2025

Get Political

Έκτακτη διακοπή νερού στην Καλαμαριά

Έκτακτη διακοπή νερού στην Καλαμαριά

14:50 4/4/2025

Εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης υδροδότησης στις 14:00

Ξεκινά σήμερα η Λατρευτική Εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινά σήμερα η Λατρευτική Εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

13:00 4/4/2025

Παρασκευή 4/4

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 4/4/2025

Παρασκευή 4/4

Ο Δήμος Καλαμαριάς γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου

Ο Δήμος Καλαμαριάς γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου

20:00 3/4/2025

Βιβλία, φαντασία, δημιουργία!

Εγκαίνια της έκθεσης με τον γενικό τίτλο: «SPRINGLIGHT»

Εγκαίνια της έκθεσης με τον γενικό τίτλο: «SPRINGLIGHT»

17:00 3/4/2025

3/04 - 13/04

Κλασικά Έπιπλα