Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo

25/9/2020 17:23     4 τραυματίες
Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο εκ των οποίων βρίσκονται όπως φαίνεται σε σοβαρή κατάσταση, από επίθεση που σημειώθηκε σήμερα με μαχαίρι, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, κοντά στα παλιά γραφεία του σατιρικού εβδομαδιαίου περιοδικού Charlie Hebdo, εν μέσω της δίκης που διεξάγεται για τις φονικές επιθέσεις που είχαν διαπραχθεί εκεί τον Ιανουάριο του 2015, στοιχίζοντας τη ζωή σε 12 ανθρώπους, δήλωσε πριν από λίγο ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας ύποπτος συνελήφθη για την επίθεση αυτή.

"Ένα πολύ σοβαρό γεγονός σημειώθηκε στο Παρίσι. Μια επίθεση με μαχαίρι διαπράχθηκε στο 11ο διαμέρισμα, μπροστά στην πρώην έδρα του Charlie Hebdo, προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων, εκ των οποίων, όπως φαίνεται, οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση", δήλωσε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο Καστέξ, ο οποίος μετέβη στο κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Δύο άνθρωποι βρίσκονται σε "απολύτως επείγουσα κατάσταση", είχε ανακοινώσει νωρίτερα η αστυνομία του Παρισιού, η οποία διευκρίνισε σε νεώτερη ανακοίνωσή της ότι τελικά πιστεύει πως ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας και ότι συνέλαβε έναν ύποπτο στα σκαλιά της Όπερας της Βαστίλης του Παρισιού.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας σε ευρεία περιοχή γύρω από τα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo, στο ανατολικό Παρίσι, όπου σημειώθηκε σήμερα η επίθεση, λόγω "ύποπτου πακέτου", στο οποίο, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το France Info επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Την ίδια ώρα οι δημοτικές αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι δόθηκε εντολή "χιλιάδες μαθητές" να παραμείνουν στα σχολεία τους για λόγους ασφαλείας σε πολλές συνοικίες στο κέντρο του Παρισιού, μετά την επίθεση αυτή με μαχαίρι.
Πέντε σχολεία του διαμερίσματος στο οποίο έγινε η επίθεση και όλα τα σχολεία των γειτονικών διαμερισμάτων έκλεισαν τις πύλες τους. "Αυτό περιλαμβάνει χιλιάδες μαθητές, από τον βρεφονηπιακό σταθμό ως το λύκειο. Για ασφάλεια. Πρόκειται να κλείσουμε τις δημοτικές εγκαταστάσεις και τα γυμναστήρια", διευκρίνισε ο δήμαρχος των συνοικιών του κέντρου του Παρισιού Αριέλ Βέιλ.

Το μετρό του Παρισιού έκλεισε τους σταθμούς στην περιοχή.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι βρέθηκε μία ματσέτα στο σημείο της επίθεσης. Άλλες αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι βρέθηκε εκεί ένας μπαλτάς.

Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος

Ο βασικός ύποπτος στην επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι, σήμερα, κοντά στα παλιά γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo συνελήφθη και ένας δεύτερος ύποπτος βρίσκεται επίσης υπό κράτηση, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εισαγγελέας για θέματα αντιτρομοκρατίας Ζαν Φρανσουά Ρικάρ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ ανέφερε από την πλευρά του ότι οι δύο άνθρωποι που τραυματίστηκαν ήταν δημοσιογράφοι, οι οποίοι είχαν βγει για να κάνουν ένα τσιγάρο κοντά στο κτίριο κι ότι η ζωή τους δεν απειλείται.

Ο Σαρλ Μισέλ δηλώνει "πλήρη αλληλεγγύη στον γαλλικό λαό" 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε σήμερα μέσω Twitter την "πλήρη αλληλεγγύη του στον γαλλικό λαό" μετά την επίθεση με ματσέτα η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ανθρώπων στο Παρίσι, κοντά στα παλιά γραφεία του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

"Όλες οι σκέψεις μου είναι στα θύματα αυτής της δειλής πράξης βίας. Η τρομοκρατία δεν έχει θέση στο ευρωπαϊκό έδαφος", έγραψε στο μήνυμά του ο Σαρλ Μισέλ, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός του Βελγίου όταν συγκλόνισαν επιθέσεις τις Βρυξέλλες στις 22 Μαΐου 2016.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Παιδόφιλος παρέσυρε δύο ανήλικα αδέλφια – Σώθηκαν από γείτονα

Παιδόφιλος παρέσυρε δύο ανήλικα αδέλφια – Σώθηκαν από γείτονα

21:47 23/5/2020

στα Μέγαρα

Κόκκινο κρασί: Τι προκαλεί στα δόντια και πώς θα προστατευθείτε

Κόκκινο κρασί: Τι προκαλεί στα δόντια και πώς θα προστατευθείτε

21:40 23/5/2020

σύμφωνα με τους ειδικούς

Κέρκυρα: Συνελήφθη ο «δράκος του Κάβου»

Κέρκυρα: Συνελήφθη ο «δράκος του Κάβου»

21:32 23/5/2020

Περίμενε τους αστυνομικούς με καραμπίνα

Ζαχαράκη: Αν νοσήσει μαθητής στις Πανελλαδικές θα δώσει τον Σεπτέμβριο

Ζαχαράκη: Αν νοσήσει μαθητής στις Πανελλαδικές θα δώσει τον Σεπτέμβριο

21:29 23/5/2020

Την Δευτέρα η απόφαση για τα Δημοτικά

Η αύξηση της επικουρικής «μείωσε» την κύρια σύνταξη

Η αύξηση της επικουρικής «μείωσε» την κύρια σύνταξη

19:24 23/5/2020

δυσάρεστη έκπληξη

Επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν: Τι συμφώνησαν για Λιβύη και Συρία

Επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν: Τι συμφώνησαν για Λιβύη και Συρία

19:18 23/5/2020

ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας

Τα βρήκαν όλα σε φυλακές: Αποστακτήριο, ηλεκτρονικές συσκευές, μπάρμπεκιου, καταψύκτες!

Τα βρήκαν όλα σε φυλακές: Αποστακτήριο, ηλεκτρονικές συσκευές, μπάρμπεκιου, καταψύκτες!

19:15 23/5/2020

Νιγρίτα

Φυλάκιση ενός έτους σε 40χρονο επιδειξία - Παρενόχλησε μαθήτρια

Φυλάκιση ενός έτους σε 40χρονο επιδειξία - Παρενόχλησε μαθήτρια

19:09 23/5/2020

Λάρισα

Επίθεση με βιτριόλι: Η 34χρονη «έδειξε» την γυναίκα με τα μαύρα

Επίθεση με βιτριόλι: Η 34χρονη «έδειξε» την γυναίκα με τα μαύρα

19:07 23/5/2020

Συνδυασμός προσωπικού - επαγγελματικού

Υπ. Εξωτερικών: «Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος»

Υπ. Εξωτερικών: «Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος»

18:48 23/5/2020

Eβρος

Κλασικά Έπιπλα