Θερινές εκπτώσεις 2025

7/7/2025 11:40    Ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου
Οι θερινές εκπτώσεις του 2025 στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 30 Αυγούστου, προσφέροντας στους καταναλωτές μια μεγάλη περίοδο για να επωφεληθούν από σημαντικές μειώσεις τιμών σε μια ποικιλία προϊόντων. Η έναρξη της εκπτωτικής περιόδου σηματοδοτεί την ευκαιρία για αγορές σε είδη ένδυσης, υπόδησης, οικιακών συσκευών, ηλεκτρονικών και άλλων καταναλωτικών αγαθών, με τους εμπόρους να ετοιμάζονται να υποδεχτούν το κοινό με δελεαστικές προσφορές.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν κανονικά, ενώ την Κυριακή 20 Ιουλίου, που είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν προαιρετικά. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) προτείνει ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, αν και οι έμποροι έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν το ωράριο έως τις 8 το βράδυ, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους. Επιπλέον, και η Κυριακή 27 Ιουλίου αναμένεται να έχει ανοιχτά καταστήματα, προσφέροντας μια ακόμη ευκαιρία για αγορές με εκπτώσεις.

Η νομοθεσία που διέπει τις θερινές εκπτώσεις προβλέπει αυστηρούς κανόνες διαφάνειας, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να ενημερώνονται με σαφήνεια για τις αρχικές και τις μειωμένες τιμές των προϊόντων. Οι έμποροι οφείλουν να αναγράφουν ξεκάθαρα την αρχική τιμή, την έκπτωση και την τελική τιμή, προκειμένου να διευκολύνεται η σύγκριση και να αποφεύγονται παραπλανητικές πρακτικές. Οι καταναλωτές καλούνται να είναι προσεκτικοί και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες με σύνεση, αποφεύγοντας παγίδες και ψευδείς προσφορές.

Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων αποτελεί παράδοση για την ελληνική αγορά και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη, όπου η εμπορική κίνηση αυξάνεται σημαντικά. Οι καταναλωτές περιμένουν με ανυπομονησία αυτή τη χρονική περίοδο για να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους, να εξοπλίσουν το σπίτι τους ή να αποκτήσουν τεχνολογικά προϊόντα σε προσιτές τιμές. Παράλληλα, οι έμποροι βλέπουν στις εκπτώσεις μια ευκαιρία να αυξήσουν τον τζίρο τους και να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Φέτος, η έναρξη των θερινών εκπτώσεων συμπίπτει με την ανάγκη των καταναλωτών να κάνουν έξυπνες αγορές, ειδικά σε μια περίοδο που η οικονομική αβεβαιότητα και οι αυξήσεις τιμών έχουν επηρεάσει σημαντικά τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών. Οι εκπτώσεις προσφέρουν μια ανάσα, δίνοντας τη δυνατότητα να αποκτηθούν ποιοτικά προϊόντα σε πιο προσιτές τιμές.

Οι καταναλωτές που σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τις θερινές εκπτώσεις στη Θεσσαλονίκη καλό είναι να προγραμματίσουν τις αγορές τους, να συγκρίνουν τιμές και να επιλέγουν προϊόντα που πραγματικά χρειάζονται. Η προσοχή στις ετικέτες και η ενημέρωση για τα δικαιώματα του καταναλωτή είναι απαραίτητες για μια επιτυχημένη και ασφαλή αγοραστική εμπειρία.

Συνολικά, οι θερινές εκπτώσεις 2025 στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν μια πολύ καλή ευκαιρία για οικονομικές αγορές και ανανέωση, με τους καταναλωτές να έχουν στη διάθεσή τους σχεδόν ενάμιση μήνα για να βρουν τις καλύτερες προσφορές. Η αγορά της πόλης αναμένεται να ζωντανέψει, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών, μέσα σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και προστασίας των καταναλωτών.

Επόμενο Προηγούμενο
 

Μητρόπολη Καλαμαριάς: Δεν θα πραγματοποιηθούν λιτανεία και εμποροπανήγυρη στη Μηχανιώνα

Μητρόπολη Καλαμαριάς: Δεν θα πραγματοποιηθούν λιτανεία και εμποροπανήγυρη στη Μηχανιώνα

19:31 11/8/2020

για την Απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σουφλί

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σουφλί

19:28 11/8/2020

Έβρος

Θεσσαλονίκη: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Λαγκαδά

Θεσσαλονίκη: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Λαγκαδά

19:25 11/8/2020

Πολιτική Προστασία

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος

19:20 11/8/2020

Κωνσταντίνος Δημητριάδης

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την Τουρκία

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την Τουρκία

19:18 11/8/2020

για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Μέτρα το IQ σου: Αν κάνεις πάνω από 8/10, τότε ανήκεις στους πιο ευφυείς Έλληνες με IQ άνω του 140

Μέτρα το IQ σου: Αν κάνεις πάνω από 8/10, τότε ανήκεις στους πιο ευφυείς Έλληνες με IQ άνω του 140

13:26 11/8/2020

Τσέκαρε το IQ σου.

10/10 ούτε η Ρόζμαρι: Μπορείς να αναγνωρίσεις 10 σειρές από την έγκυό τους;

10/10 ούτε η Ρόζμαρι: Μπορείς να αναγνωρίσεις 10 σειρές από την έγκυό τους;

13:25 11/8/2020

δύσκολα

Χτυπά απ’ τα 500 χλμ: Το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτει στη φαρέτρα της αυτή τη στιγμή η Ελλάδα

Χτυπά απ’ τα 500 χλμ: Το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτει στη φαρέτρα της αυτή τη στιγμή η Ελλάδα

13:21 11/8/2020

έχει και η Ελλάδα δυνατά χαρτιά

Το πράγμα σοβάρεψε πολύ: Η νέα διαφήμιση του Σ. Παπαδόπουλου για τον κορωνοϊό τον Δεκαπενταύγουστο τα λέει όλα

Το πράγμα σοβάρεψε πολύ: Η νέα διαφήμιση του Σ. Παπαδόπουλου για τον κορωνοϊό τον Δεκαπενταύγουστο τα λέει όλα

13:20 11/8/2020

Νέες ανάγκες, νέο σποτάκι.

Κορονοϊός: 126 νέα κρούσματα και ένας νέος θάνατος - Που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 126 νέα κρούσματα και ένας νέος θάνατος - Που εντοπίστηκαν

19:16 10/8/2020

ΕΟΔΥ

Κλασικά Έπιπλα