ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-0

7/12/2019 21:46    καθαρή υπεροχή
Σε ένα ματς με τέσσερα δοκάρια, ένα πέναλτι που ζητήθηκε και τρία ακυρωθέντα γκολ, ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» στο τελευταίο δεκάλεπτο τη Ξάνθη με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπίσεσβαρ - Κρέσπο, με τους νταμπλούχους Ελλάδος να συνεχίζουν απτόητοι την κούρσα του πρωταθλήματος, δίνοντας συνέχεια σε ένα απίθανο σερί 48 αγώνων.

Κι όμως το α΄ημίχρονο της Τούμπας δεν είχε γκολ! Σε ένα πρώτο μέρος που ο ΠΑΟΚ έκλεισε στο μισό γήπεδο την Ξάνθη, είχε απολογισμό τριών δοκαριών μέχρι το 25λεπτο, κατέγραψε έντεκα τελικές με έξι στο στόχο έναντι των δύο της γηπεδούχου ομάδας και μετέτρεψε το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο, δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του, αποχωρώντας για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το 0-0.

Θεωρητικά οι «ασπρόμαυροι» τα έκαναν όλα σωστά αλλά στην τελική ανάγνωση τους έλειψε το βασικότερο, ένα γκολ. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε επιθετικά τα άκρα του, ρίχνοντας και τους Ακρίτες στις πτέρυγες προκειμένου να βρουν χώρους στον άξονα και το βασικότερο να... βάλουν στο παιχνίδι και τον Μαουρίσιο, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα του Δικεφάλου ως βασικός μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Δεν είναι μούσι: Το απόλυτο event της Αθήνας… τρίμαρε τους πάντες!
Σε διάστημα 25 λεπτών, όμως, με τους «κεραυνούς» των Πέλκα (σ.σ. δις) και Βιεϊρίνια έξω από τη μεγάλη περιοχή, είδαν την μπάλα να σταματά στα δοκάρια του Αμπάντ, ο οποίος εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς για την Ξάνθη, έχοντας αρκετή δουλειά και εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Ο ιδιαίτερα... παραγωγικός σε φάσεις ΠΑΟΚ άγγιξε και το γκολ με τον Σφιντέρσκι στο 37΄αλλά μετά από εξέταση της φάσης στο VAR φάνηκε πως ο Πολωνός επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ, με τον Φωτιά να ακυρώνει το τέρμα του Δικεφάλου. Λίγο πριν την ανάπαυλα, μεγάλη συζήτηση σήκωσαν και οι διαμαρτυρίες των παικτών του Δικεφάλου για χέρι του Καρασαλίδη μέσα στην περιοχή με τον Έλληνα ρέφερι να συμβουλεύεται και πάλι το VAR, δίνοντας συνέχεια στο παιχνίδι.

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, όπως εξελίχθηκε, ο ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα ο Κάρολ Σφιντέρσκι είδαν ένα ακόμη τέρμα να ακυρώνεται ως οφσάιντ στο 51΄, κρατώντας «ζωντανή» την Ξάνθη, η οποία προσπάθησε να φανεί απειλητική μόνο στην κόντρα επίθεση δεδομένου πως ακόμη και η αμυντική γραμμή του Δικεφάλου ήταν τοποθετημένη πάνω από τη σέντρα.

Βλέποντας την Ξάνθη και κυρίως τον τερματοφύλακα της, Αμπάντ, να έχουν... απαντήσεις στο μονόλογο των γηπεδούχων, ο Αμπέλ Φερέιρα τα έπαιξε όλα γι΄όλα, φρεσκάροντας επιθετικά την ομάδα του με την είσοδο Άκπομ - Μπίσεσβαρ αλλά και πάλι η τύχη δεν έλεγε να χαμογελάσει με τίποτα στους «ασπρόμαυρους» που είχαν και τέταρτο δοκάρι στο 77΄με τον Κρέσπο ενώ προηγουμένως είχε ακυρωθεί ένα ακόμη τέρμα του Άκπομ καθώς ο Μάτος που έκανε την πάσα, φάνηκε να βγαίνει από θέση οφσάιντ. 

Τελικά, ο πολυσυζητημένος Μπίσεσβαρ αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή από τον πάγκο (σ.σ. με τον Ελ Καντουρί να ακολουθεί από κοντά), λυτρώνοντας με διπλή προσπάθεια την ομάδα του, παραβιάζοντας στο 80' την εστία του ανίκητου -μέχρι εκείνη τη στιγμή- πορτιέρε της Ξάνθης. Ό,τι δεν είχε πετύχει νωρίτερα, φρόντισε να το κάνει στο φινάλε του αγώνα, σφραγίζοντας το «τρίποντο» με ένα ακόμη τέρμα για το 2-0. Αυτήν τη φορά από τον Κρέσπο, ο οποίος είχε προειδοποιήσει νωρίτερα με το δοκάρι...


sdna

Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη Live στη Θεσσαλονίκη στο Deus Music Experience

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη Live στη Θεσσαλονίκη στο Deus Music Experience

20:00 19/2/2025

8 Φεβ - 8 Μαρ 2025

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

15:05 19/2/2025

Το πρόγραμμα

Σε εξέλιξη επιχείρηση εξαπάτησης επιχειρηματιών της εστίασης στον Δήμο Καλαμαριάς

Σε εξέλιξη επιχείρηση εξαπάτησης επιχειρηματιών της εστίασης στον Δήμο Καλαμαριάς

11:06 19/2/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει τους επιχειρηματίες της εστίασης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 19/2/2025

Τετάρτη 19/2

To… όνειρο μιας ντίβας στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

To… όνειρο μιας ντίβας στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

05:57 19/2/2025

19/02 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Η θεατρική Παράσταση Το Θερμοκήπιο στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

Η θεατρική Παράσταση Το Θερμοκήπιο στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

20:00 18/2/2025

Παρασκευή 21/2

Ο Καραγκιόζης Καταζητούμενος Σεφ στο Θέατρο Αθήναιον

Ο Καραγκιόζης Καταζητούμενος Σεφ στο Θέατρο Αθήναιον

17:30 18/2/2025

Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια γεμάτη απρόοπτα

Εκδήλωση για τα μνημεία της φύσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση για τα μνημεία της φύσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

13:00 18/2/2025

Δευτέρα 24/2

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 18/2/2025

Τρίτη 18/2

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αγροτών με τρακτέρ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αγροτών με τρακτέρ

21:00 17/2/2025

Τετάρτη 19/2

Κλασικά Έπιπλα