Μέγαρο Μουσικής | Πρόγραμμα καλοκαίρι 2024

5/6/2024 13:22    Μαγικές μουσικές βραδιές
13 Ιουνίου έως 18 Ιουλίου 2024

Μαγικές μουσικές βραδιές, όπερα, χορός αλλά και σινεμά κάτω από τα αστέρια, μας περιμένουν και αυτό το καλοκαίρι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!

Καλοκαίρι στο Μέγαρο Μουσικής 2024

Τον Ιούνιο, υποδεχόμαστε δύο ζωντανούς θρύλους της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής, τους Dj Sasha & John Digweed για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, σε ένα μοναδικό πάρτι, ενώ επιστρέφει και ο αγαπημένος μας πλέον καλοκαιρινός θεσμός, το «Σινεμά με Θέα». Το καλύτερο θερινό σινεμά της πόλης με αξέχαστες ταινίες, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια παρακολουθούμε Όπερα, γιορτάζουμε την Πανσέληνο, απολαμβάνουμε ξεχωριστές συναυλίες ενώ με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε εκδηλώσεις στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης.

Και τον Ιούλιο όμως οι μουσικές εμπειρίες δεν σταματούν αφού περιλαμβάνουν Όπερα με “Τους γάμους του Φίγκαρο”, ρεσιτάλ αφιερωμένο στον Μάνο Χατζιδάκι, χορός, συναυλίες και πολλά άλλα.

Πέμπτη 13 Ιουνίου, 19:00 – Ν. Ξανθούλης – Μ. Γραμματικάκη: Τα Παπούτσια του Άλλου

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 19:00 στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης το αλληγορικό μουσικό παραμύθι «Τα Παπούτσια του Άλλου» στο πλαίσιο του ενταγμένου στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «ΕΛΛΑΔΑ 2.0» έργου «Πιλοτικές Δράσεις Πολιτιστικής Συνταγογράφησης» του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Τα Παπούτσια του Άλλου» το νέο σκηνικό έργο του αγαπημένου συνθέτη Νίκου Ξανθούλη και της ταλαντούχας λιμπρετίστα Μαριβίτας Γραμματικάκη, είναι ένα έργο που δημιουργήθηκε με αγάπη, ευαισθησία και ενσυναίσθηση ειδικά για τους ωφελούμενους του έργου των Πιλοτικών Δράσεων της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης. Επαγγελματίες από το χώρο της Τέχνης, της Ψυχικής Υγείας  και ψυχικά ευαίσθητοι συμπολίτες μας συνεργάζονται για πρώτη φορά σε μία γιορτή της μουσικής, σε μία γιορτή της Τέχνης. Η καταλυτική δύναμη της Τέχνης μέσω του μουσικού παραμυθιού αποδεικνύει με μετρήσιμα ερευνητικά αποτελέσματα την θεραπευτική της διάσταση για την ψυχή των ανθρώπων χαράσσοντας τον δρόμο για την έναρξη της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στη χώρα μας.

Ελάτε να γίνουμε όλοι συνταξιδιώτες σε αυτό το πολύτιμο σκηνικό και να συμμετέχουμε στο πραγματικό ταξίδι της συμπερίληψης, της συμβολικής αναζήτησης του αληθινού μας εαυτού και του δικαιώματός μας στη δική μας αλήθεια μπαίνοντας στα «Παπούτσια του Άλλου».

Παρασκευή 20 Ιουνίου – Sasha & John Digweed

Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό party, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, όπου θα αιχμαλωτιστείτε από το ιδιαίτερο και εκρηκτικό Dj set του SASHA & DIGWEED, που περιβάλλεται από μια μουσική ατμόσφαιρα μυστηρίου και ισχυρά grooves.

Τρίτη 25 Ιουνίου, 21:00 – Η Συμφωνική Ορχήστρα Πανεπιστήμιου Delaware υποδέχεται τις συμφωνικές ορχήστρες MOYSA, ΤΜΕΤ Πανεπιστήμιου Μακεδονίας & Νέων Κρήτης 

Μια ιδιαίτερη σύμπραξη, μια πολιτιστική και καλλιτεχνική συνεύρεση νέων και ταλαντούχων μουσικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα. Σκοπός αυτής της συνεργασίας, που πηγάζει από τη φιλοσοφία που πρεσβεύει το Πανεπιστήμιο του Delaware είναι να δημιουργηθούν καινοτόμες, καλλιτεχνικές εμπειρίες που αλλάζουν τη ζωή των μαθητών μέσω της μέσω της καθοριστικής αλληλεπίδρασης με διαφορετικές παγκόσμιες παραδόσεις.

Παρασκευή 28 Ιουνίου – Γιορτή της Πανσελήνου

Κάτω από το καλοκαιριάτικο “φεγγαρόφωτο” θα παρουσιασθεί ένα υπέροχο χορευτικό , μουσικό πρόγραμμα , των μεγαλύτερων επιτυχιών των τελευταίων δεκαετιών με διαχρονική αξία και ενθουσιασμό.

Δευτέρα 1 Ιουλίου – Συναυλία Συνθετών Εργαστηρίου ΟΜΜΘ και Θερινής Ακαδημίας ANATOLIA – Composition Competition Project

Νέοι συνθέτες από όλα τα μέρη του κόσμου συναντιούνται μουσικά στο σταυροδρόμι της δημιουργίας καταθέτοντας έργα μουσικής δωματίου για φλάουτο, κλαρινέτο, πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο.

Δευτέρα 1 & Τρίτη 2 Ιουλίου, 21:00 – Κύκλος Νέων Καλλιτεχνών

Για μία ακόμη χρονιά ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης συνεχίζει την συνεργασία του με τα ωδεία της πόλης. Στόχος, η ανάδειξη των φοιτητών τους και των νέων καλλιτεχνών του μέλλοντος.

Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Ιουλίου, 21:00 – Opera Project: The Marriage of Figaro – Συνεργασία Θερινής Ακαδημίας ANATOLIA & MOYSA

Για 3η συνεχή χρονιά το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Anatolia College παρουσιάζουν The Opera Project στο ΜΜΘ. Έρωτες και απιστίες, ανατροπές και διπλοπροσωπίες συνθέτουν την πλοκή της δημοφιλέστερης κωμικής όπερας του Μότσαρτ, που διαδραματίζεται τη μέρα των γάμων του Φίγκαρο και της Σουζάνας – μια μέρα τόσο απρόβλεπτη, λες και βγήκε από την πιο τρελή κωμωδία! Ερμηνεύουν ταλαντούχοι νέοι λυρικοί τραγουδιστές και μουσικοί, που θα δώσουν τη δική τους φρέσκια ματιά με ευφάνταστο τρόπο, υπό την επίβλεψη μιας διεθνούς ομάδας έμπειρων καλλιτεχνών και παιδαγωγών.

Τρίτη 9 Ιουλίου, 21:00 – Χορωδία Εθνικής Όπερας Παρισιού «Matrise des Hauts – de – seine»

Η Maîtrise des Hauts-de-Seine είναι η επίσημη χορωδία της Opéra National de Paris. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια, εκπαιδεύει χορωδούς και σολίστες για το μεγάλο ρεπερτόριο της όπερας.

Πέμπτη 11 Ιουλίου, 21:00 – Απόκοπος του Μπεργαδή

Η Ναταλία Κωτσάνη και ο Τάσος Κοφοδήμος ενώνουν τις δυνάμεις τους μελοποιώντας και ερμηνεύοντας για πρώτη φορά τον Απόκοπο του Μπεργαδή, σε μια πρωτότυπη μουσική παράσταση.

Δευτέρα 15 Ιουλίου, 21:00 – Ρεσιτάλ Μάνου Χατζιδάκι

Ένα πρόγραμμα για πιάνο και φωνή, το οποίο είχε διαμορφώσει ο ίδιος ο Μάνος Χατζιδάκις και το παρουσίαζε με τον βαρύτονο Σπύρο Σακκά, θα πραγματοποιηθεί μετά από πολλά χρόνια και για επιλεκτικές παραστάσεις στην Ελλάδα, κάνοντας πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τρίτη 16 Ιουλίου, 21:00 – Fabrizio Moccata: Swango

Το “Swango” συγκεντρώνει στιλιστικές ιδιαιτερότητες του swing και του tango σε ένα νέο μουσικό concept που εκπλήσσει. Με αφετηρία το CD που εκδόθηκε με τον ομώνυμο τίτλο στην Αργεντινή από τον Fabrizio Mocata, ο Fabio Crescente και ο Mauro Carpi, δύο καλλιτέχνες με εικοσαετή εμπειρία στον κόσμο του swing και με πολλές και μεγάλες συνεργασίες, τόσο ιταλικές όσο και ξένες, συναντήθηκαν μουσικά και δημιούργησαν ένα project που περιέχει πρωτότυπα αλλά και κλασσικά έργα, επηρεασμένα και από τα δύο μουσικά στυλ.

Τετάρτη 17 Ιουλίου, 21:00 – Μαρία Κωστράκη: Mosaico Mediterraneo

Ο πυρήνας του «Μεσογειακού Μωσαϊκού» είναι το μεσογειακό τραγούδι, σε όλες του τις ενσαρκώσεις, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς και μακριά από τις οριοθετήσεις των μουσικών ειδών.

Πέμπτη 18 Ιουλίου, 21:00 – «Από τα tangos στα fados», Σόνια Θεοδωρίδου και Plaza Ensemble

Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και το κουαρτέτο Plaza Ensemble παρουσιάζουν μια μουσική συνομιλία  μεταξύ των αργεντίνικων  tangos και των πορτογαλικών fados: από τον έντονο ρυθμό, τον εκφραστικό χορό και το πάθος της Αργεντινής, στον λυρισμό και τις συναισθηματικά φορτισμένες μελωδίες της λαϊκής ή έντεχνης ποίησης της Πορτογαλίας.

► Info

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Προπώληση εισιτηρίων: στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.tch.gr
Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία στις 7 Δεκεμβρίου, ζητούν οι εκδότες

Να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία στις 7 Δεκεμβρίου, ζητούν οι εκδότες

22:11 3/12/2020

επιστολή της προς τον υπουργό

Από τη Δευτέρα ανοικτά τα καταστήματα λιανικής πώλησης εποχικών ειδών

Από τη Δευτέρα ανοικτά τα καταστήματα λιανικής πώλησης εποχικών ειδών

22:04 3/12/2020

7 Δεκεμβρίου

Κουίζ: Θα κάνεις το 10/10 στο τεστ αγγλικών που απαντούν μόνο όσοι έχουν πάρει Lower;

Κουίζ: Θα κάνεις το 10/10 στο τεστ αγγλικών που απαντούν μόνο όσοι έχουν πάρει Lower;

18:42 3/12/2020

Θα τα καταφέρεις;

Μέσος μισθός 4.900 ευρώ: Η μικρή χώρα της Ευρώπης με τον εργασιακό παράδεισο που επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες

Μέσος μισθός 4.900 ευρώ: Η μικρή χώρα της Ευρώπης με τον εργασιακό παράδεισο που επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες

18:41 3/12/2020

Η γη της επαγγελίας..

Έφυγε ενώ μεσουρανούσε: Η τραγική τελευταία σκηνή του χαρισματικού Τάσου Γιαννόπουλου στα 46 του

Έφυγε ενώ μεσουρανούσε: Η τραγική τελευταία σκηνή του χαρισματικού Τάσου Γιαννόπουλου στα 46 του

14:19 3/12/2020

Δυστυχώς «έφυγε» νωρίς…

Ο κύβος ερρίφθη: Οι 4 ανακοινώσεις για το lockdown που θα κάνει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός

Ο κύβος ερρίφθη: Οι 4 ανακοινώσεις για το lockdown που θα κάνει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός

13:30 3/12/2020

Το τελικό σχέδιο

Παρέμβαση του Δημάρχου Καλαμαριάς - Δε σβήνεται το γκράφιτι του Μαραντόνα

Παρέμβαση του Δημάρχου Καλαμαριάς - Δε σβήνεται το γκράφιτι του Μαραντόνα

19:59 2/12/2020

Γιάννης Δαρδαμανέλης

Έως 5000 ευρώ σε επιχειρήσεις εστίασης, για θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου

Έως 5000 ευρώ σε επιχειρήσεις εστίασης, για θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου

18:45 2/12/2020

υπουργείο Ανάπτυξης

Σοκαριστικό: Τρίχρονη κατάπιε βίδα που κατέληξε στον πνεύμονά της

Σοκαριστικό: Τρίχρονη κατάπιε βίδα που κατέληξε στον πνεύμονά της

18:40 2/12/2020

Κρήτη

35χρονος με κορονοιό έσπασε την καραντίνα και διακινούσε ναρκωτικά!

35χρονος με κορονοιό έσπασε την καραντίνα και διακινούσε ναρκωτικά!

18:29 2/12/2020

Θεσσαλονίκη

Κλασικά Έπιπλα