Θερινές εκπτώσεις 2025

7/7/2025 11:40    Ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου
Οι θερινές εκπτώσεις του 2025 στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 30 Αυγούστου, προσφέροντας στους καταναλωτές μια μεγάλη περίοδο για να επωφεληθούν από σημαντικές μειώσεις τιμών σε μια ποικιλία προϊόντων. Η έναρξη της εκπτωτικής περιόδου σηματοδοτεί την ευκαιρία για αγορές σε είδη ένδυσης, υπόδησης, οικιακών συσκευών, ηλεκτρονικών και άλλων καταναλωτικών αγαθών, με τους εμπόρους να ετοιμάζονται να υποδεχτούν το κοινό με δελεαστικές προσφορές.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν κανονικά, ενώ την Κυριακή 20 Ιουλίου, που είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν προαιρετικά. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) προτείνει ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, αν και οι έμποροι έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν το ωράριο έως τις 8 το βράδυ, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους. Επιπλέον, και η Κυριακή 27 Ιουλίου αναμένεται να έχει ανοιχτά καταστήματα, προσφέροντας μια ακόμη ευκαιρία για αγορές με εκπτώσεις.

Η νομοθεσία που διέπει τις θερινές εκπτώσεις προβλέπει αυστηρούς κανόνες διαφάνειας, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να ενημερώνονται με σαφήνεια για τις αρχικές και τις μειωμένες τιμές των προϊόντων. Οι έμποροι οφείλουν να αναγράφουν ξεκάθαρα την αρχική τιμή, την έκπτωση και την τελική τιμή, προκειμένου να διευκολύνεται η σύγκριση και να αποφεύγονται παραπλανητικές πρακτικές. Οι καταναλωτές καλούνται να είναι προσεκτικοί και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες με σύνεση, αποφεύγοντας παγίδες και ψευδείς προσφορές.

Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων αποτελεί παράδοση για την ελληνική αγορά και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη, όπου η εμπορική κίνηση αυξάνεται σημαντικά. Οι καταναλωτές περιμένουν με ανυπομονησία αυτή τη χρονική περίοδο για να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους, να εξοπλίσουν το σπίτι τους ή να αποκτήσουν τεχνολογικά προϊόντα σε προσιτές τιμές. Παράλληλα, οι έμποροι βλέπουν στις εκπτώσεις μια ευκαιρία να αυξήσουν τον τζίρο τους και να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Φέτος, η έναρξη των θερινών εκπτώσεων συμπίπτει με την ανάγκη των καταναλωτών να κάνουν έξυπνες αγορές, ειδικά σε μια περίοδο που η οικονομική αβεβαιότητα και οι αυξήσεις τιμών έχουν επηρεάσει σημαντικά τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών. Οι εκπτώσεις προσφέρουν μια ανάσα, δίνοντας τη δυνατότητα να αποκτηθούν ποιοτικά προϊόντα σε πιο προσιτές τιμές.

Οι καταναλωτές που σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τις θερινές εκπτώσεις στη Θεσσαλονίκη καλό είναι να προγραμματίσουν τις αγορές τους, να συγκρίνουν τιμές και να επιλέγουν προϊόντα που πραγματικά χρειάζονται. Η προσοχή στις ετικέτες και η ενημέρωση για τα δικαιώματα του καταναλωτή είναι απαραίτητες για μια επιτυχημένη και ασφαλή αγοραστική εμπειρία.

Συνολικά, οι θερινές εκπτώσεις 2025 στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν μια πολύ καλή ευκαιρία για οικονομικές αγορές και ανανέωση, με τους καταναλωτές να έχουν στη διάθεσή τους σχεδόν ενάμιση μήνα για να βρουν τις καλύτερες προσφορές. Η αγορά της πόλης αναμένεται να ζωντανέψει, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών, μέσα σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και προστασίας των καταναλωτών.

Επόμενο Προηγούμενο
 

Πόσο κοστίζει η σχολική λίστα

Πόσο κοστίζει η σχολική λίστα

01:27 12/9/2017

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΝΑΛΩΤΕΣ

Το βάρος του νερού από τον τυφώνα Χάρβεϊ έκαμψε τον φλοιό της Γης!

Το βάρος του νερού από τον τυφώνα Χάρβεϊ έκαμψε τον φλοιό της Γης!

01:25 12/9/2017

Χιούστον

Αφαίρεση της «Γαλάζιας Σημαίας» από 19 ελληνικές ακτές

Αφαίρεση της «Γαλάζιας Σημαίας» από 19 ελληνικές ακτές

01:22 12/9/2017

δειτε απο ποιες

Στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του Οκτωβρίου το θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ»

Στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του Οκτωβρίου το θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ»

01:19 12/9/2017

ενόψει της διπλής επετείου της 26ης και 28ης Οκτωβρίου

Έρχονται αυστηρότερες ποινές για βανδαλισμούς μνημείων

Έρχονται αυστηρότερες ποινές για βανδαλισμούς μνημείων

01:17 12/9/2017

Φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών...

Νέες σκληρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Νέες σκληρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

01:12 12/9/2017

πριν από λίγο

Εκδίδονται οι πρώτες ηλεκτρονικές κάρτες του ΟΑΣΑ

Εκδίδονται οι πρώτες ηλεκτρονικές κάρτες του ΟΑΣΑ

01:08 12/9/2017

Δόθηκε το «πράσινο φως» από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Απειλούνται με κατασχέσεις 1.678.160 φορολογούμενοι

Απειλούνται με κατασχέσεις 1.678.160 φορολογούμενοι

01:05 12/9/2017

Έκρηξη απλήρωτων φόρων τον Ιούλιο

Χιλιάδες κόσμου στην κρητικοποντιακή βραδιά της 82ης ΔΕΘ

Χιλιάδες κόσμου στην κρητικοποντιακή βραδιά της 82ης ΔΕΘ

01:01 12/9/2017

VIDEO

Επαναληπτική δημοπρασία για το κυλικείο στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

Επαναληπτική δημοπρασία για το κυλικείο στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

23:05 11/9/2017

δείτε τις λεπτομέρειες

Κλασικά Έπιπλα