Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

16/7/2025 10:58    Τετάρτη 16 Ιούλ 2025
Το Μεσογειακό Μωσαϊκό είναι το σύνολο που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του ομώνυμου δίσκου της Μαρίας Κωστράκη πάνω σε ενορχηστρώσεις και μουσική παραγωγή του Αντώνη Σουσάμογλου.

Στην μουσική αυτή βραδιά πρόκειται να ακουστεί ένα μωσαϊκό τραγουδιών της Μεσογείου από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα.


Ο πυρήνας του συνόλου είναι το μεσογειακό τραγούδι, σε όλες του τις ενσαρκώσεις, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς και μακριά από τις οριοθετήσεις των μουσικών ειδών.

Το ρεπερτόριο του συνόλου κινείται με ευελιξία από τον Μεσαίωνα, την εποχή της Αναγέννησης, του Μπαρόκ και τον Ρομαντισμό του 19ου αιώνα, στις λαϊκές παραδόσεις της Νότιας Ευρώπης, τα ηχοχρώματα και τους ρυθμούς της κοντινής Ανατολής και της Αφρικής, μέχρι την σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία.

Τα μέλη του συνόλου προέρχονται τόσο από τον χώρο της κλασικής μουσικής και της ιστορικά ενημερωμένης προσέγγισης αλλά και από αυτόν της τζαζ και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής γενικότερα.

Η μουσική πρόταση του συνόλου είναι το να εξερευνήσουν με τόλμη και κέφι τις αναρίθμητες δυνατότητες που προσφέρει ο μουσικά πλούσιος χώρος της Μεσογείου.

Η Μαρία Κωστράκη είναι κλασική σοπράνο με πλούσια παρουσία στα λυρικά θέατρα της Ευρώπης, ο Αντώνης Σουσάμογλου είναι εξάρχων βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και συνθέτης, ο Κώστας Μακρυγιαννάκης σολίστ κιθάρας και διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Βίττης είναι ο κορυφαίος τυμπανίστας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και ο Ντίνος Μάνος από τους διαπρεπέστερους τζαζ μπασίστες της Ελλάδας και μέλος της ΚΟΘ.

Μαζί τους, ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος, κορυφαίος τζαζ πιανίστας και η Μαρία Ανισέγκου, καταξιωμένη τσελίστρια της ΚΟΘ με πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα.


Τα τελευταία χρόνια το Mosaico Mediterraneo έχει εμφανιστεί στο Μόναχο, την Λειψία, στο φεστιβάλ Brandenburgische Sommerkonzerte του Βερολίνου, όπως επίσης και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι εμφανίσεις του συνόλου για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2025 περιλαμβάνουν συναυλίες στο Unterschleißheim του Μονάχου και τη Λειψία.

Είσοδος Ελεύθερη

Επόμενο Προηγούμενο
 

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

08:05 16/10/2017

16 Οκτωβριου

Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης

Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης

07:59 16/10/2017

στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις»

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

07:57 16/10/2017

Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO)

Εορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου

Εορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου

07:53 16/10/2017

16 Οκτωβρίου

Πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

10:11 15/10/2017

Walk for Freedom

Σπάνια σκάφη του περασμένου αιώνα παρουσιάζονται 1η φορά στη Θεσσαλονίκη

Σπάνια σκάφη του περασμένου αιώνα παρουσιάζονται 1η φορά στη Θεσσαλονίκη

10:05 15/10/2017

στη Νέα Ραιδεστό

Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει τα Jumbo για τη διαφήμιση με το γκέι ζευγάρι

Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει τα Jumbo για τη διαφήμιση με το γκέι ζευγάρι

09:55 15/10/2017

ο Σύλλογος Ανεξάρτητων Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από Δευτέρα

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από Δευτέρα

09:53 15/10/2017

Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Τουλάχιστον 38 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Τουλάχιστον 38 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

09:47 15/10/2017

Εκατοντάδες αγνοούμενοι

Ο Τσοχατζόπουλος διεκδικεί πάνω από 200.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο

Ο Τσοχατζόπουλος διεκδικεί πάνω από 200.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο

09:34 15/10/2017

Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να δώσει αναβολή

Κλασικά Έπιπλα