Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

16/7/2025 10:58    Τετάρτη 16 Ιούλ 2025
Το Μεσογειακό Μωσαϊκό είναι το σύνολο που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του ομώνυμου δίσκου της Μαρίας Κωστράκη πάνω σε ενορχηστρώσεις και μουσική παραγωγή του Αντώνη Σουσάμογλου.

Στην μουσική αυτή βραδιά πρόκειται να ακουστεί ένα μωσαϊκό τραγουδιών της Μεσογείου από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα.


Ο πυρήνας του συνόλου είναι το μεσογειακό τραγούδι, σε όλες του τις ενσαρκώσεις, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς και μακριά από τις οριοθετήσεις των μουσικών ειδών.

Το ρεπερτόριο του συνόλου κινείται με ευελιξία από τον Μεσαίωνα, την εποχή της Αναγέννησης, του Μπαρόκ και τον Ρομαντισμό του 19ου αιώνα, στις λαϊκές παραδόσεις της Νότιας Ευρώπης, τα ηχοχρώματα και τους ρυθμούς της κοντινής Ανατολής και της Αφρικής, μέχρι την σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία.

Τα μέλη του συνόλου προέρχονται τόσο από τον χώρο της κλασικής μουσικής και της ιστορικά ενημερωμένης προσέγγισης αλλά και από αυτόν της τζαζ και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής γενικότερα.

Η μουσική πρόταση του συνόλου είναι το να εξερευνήσουν με τόλμη και κέφι τις αναρίθμητες δυνατότητες που προσφέρει ο μουσικά πλούσιος χώρος της Μεσογείου.

Η Μαρία Κωστράκη είναι κλασική σοπράνο με πλούσια παρουσία στα λυρικά θέατρα της Ευρώπης, ο Αντώνης Σουσάμογλου είναι εξάρχων βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και συνθέτης, ο Κώστας Μακρυγιαννάκης σολίστ κιθάρας και διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Βίττης είναι ο κορυφαίος τυμπανίστας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και ο Ντίνος Μάνος από τους διαπρεπέστερους τζαζ μπασίστες της Ελλάδας και μέλος της ΚΟΘ.

Μαζί τους, ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος, κορυφαίος τζαζ πιανίστας και η Μαρία Ανισέγκου, καταξιωμένη τσελίστρια της ΚΟΘ με πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα.


Τα τελευταία χρόνια το Mosaico Mediterraneo έχει εμφανιστεί στο Μόναχο, την Λειψία, στο φεστιβάλ Brandenburgische Sommerkonzerte του Βερολίνου, όπως επίσης και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι εμφανίσεις του συνόλου για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2025 περιλαμβάνουν συναυλίες στο Unterschleißheim του Μονάχου και τη Λειψία.

Είσοδος Ελεύθερη

Επόμενο Προηγούμενο
 

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

05:21 21/5/2018

World Day for Cultural

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιουνίου

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιουνίου

02:48 21/5/2018

δειτε αναλυτικά

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού

02:47 21/5/2018

ολοκληρώνεται στις 11 Ιουνίου

Στα ύψη η βενζίνη: Σε Βουλγαρία και Τουρκία οι Έλληνες οδηγοί

Στα ύψη η βενζίνη: Σε Βουλγαρία και Τουρκία οι Έλληνες οδηγοί

02:36 21/5/2018

ξέφρενο ράλι

Δημιουργήθηκε «ηλεκτρονικός σκύλος διάσωσης» με όσφρηση!

Δημιουργήθηκε «ηλεκτρονικός σκύλος διάσωσης» με όσφρηση!

02:31 21/5/2018

Για τον εντοπισμό ανθρώπων σε περιπτώσεις σεισμών

Η «βασίλισσα» επέστρεψε στον θρόνο της!

Η «βασίλισσα» επέστρεψε στον θρόνο της!

02:19 21/5/2018

η Ρεάλ Μαδρίτης… εκθρόνισε τη Φενέρμπαχτσε

Έρχεται το επίδομα στέγασης για 500.000 νοικοκυριά - Πόσο θα είναι

Έρχεται το επίδομα στέγασης για 500.000 νοικοκυριά - Πόσο θα είναι

01:47 21/5/2018

Ποιο είναι το εισοδηματικό όριο

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στο κέντρο - Ένας σοβαρά τραυματίας

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στο κέντρο - Ένας σοβαρά τραυματίας

01:43 21/5/2018

Σύγκρουση Ι.Χ με μηχανή

Ακόμη τρία άτομα προσήχθησαν για την επίθεση σε βάρος του Μπουτάρη

Ακόμη τρία άτομα προσήχθησαν για την επίθεση σε βάρος του Μπουτάρη

01:39 21/5/2018

θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών

Απίστευτη δήλωση Μπουτάρη: «Χέστηκα αν σκότωσε Έλληνες ο Κεμάλ»

Απίστευτη δήλωση Μπουτάρη: «Χέστηκα αν σκότωσε Έλληνες ο Κεμάλ»

01:36 21/5/2018

βιντεο

Κλασικά Έπιπλα