Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

16/7/2025 10:58    Τετάρτη 16 Ιούλ 2025
Το Μεσογειακό Μωσαϊκό είναι το σύνολο που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του ομώνυμου δίσκου της Μαρίας Κωστράκη πάνω σε ενορχηστρώσεις και μουσική παραγωγή του Αντώνη Σουσάμογλου.

Στην μουσική αυτή βραδιά πρόκειται να ακουστεί ένα μωσαϊκό τραγουδιών της Μεσογείου από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα.


Ο πυρήνας του συνόλου είναι το μεσογειακό τραγούδι, σε όλες του τις ενσαρκώσεις, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς και μακριά από τις οριοθετήσεις των μουσικών ειδών.

Το ρεπερτόριο του συνόλου κινείται με ευελιξία από τον Μεσαίωνα, την εποχή της Αναγέννησης, του Μπαρόκ και τον Ρομαντισμό του 19ου αιώνα, στις λαϊκές παραδόσεις της Νότιας Ευρώπης, τα ηχοχρώματα και τους ρυθμούς της κοντινής Ανατολής και της Αφρικής, μέχρι την σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία.

Τα μέλη του συνόλου προέρχονται τόσο από τον χώρο της κλασικής μουσικής και της ιστορικά ενημερωμένης προσέγγισης αλλά και από αυτόν της τζαζ και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής γενικότερα.

Η μουσική πρόταση του συνόλου είναι το να εξερευνήσουν με τόλμη και κέφι τις αναρίθμητες δυνατότητες που προσφέρει ο μουσικά πλούσιος χώρος της Μεσογείου.

Η Μαρία Κωστράκη είναι κλασική σοπράνο με πλούσια παρουσία στα λυρικά θέατρα της Ευρώπης, ο Αντώνης Σουσάμογλου είναι εξάρχων βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και συνθέτης, ο Κώστας Μακρυγιαννάκης σολίστ κιθάρας και διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Βίττης είναι ο κορυφαίος τυμπανίστας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και ο Ντίνος Μάνος από τους διαπρεπέστερους τζαζ μπασίστες της Ελλάδας και μέλος της ΚΟΘ.

Μαζί τους, ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος, κορυφαίος τζαζ πιανίστας και η Μαρία Ανισέγκου, καταξιωμένη τσελίστρια της ΚΟΘ με πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα.


Τα τελευταία χρόνια το Mosaico Mediterraneo έχει εμφανιστεί στο Μόναχο, την Λειψία, στο φεστιβάλ Brandenburgische Sommerkonzerte του Βερολίνου, όπως επίσης και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι εμφανίσεις του συνόλου για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2025 περιλαμβάνουν συναυλίες στο Unterschleißheim του Μονάχου και τη Λειψία.

Είσοδος Ελεύθερη

Επόμενο Προηγούμενο
 

Κολομβία - Ιαπωνία 1-2

Κολομβία - Ιαπωνία 1-2

17:47 19/6/2018

90΄ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Καλαμαριά - Αποχαιρετιστήρια γιορτή των ΚΑΠΗ την Πέμπτη μπροστά στο Δημαρχείο

Καλαμαριά - Αποχαιρετιστήρια γιορτή των ΚΑΠΗ την Πέμπτη μπροστά στο Δημαρχείο

03:50 19/6/2018

το προγραμμα

Δήμος Καλαμαριάς - Το πρόγραμμα των βιβλιοθηκών - Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης

Δήμος Καλαμαριάς - Το πρόγραμμα των βιβλιοθηκών - Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης

03:43 19/6/2018

Εκστρατεία Ανάγνωσης κ Δημιουργικότητας

Ένας στους τρεις Έλληνες παίρνει μισθό κάτω από 400 ευρώ!

Ένας στους τρεις Έλληνες παίρνει μισθό κάτω από 400 ευρώ!

03:20 19/6/2018

Πάνω από 30% οι part-time

Μειώσεις στο εισόδημα εργαζομένων

Μειώσεις στο εισόδημα εργαζομένων "κρύβει" το Μεσοπρόθεσμο

03:18 19/6/2018

πινακας

13 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Σαμοθράκης

13 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Σαμοθράκης

03:10 19/6/2018

αναλυτικα

Μέχρι 20 Ιουνίου οι αιτήσεις Α21 για τη β’ δόση του επιδόματος παιδιού

Μέχρι 20 Ιουνίου οι αιτήσεις Α21 για τη β’ δόση του επιδόματος παιδιού

03:08 19/6/2018

Τελειώνει ο χρόνος

6 άτομα στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας

6 άτομα στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας

03:01 19/6/2018

με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου

Μπουτάρης για Σκοπιανό: Δεν θριαμβολογεί κανένας - Θετικό βήμα

Μπουτάρης για Σκοπιανό: Δεν θριαμβολογεί κανένας - Θετικό βήμα

02:56 19/6/2018

ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στο ΣτΕ για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες προσφεύγουν ιερείς

Στο ΣτΕ για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες προσφεύγουν ιερείς

02:09 19/6/2018

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Κλασικά Έπιπλα