Η «Καλαμαριά προτεραιότητα του πρωθυπουργού»

17/4/2025 11:41    Δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την Πόντου και την άμεση λειτουργία του Μετρό στην Καλαμαριά
Σημαντικές οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για την Καλαμαριά και τη λειτουργία της γραμμής του Μετρό κατά τη διευρυμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης υπό την προεδρία του Υφυπουργού Κώστα Γκιουλέκα, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα και του Υφυπουργού Υποδομών, Νίκου Ταχιάου, με αντικείμενο την πρόοδο των έργων του Μετρό και του FlyOver, όπου συμμετείχε η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου.

Η Δήμαρχος Καλαμαριάς αναφέρθηκε σε σειρά ζητημάτων που αφορούν το έργο του Μετρό στην Καλαμαριά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση ανάγκη ολοκλήρωσης της οδού Πόντου και τη σύνδεσή της με τη Γεωργικής Σχολής, προκειμένου να λειτουργήσει, πέραν των άλλων, ως συλλεκτήρια οδός της κίνησης της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, υπογράμμισε τον κίνδυνο που εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη πρόσβαση και στάθμευση στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό στη Μίκρα, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσει άμεσα η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η οργάνωση των χώρων στάθμευσης, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σταθμού και η ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Ιδιαίτερη σημασία για την Καλαμαριά που περιμένει την λειτουργία του Μετρό και για τη διοίκηση του Δήμου που έχει επιδοθεί σ’ έναν εργώδη αγώνα ταχύτητας για την ολοκλήρωση πολυδαίδαλων διαδικασιών, είχε η δήλωση του νέου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστου Δήμα πως «η Καλαμαριά αποτελεί προτεραιότητα του πρωθυπουργού», όπως και του αρμόδιου Υφυπουργού, Νίκου Ταχιάου, ο οποίος στην τοποθέτησή του ανέφερε πως η Καλαμαριά είναι προτεραιότητα όσον αφορά στην ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι στο έργο επέκτασης του Μετρό περιλαμβάνεται και η οδός Πόντου, αναγνωρίζοντας την άμεση ανάγκη για τη σύνδεσή της με τη Γεωργικής Σχολής.

Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο ΥΜΑΘ Κώστας Γκιουλέκας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κ. Μακεδονίας Πάρις Μπίλιας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στα δύο μεγάλα έργα, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικό Μετρό», Νίκος Κουρέτας.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Νέο

Νέο "εργαλείο" υποστήριξης δήμων και φορέων για την εκπόνηση ΣΒΑΚ

14:09 31/7/2018

ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

Αυριο η ανθρωπότητα θα εξαντλήσει τους φυσικούς πόρους του πλανήτη για το 2018!

Αυριο η ανθρωπότητα θα εξαντλήσει τους φυσικούς πόρους του πλανήτη για το 2018!

14:04 31/7/2018

θα ζήσει «με πίστωση»

Σήμερα ο κοντινότερος και φωτεινότερος Άρης από το 2003

Σήμερα ο κοντινότερος και φωτεινότερος Άρης από το 2003

14:00 31/7/2018

Τρίτη 31 Ιουλίου

Ανιχνεύθηκε στο διάστημα το πρώτο ραδιενεργό μόριο, από σύγκρουση δύο άστρων

Ανιχνεύθηκε στο διάστημα το πρώτο ραδιενεργό μόριο, από σύγκρουση δύο άστρων

09:27 31/7/2018

ισότοπο του αργιλίου

Ταυτοποιήθηκαν επιπλέον 11 σοροί - Στους 14 οι αγνοούμενοι

Ταυτοποιήθηκαν επιπλέον 11 σοροί - Στους 14 οι αγνοούμενοι

09:12 31/7/2018

Διεύθυνση Εγκληματολογικών

Βάσεις 2018: Οι τελευταίες εκτιμήσεις - Μόρια στις δημοφιλείς σχολές

Βάσεις 2018: Οι τελευταίες εκτιμήσεις - Μόρια στις δημοφιλείς σχολές

09:02 31/7/2018

πλησιάζει η ανακοίνωση

Ποιες προκηρύξεις θα βγουν Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Ποιες προκηρύξεις θα βγουν Αύγουστο και Σεπτέμβριο

09:00 31/7/2018

ΑΣΕΠ

Καλημέρα σε όλους..

Καλημέρα σε όλους..

08:41 31/7/2018

@PsiliLemonia

Στον εισαγγελέα για τις φονικές πυρκαγιές ο Ψινάκης

Στον εισαγγελέα για τις φονικές πυρκαγιές ο Ψινάκης

15:35 30/7/2018

δήμαρχος Μαραθώνα

Δεύτερη θέση στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού καινοτομίας η Ελλάδα!

Δεύτερη θέση στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού καινοτομίας η Ελλάδα!

15:27 30/7/2018

Microsoft

Κλασικά Έπιπλα