Διαμαρτυρία για την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

9/12/2019 19:11    «Δεν πάει άλλο η ταλαιπωρία»
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν μέλη της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων- Φοιτητών- Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης. Με σύνθημα «Δεν πάει άλλο η ταλαιπωρία, λαϊκό δικαίωμα η συγκοινωνία», οι συγκεντρωμένοι υπογράμμισαν την ανάγκη για καλύτερες συνθήκες μετακίνησης, με την αύξηση του στόλου των λεωφορείων και των δρομολογίων σε όλες τις γραμμές.

«Να γίνει ασφαλής, φθηνή και ανθρώπινη η συγκοινωνία», ζήτησε η Φωτεινή Σαλονικίδου, μέλος της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων- Φοιτητών- Συνταξιούχων, όπως και ο πρόεδρος του συνταξιουχικού κινήματος «Η Συσπείρωση» Βασίλης Παρτάλης, ο οποίος υποστήριξε ότι η μετακίνηση γίνεται «σε άθλιες συνθήκες, με αποτέλεσμα να καταρρέει κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα, ο οποίος, αφού ανέφερε ότι «η κατάσταση απέχει πολύ από το να είναι ικανοποιητική», ζήτησε από τους πολίτες να  κάνουν λίγη υπομονή ακόμη, εξηγώντας πως «βρισκόμαστε προ της οριστικής λύσης του προβλήματος».

Όπως είπε, θα «τρέξουν» δύο διαγωνισμοί: ένας για μισθωμένα λεωφορεία κι ένας για επισκευή λεωφορείων, ενώ
παράλληλα προχωρά από το υπουργείο Μεταφορών και τον ΟΣΕΘ η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ, που θα αναλάβουν το υπεραστικό μεταφορικό έργο. «Ο Οργανισμός θα λειτουργεί μέχρι 31-12-2022, ταυτόχρονα με την ίδια τροπολογία δόθηκε η δυνατότητα μίσθωσης μεταχειρισμένων λεωφορείων, τα οποία θα είναι ετοιμοπαράδοτα κι έτσι θα μπουν στο σύστημα 100 λεωφορεία». Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα «βγει» τέλος του τρέχοντος έτους ή αρχές Ιανουαρίου και, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, «μέχρι το Πάσχα θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε τα πρώτα λεωφορεία».

Περίπου 100 (συν 20 εφεδρικά) θα είναι τα οχήματα που θα καλύψουν στο 100% τις συγκοινωνιακές ανάγκες εκτός πόλης, σύμφωνα με τη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ, ενώ τα «60 με 70 λεωφορεία που εξυπηρετούσαν την υπεραστική ζώνη μέχρι τώρα θα έρθουν μέσα στον πολεοδομικό ιστό», επισήμανε ο κ. Σκόδρας.

Υπογράμμισε, δε, ότι αυτή με αυτή τη σύμβαση και μόνο, εκτιμάται ότι η κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών της Θεσσαλονίκης «θα φτάσει σε ποσοστό 75 - 80% από 60% που είναι σήμερα», που κινούνται 320 με 340 λεωφορεία.
Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά στην επισκευή 92 λεωφορείων, που παρουσιάζουν πολύ σοβαρές βλάβες, από εξωτερικά συνεργεία.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων- Φοιτητών- Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης αποχώρησαν μετά τη συνάντηση, δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας «άμεσες λύσεις για καλύτερη, ασφαλέστερη και πιο ποιοτική μετακίνηση».



ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

20:00 16/7/2025

17/07 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 16/7/2025

Τετάρτη 167

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

20:00 15/7/2025

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

17:30 15/7/2025

Τετάρτη 16 Ιούλ 2025

Museum Summer Skills 2025: Δημιουργική Απασχόληση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Museum Summer Skills 2025: Δημιουργική Απασχόληση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

15:00 15/7/2025

16 Ιούν - 1 Αυγ 2025

Άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

Άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

11:27 15/7/2025

Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 15/7/2025

Τρίτη 15/7

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado έρχεται στη θάλασσα της Καλαμαριάς

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado έρχεται στη θάλασσα της Καλαμαριάς

18:00 14/7/2025

18/07 - 25/07

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

13:29 14/7/2025

Δευτέρα 14/7

Αυτοσχεδιαστική stand up Comedy: «Καλά θα Πάει» στη Θεσσαλονίκη

Αυτοσχεδιαστική stand up Comedy: «Καλά θα Πάει» στη Θεσσαλονίκη

17:10 13/7/2025

Δευτέρα 14/7

Κλασικά Έπιπλα