O Ζέρβας για το κλείσιμο του πάρκινγκ στην Πολυτεχνείου

16/2/2020 11:09    του πολυώροφου πάρκινγκ
Την εκτίμηση ότι το σφράγισμα του πολυώροφου πάρκινγκ στην οδό Πολυτεχνείου συνιστά ακόμη ένα πλήγμα για τη λειτουργία του κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς χάνονται νέες θέσεις οργανωμένης στάθμευσης, απολύτως κρίσιμες για την εξυπηρέτηση κατοίκων, επισκεπτών και επαγγελματιών, διατυπώνει με σημερινή ανακοίνωσή του ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Επισημαίνει επίσης ότι ο κεντρικός δήμος θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε να δημιουργηθεί νέο υπόγειο πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας, θα ενεργήσει στην κατεύθυνση αξιοποίησης του χώρου στάθμευσης στην Πολυτεχνείου, ενώ παράλληλα θα εξετάσει όλες τις πιθανές άλλες λύσεις. «Λύσεις που σημειωτέον η διοίκησή μας πρέπει να δρομολογήσει από την αρχή, με μηδενική προεργασία» επισημαίνει χαρακτηριστικά σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Λίγους μήνες πριν, προσθέτει, «η εξέλιξη στην Πλατεία Ελευθερίας, με την εκεί απώλεια 200 σταθερών θέσεων στάθμευσης, που εξυπηρετούσαν πάνω από 1.200 οχήματα καθημερινώς, επιβάρυνε τραγικά την υπόθεση της στάθμευσης. Η αναγκαιότητα δημιουργίας νέων χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης αναδεικνύεται με τρόπο ξεκάθαρο και εμφατικό».

Κατά τον κ.Ζέρβα η Θεσσαλονίκη «χρειάζεται και αξιόπιστα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ελεύθερους δημόσιους χώρους αλλά και θέσεις στάθμευσης. Στοιχειώδεις υποδομές και αστικό περιβάλλον που απολαμβάνει η πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών. Σε κάθε ευρωπαϊκή μητρόπολη αξιοποιούνται υπόγειοι χώροι και κτίρια για τη στάθμευση οχημάτων παράλληλα με τη δημιουργία χώρων πρασίνου στο επίπεδο εδάφους. Όσοι ναρκοθετούν αυτήν την προοπτική, με δηλώσεις κι ενέργειες, είτε δεν αντιλαμβάνονται τη φύση και το μέγεθος του προβλήματος είτε επιθυμούν την πόλη εγκλωβισμένη σε ένα καθημερινό κυκλοφοριακό άλγος, χωρίς καμία προοπτική εξέλιξης».

Υπενθυμίζεται ότι το πολυώροφο πάρκινγκ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι και τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και εξυπηρετούσε εκατοντάδες οδηγούς, είχε μισθωθεί σε ιδιώτη από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. («ΕΤΑΔ ΑΕ») και έκλεισε στις 13 Φεβρουαρίου, αιφνιδιάζοντας ιδίως τους πολλούς οδηγούς που είχαν μηνιαία συνδρομή για τη στάθμευσή τους σε αυτό. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Διευρυμένη σύσκεψη για την εκπόνηση του πολυετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Καλαμαριάς

Διευρυμένη σύσκεψη για την εκπόνηση του πολυετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Καλαμαριάς

11:49 17/4/2025

Η εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Μ. Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Μ. Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 17/4/2025

Μ. Πέμπτη 17/4

Αλλαγή ωραρίου των ΚΕΠ του Δήμου Καλαμαριάς την Μ. Πέμπτη

Αλλαγή ωραρίου των ΚΕΠ του Δήμου Καλαμαριάς την Μ. Πέμπτη

20:18 16/4/2025

Μ. Πέμπτη 17/4

Η «Καλαμαριά προτεραιότητα του πρωθυπουργού»

Η «Καλαμαριά προτεραιότητα του πρωθυπουργού»

18:18 16/4/2025

Δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την Πόντου και την άμεση λειτουργία του Μετρό στην Καλαμαριά

Προκήρυξη για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα Θρησκευτικά πανηγύρια 2025

Προκήρυξη για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα Θρησκευτικά πανηγύρια 2025

14:16 16/4/2025

Θρησκευτικά πανηγύρια 2025

Σήμερα ο πρώτος τελικός του ΠΑΟΚ με τη Μπιλμπάο

Σήμερα ο πρώτος τελικός του ΠΑΟΚ με τη Μπιλμπάο

11:34 16/4/2025

Σε ποιο κανάλι θα το δούμε

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Κηφισιά

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Κηφισιά

11:14 16/4/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει ότι λόγω της εκτέλεσης των εργασιών

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Μ. Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Μ. Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 16/4/2025

Μ. Τετάρτη 16/4

8η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair

8η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair

20:00 15/4/2025

Μετά την επιτυχημένη 7η διοργάνωση

Απάτη με κλήσεις στο Viber από άγνωστους αριθμούς

Απάτη με κλήσεις στο Viber από άγνωστους αριθμούς

17:00 15/4/2025

Πώς το σταματάτε με 4 κινήσεις

Κλασικά Έπιπλα