O Ζέρβας για το κλείσιμο του πάρκινγκ στην Πολυτεχνείου

16/2/2020 11:09    του πολυώροφου πάρκινγκ
Την εκτίμηση ότι το σφράγισμα του πολυώροφου πάρκινγκ στην οδό Πολυτεχνείου συνιστά ακόμη ένα πλήγμα για τη λειτουργία του κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς χάνονται νέες θέσεις οργανωμένης στάθμευσης, απολύτως κρίσιμες για την εξυπηρέτηση κατοίκων, επισκεπτών και επαγγελματιών, διατυπώνει με σημερινή ανακοίνωσή του ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Επισημαίνει επίσης ότι ο κεντρικός δήμος θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε να δημιουργηθεί νέο υπόγειο πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας, θα ενεργήσει στην κατεύθυνση αξιοποίησης του χώρου στάθμευσης στην Πολυτεχνείου, ενώ παράλληλα θα εξετάσει όλες τις πιθανές άλλες λύσεις. «Λύσεις που σημειωτέον η διοίκησή μας πρέπει να δρομολογήσει από την αρχή, με μηδενική προεργασία» επισημαίνει χαρακτηριστικά σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Λίγους μήνες πριν, προσθέτει, «η εξέλιξη στην Πλατεία Ελευθερίας, με την εκεί απώλεια 200 σταθερών θέσεων στάθμευσης, που εξυπηρετούσαν πάνω από 1.200 οχήματα καθημερινώς, επιβάρυνε τραγικά την υπόθεση της στάθμευσης. Η αναγκαιότητα δημιουργίας νέων χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης αναδεικνύεται με τρόπο ξεκάθαρο και εμφατικό».

Κατά τον κ.Ζέρβα η Θεσσαλονίκη «χρειάζεται και αξιόπιστα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ελεύθερους δημόσιους χώρους αλλά και θέσεις στάθμευσης. Στοιχειώδεις υποδομές και αστικό περιβάλλον που απολαμβάνει η πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών. Σε κάθε ευρωπαϊκή μητρόπολη αξιοποιούνται υπόγειοι χώροι και κτίρια για τη στάθμευση οχημάτων παράλληλα με τη δημιουργία χώρων πρασίνου στο επίπεδο εδάφους. Όσοι ναρκοθετούν αυτήν την προοπτική, με δηλώσεις κι ενέργειες, είτε δεν αντιλαμβάνονται τη φύση και το μέγεθος του προβλήματος είτε επιθυμούν την πόλη εγκλωβισμένη σε ένα καθημερινό κυκλοφοριακό άλγος, χωρίς καμία προοπτική εξέλιξης».

Υπενθυμίζεται ότι το πολυώροφο πάρκινγκ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι και τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και εξυπηρετούσε εκατοντάδες οδηγούς, είχε μισθωθεί σε ιδιώτη από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. («ΕΤΑΔ ΑΕ») και έκλεισε στις 13 Φεβρουαρίου, αιφνιδιάζοντας ιδίως τους πολλούς οδηγούς που είχαν μηνιαία συνδρομή για τη στάθμευσή τους σε αυτό. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Έρχεται γιορτή σε γνωστά σινεμά με εισιτήρια στα… 2 ευρώ!

Έρχεται γιορτή σε γνωστά σινεμά με εισιτήρια στα… 2 ευρώ!

17:43 30/9/2017

Το Cineplexx Day επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Oktoberfest σήμερα με μπύρες και λουκάνικα, για 12 ώρες!

Oktoberfest σήμερα με μπύρες και λουκάνικα, για 12 ώρες!

17:40 30/9/2017

στη Γερμανική Σχολή

Γερμανία: Την Κυριακή οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων

Γερμανία: Την Κυριακή οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων

17:39 30/9/2017

Γερμανοί βουλευτές έδωσαν το πράσινο φως

Σοκ για Αντετοκούνμπο, έχασαν τον πατέρα τους απο ανακοπή!

Σοκ για Αντετοκούνμπο, έχασαν τον πατέρα τους απο ανακοπή!

17:34 30/9/2017

Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο έφυγε από τη ζωή..

Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

17:31 30/9/2017

καθιερώθηκε το 2007

Υπέρ της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης η Γερμανία!

Υπέρ της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης η Γερμανία!

17:27 30/9/2017

Σημαντική εξέλιξη για την Θεολογική Σχολή

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Επισκόπου Μεγάλης Αρμενίας

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Επισκόπου Μεγάλης Αρμενίας

17:24 30/9/2017

30 Οκτωβρίου

Έλληνας επιστήμονας προτείνει ένα νέο είδος υπερυπολογιστή

Έλληνας επιστήμονας προτείνει ένα νέο είδος υπερυπολογιστή

20:20 29/9/2017

Θα συνδυάζει φως και ύλη

iPhone 8 & iPhone 8 Plus : Ήρθαν και στην Ελλάδα

iPhone 8 & iPhone 8 Plus : Ήρθαν και στην Ελλάδα

20:18 29/9/2017

Σε τι τιμή πωλούνται;

Ελληνικό όπλο στην μάχη κατά της ελονοσίας

Ελληνικό όπλο στην μάχη κατά της ελονοσίας

20:14 29/9/2017

Ελληνας επιστήμονας ανέπτυξε νέα μέθοδο αντιμετώπισης της ασθένειας

Κλασικά Έπιπλα