Πρύτανης ΑΠΘ: Τα μέτρα έφεραν μείωση της παραβατικότητας

12/2/2020 19:22    Πέρσι οι καταγγελίες είχαν ξεπεράσει τις 100
Σημαντική μείωση της παραβατικότητας στους χώρους του ΑΠΘ καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, μετά την λήψη μέτρων από τις Πρυτανικές αρχές. 

Όπως ανέφερε- μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM”- ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου “ από 1η Σεπτεμβρίου έως σήμερα είχαμε μόνο δύο καταγγελίες, για κλοπές κινητών και πορτοφολιών και μια θραύση παραθύρου στο δρόμο που είναι μπροστά στο ΑΧΕΠΑ. Εκεί όμως είναι μια περιοχή όπου περιπολεί η αστυνομία. Εμείς εντός του campus, χωρίς αστυνόμευση καταφέραμε τα αυτονόητα. Πέρσι οι καταγγελίες είχαν ξεπεράσει τις 100”. 

Την ίδια ώρα συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς τα έργα εντός του πανεπιστημίου για τον φωτισμό, τα οποία, σύμφωνα με τον κ.Παπαϊωάννου,  αναμένεται να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από 4 μήνες και θα κάνουν όπως χαρακτηριστικά είπε “ τη νύχτα- μέρα” μέσα στο πανεπιστήμιο ενώ συμπληρωματικά θα γίνει και αποψίλωση των θάμνων.

Όπως είπε ο κ.Παπαϊωάννου, “ ενώ το ΑΠΘ  είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο και αποτελεί ναυαρχίδα των πανεπιστημίων της Ελλάδας, όπου παράγεται πολύ σημαντικό επιστημονικό έργο και όλη η οικογένεια του πανεπιστημίου είναι μια ατμομηχανή που πάει μπροστά, η μέχρι πρότινος καθημερινότητα έδινε μια διαφορετική εντύπωση στην κοινωνία”. 

“ Προχωρήσαμε λοιπόν σε ορισμένες απλές και λογικές παρεμβάσεις για να ελέγξουμε μία έκταση περίπου 320 στρεμμάτων, που είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη περιοχή, προκειμένου να νοιώθουν τόσο οι φοιτητές όσο και οι πολίτες που περνάνε μέσα από τους χώρους του πανεπιστημίου, ασφάλεια”, τόνισε ο πρύτανης και πρόσθεσε: “ Ενεργοποιήσαμε από τον Σεπτέμβριο την εταιρεία φύλαξης που συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο για να κάνει σωστά τη δουλειά της και σε αυτό, τόνισε, είχαμε και την στήριξη των φοιτητών, οι οποίοι όταν βλέπουν κάποιον διακινητή το καταγγέλλουν. Πλέον, υπάρχει φύλαξη στις 3 μεγάλες πύλες του πανεπιστημίου και περιφρούρηση μέσα στους χώρους”.

Αναφερόμενος στην περίοδο της νέας διοίκησης και μετά την εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν σημείωσε ότι“ το campus έχει 67 πόρτες. Στις τρεις μεγάλες εισόδους υπάρχει πάντα φύλαξη και το βράδυ, μετά τις 10, οι 65 από τις 67 πόρτες κλείνουν. Μένει ανοιχτή μέχρι τις 11 μμ εκείνη της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής και η κεντρική πύλη που δεν κλείνει ποτέ”, είπε ο κ. Παπαϊωάννου, διευκρινίζοντας ότι οι ερευνητές και οι άνθρωποι του πανεπιστημίου έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο, ότι δεν απαγορεύεται δηλαδή να μπει κάποιος και πως απλώς πρόκειται για ένα μέτρο που λειτουργεί αποτρεπτικά και δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει καλύτερος έλεγχος. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

12:43 22/4/2025

23/04 - 4/05

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 22/4/2025

Τρίτη 22/4

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Παράσταση Μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Παράσταση Μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

18:00 21/4/2025

Κυριακή 18/5

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 21/4/2025

Δευτέρα 21/4

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμαριά

09:00 20/4/2025

Κυριακή του Πάσχα 20/4

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώνεται σε θερμοκήπιο με χιλιάδες δωρεάν φυτά

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώνεται σε θερμοκήπιο με χιλιάδες δωρεάν φυτά

16:00 19/4/2025

Μια πρωτοβουλία για το περιβάλλον και την κοινότητα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Μ. Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Μ. Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 19/4/2025

Μ. Σάββατο 19/4

Οδηγίες για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στις αργίες του Πάσχα

Οδηγίες για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στις αργίες του Πάσχα

18:00 18/4/2025

Έκκληση σε κατοίκους και επιχειρηματίες

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στο κέντρο αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, για την περιφορά των επιταφίων

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στο κέντρο αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, για την περιφορά των επιταφίων

15:34 18/4/2025

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα συναντηθούν και φέτος

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Μ. Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Μ. Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 18/4/2025

Μ. Παρασκευή 18/4

Κλασικά Έπιπλα