Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Πέτσας - Τι είπε για την άρση των μηνυμάτων, τα σχολεία και τις μάσκες

Πέτσας - Τι είπε για την άρση των μηνυμάτων, τα σχολεία και τις μάσκες

09:50 25/4/2020

κυβερνητικός εκπρόσωπος

Θεσσαλονίκη: Με 350 λεωφορεία ο ΟΑΣΘ μετά την άρση των μέτρων

Θεσσαλονίκη: Με 350 λεωφορεία ο ΟΑΣΘ μετά την άρση των μέτρων

09:40 25/4/2020

υπουργός Μεταφορών

Κορονοϊός: Ξεκινούν οι δοκιμές με πλάσμα αίματος σε ασθενείς

Κορονοϊός: Ξεκινούν οι δοκιμές με πλάσμα αίματος σε ασθενείς

09:24 25/4/2020

στη Μεγάλη Βρετανία

Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: Προτεραιότητα είναι οι μαθητές της Γ' Λυκείου

Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: Προτεραιότητα είναι οι μαθητές της Γ' Λυκείου

09:21 25/4/2020

υπ. Παιδείας

Ποιοι και υπό ποιες προϋποθέσεις δικαιούνται έκπτωση 25% στον ΦΠΑ

Ποιοι και υπό ποιες προϋποθέσεις δικαιούνται έκπτωση 25% στον ΦΠΑ

09:19 25/4/2020

παραδειγματα

Πρόστιμο 150€ και αφαίρεση πινακίδων σε ΙΧ που έκανε περιφορά εικόνας

Πρόστιμο 150€ και αφαίρεση πινακίδων σε ΙΧ που έκανε περιφορά εικόνας

09:14 25/4/2020

στο Αίγιο

Θεσσαλονίκη: Νέο ωράριο από σήμερα στην περιπατητική οδό Α. Τρίτση

Θεσσαλονίκη: Νέο ωράριο από σήμερα στην περιπατητική οδό Α. Τρίτση

09:06 25/4/2020

Ευοσμος

Κορονοϊός: Ιταλία - Οι νεκροί έφτασαν τους 25.969

Κορονοϊός: Ιταλία - Οι νεκροί έφτασαν τους 25.969

00:09 25/4/2020

Αύξηση των κρουσμάτων

Οι φωτιές κοντά στο Τσερνόμπιλ δεν θέτουν κίνδυνο για την υγεία

Οι φωτιές κοντά στο Τσερνόμπιλ δεν θέτουν κίνδυνο για την υγεία

23:57 24/4/2020

ΙΑΕΑ

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 22.000 οι νεκροί στη Γαλλία

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 22.000 οι νεκροί στη Γαλλία

23:52 24/4/2020

νέα ενημέρωση

Κλασικά Έπιπλα