''Λευκή Νύχτα'' απόψε στη Θέρμη με ανοιχτά μαγαζιά ως τις 12 και γλέντι

7/12/2019 17:32    Για πέμπτη συνεχή χρονιά
Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η αγορά της Θέρμης, από σήμερα το απόγευμα Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου έως αργά το βράδυ θα κινηθεί σε ρυθμούς «Λευκής νύχτας», με προσφορές, κινητικότητα και ζωντάνια.

Με το Χρήστο Φερεντίνο να αναλαμβάνει την παρουσίαση, θα ανοίξει τις πύλες της  η φετινή 5η "λευκή νύχτα" στη Θέρμη, η όμορφη γιορτή καταναλωτών και εμπόρων,  που καταφέρνει κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότερο να ενισχύει σημαντικά  την τοπική μας αγορά και να σκορπίζει χαμόγελα αισιοδοξίας σε όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή.

Το φετινό όμορφο εορταστικό  "πανηγύρι",  θα τα έχει όλα.... χρώματα και μουσικές, Λούνα Πάρκ για τους μικρούς μας φίλους, ξυλοπόδαρους και ταράνδους, μασκότ, Άι Βασίληδες, νερόφουσκες, μπαλόνια και face painting, και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής μας αλλά και επισκεπτών, μεταφέροντας το γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων σε μικρούς και μεγάλους.

Η Λευκή Νύχτα στη Θέρμη είναι μια θεσμοθετημένη εκδήλωση της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Θέρμης , που στηρίζει ο Δήμος Θέρμης και η ΔΕΠΠΑΘ, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και φέτος για πρώτη χρονιά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως συνδιοργανωτές.  Οι φετινές εκδηλώσεις  μετρούν "πέντε χρόνια ζωής" γεγονός που αποδεικνύει πόσο πολύ αγκαλιάζεται η γιορτή από τον εμπορικό κόσμο και το καταναλωτικό κοινό του τόπου μας.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι διττός, τόνωση και στήριξη της τοπικής αγοράς και δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας με εκπτώσεις και προφορές από όλες τις επιχειρήσεις. Η αγορά θα λειτουργήσει από τις 19:00 μ.μ έως τις 24:00 μ.μ.

Στη πλατεία της Θέρμης θα υπάρχουν ξύλινα σπιτάκια με τα χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά του Μπάρμπα Αλέκου, το ζεστό κρασί προσφορά της κάβας Eviva. Ένα όμορφο περίπτερο θα φιλοξενεί την Πνοή Ελπίδας, που σιτίζει πάνω από 80 οικογένειες, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στο δήμο Θέρμης κι έχει μακρόχρονη εθελοντική φιλανθρωπική δράση.

Σε ένα από τα σπιτάκια της πλατείας του δήμου Θέρμης, κατά τη διάρκεια της Λευκής Νύχτας, οι επισκέπτες θα βρουν καλαίσθητα χειροτεχνήματα από τους εθελοντές του φορέα, τα έσοδα των οποίων, κάθε φορά, μετατρέπονται σε τρόφιμα κλπ. καταναλωτικά αγαθά για τις 85 οικογένειες που η Πνοή Ελπίδας υποστηρίζει κάθε μήνα.

Με τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια τους, τα γούρια, τα όμορφα διακοσμητικά και τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα και τα άνθη της εποχής θα υποδεχτούν τους εκατοντάδες επισκέπτες στο δεύτερο ξύλινο σπιτάκι οι εθελοντές του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Πνοή Ζωής για τα Παιδιά, που και φέτος με τα έσοδα του μπαζάρ τους θα ενισχύσουν αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων και το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου.

Τα ξύλινα σπιτάκια, το καράβι αλλά και το δένδρο έχουν ήδη πάρει τη θέση τους στην κεντρική πλατεία Θέρμης. Χθες  πραγματοποιήθηκε και η τελική σύσκεψη των εκπροσώπων της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Θέρμης, με τους συμμετέχοντες Πολιτιστικούς συλλόγους και την Πολιτική Προστασία προκειμένου να καθοριστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της εκδήλωσης.

Θυμίζουμε ότι 1ο Σύστημα Προσκόπων Θέρμης και τα μέλη του θα προσφέρουν ζεστή σοκολάτα στους επισκέπτες ενώ όλα τα εορταστικά δρώμενα, θα γίνουν με τη στήριξη και τη βοήθεια για μία ακόμη χρονιά των εθελοντών πολιτικής προστασίας Θέρμης.

Στη κεντρική εξέδρα στις 19.30 θα γίνει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλη Ζορπίδη και του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Γώργιου Καρανίκα, καθώς και άλλων εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων.

Παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από τη Μικτή Χορωδία μαθητών του 1ου Γυμνασίου Θέρμης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Λευκής Νύχτας θα ξεκινήσει με τους Kuklusax υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεόφιλου Σωτηριάδη και το τμήμα μονωδίας του ΔΩΘ. Θα ακολουθήσει η μουσικοχορευτική συναυλία του 9μελους συγκροτήματος Fabulous με πλήρη ηχητική κάλυψη και φωτισμό. video-wall θα μεταδίδει ζωντανά τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στις οδούς Γρηγ. Αποστ. Ταβάκη- Βενιζέλου και Δημητρίου και Καραολή.

 Κιθάρες και τραγούδια θα ακούγονται σε μόνιμη βάση επί των παρόδιων καταστημάτων που βρίσκονται στην Γρηγ. Αποστ. Ταβάκη και Βενιζέλου από τους Βαγγέλη Αγγελόπουλο και Σαρκαβάζη Σωτήρη από το ΔΩΘ. Στους συγκεκριμένες δρόμους άλλωστε, θα παρελαύνουν σύνολα κρουστών:  κρουστόφωνα και οι Paranoe (τυμπανιστές), καθώς οι σύλλογοι Γηγενών Μακεδόνων, Θρακιωτών Μανδριτσιωτών και Σερραίων κατοίκων Θέρμης με χριστουγεννιάτικα έθιμα. Κατά την διάρκεια της διέλευσης όλων των συλλόγων θα γίνονται στάσεις με κεράσματα και κρασί από τους επαγγελματίες. Τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφοι θα βιντεοσκοπούν όλες τις εκδηλώσεις, ενώ ο μοναδικός Χρήστος Φερεντίνος θα δώσει το δικό του στίγμα στη μεγάλη γιορτή της αγοράς μας με την ξεχωριστή του παρουσίαση και περιγραφή, αλλά και τους "ιδιαίτερους" σχολιασμούς καθ' όλη την διάρκεια του δρώμενου.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Συλλήψεις σε Καλαμαριά και Χορτιάτη - Παρήγγειλαν χασίς από τις ΗΠΑ!

Συλλήψεις σε Καλαμαριά και Χορτιάτη - Παρήγγειλαν χασίς από τις ΗΠΑ!

21:55 27/2/2024

δύο υποθέσεις

Καλαμαριά: Οργή Αράπογλου για την ΕΤΑΔ και το Παλατάκι - ξενοδοχείο

Καλαμαριά: Οργή Αράπογλου για την ΕΤΑΔ και το Παλατάκι - ξενοδοχείο

20:50 26/2/2024

Τι αναφέρει η δήμαρχος

Καλαμαριά - Νοτοπούλου: Θέλουν να κάνουν το Παλατάκι, ξενοδοχείο!

Καλαμαριά - Νοτοπούλου: Θέλουν να κάνουν το Παλατάκι, ξενοδοχείο!

18:42 26/2/2024

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

14:13 26/2/2024

Δευτέρα 26/02 και Τρίτη 27/02

Καλαμαριά: Τo βιβλίο πάει..Remezzo - Ξεκινούν οι δράσεις της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (το πρόγραμμα)

Καλαμαριά: Τo βιβλίο πάει..Remezzo - Ξεκινούν οι δράσεις της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (το πρόγραμμα)

13:12 26/2/2024

Ο κόσμος του βιβλίου συναντά την ομορφιά της θάλασσας

Καλαμαριά: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των Τεμπών (βίντεο)

Καλαμαριά: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των Τεμπών (βίντεο)

23:10 25/2/2024

Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Καλαμαριά: Παρουσίαση βιβλίου ''Το Αγνάντι''

Καλαμαριά: Παρουσίαση βιβλίου ''Το Αγνάντι''

19:34 24/2/2024

του Παναγιώτη Τσαμπαρλή

Καλαμαριά: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  (οδηγίες)

Καλαμαριά: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (οδηγίες)

19:23 24/2/2024

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Καλαμαριά: Υγιεινά γεύματα στα δημοτικά σχολεία του δήμου!

Καλαμαριά: Υγιεινά γεύματα στα δημοτικά σχολεία του δήμου!

15:41 24/2/2024

Ο Δήμος εντάσσεται στο πρόγραμμα

Γεύμα της δημάρχου Καλαμαριάς με τον υποπρόξενο της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Γεύμα της δημάρχου Καλαμαριάς με τον υποπρόξενο της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

23:06 23/2/2024

Karlo Chkhaidze

Κλασικά Έπιπλα