Σοκ: Χρεοκόπησε η Thomas Cook - Μεγάλες επιπτώσεις

23/9/2019 15:18    Ανησυχία στην Ελλάδα
Tο αρχαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο, η Thomas Cook, κήρυξε χρεοκοπία τα ξημερώματα της Δευτέρας, αποτυγχάνοντας να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή του, πυροδοτώντας μια πρωτοφανή επιχείρηση επαναπατρισμού περισσότερων από 600.000 πελατών που βρίσκονται σε διακοπές σε όλο τον κόσμο. Ειδικότερα, οι βρετανικές αρχές θα πρέπει να οργανώσουν την επιστροφή 150.000 υπηκόων της χώρας, αριθμός δύο φορές μεγαλύτερος από όταν πτώχευσε η αεροπορική εταιρεία Monarch πριν από δύο χρόνια.

«Η κυβέρνηση και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) δρομολογούν την μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού πολιτών στην Ιστορία σε περίοδο ειρήνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εταιρεία ανέφερε ότι «παρά τις σημαντικές προσπάθειες» που καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, «οι συζητήσεις μεταξύ των διαφόρων των ενδιαφερόμενων μερών για νέες πηγές πιθανής χρηματοδότησης δεν οδήγησαν σε συμφωνία» τονίζοντας ότι η εταιρεία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να προβεί σε ενέργειες για άμεση έναρξη εκκαθάρισης.

Την ίδια στιγμή, η CAA ανακοίνωσε ότι η Thomas Cook, έπαυσε τις λειτουργίες της και όλες οι κρατήσεις, πτήσεις και πακέτα διακοπών της εταιρείας είναι πλέον άκυρες». Η AlixPartners και η KPMG θα οριστούν ως διαχειριστές των διαφόρων θυγατρικών της εταιρείας. Ο επικεφαλής της Thomas Cook, Πίτερ Φανκχάουζερ εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την πτώχευση της ιστορικής εταιρείας καθώς το διοικητικό συμβούλιο δεν κατόρθωσε να επιτύχει ένα πακέτο διάσωσης από τους δανειστές της εταιρείας για να αποφύγει μια χαοτική κατάρρευση. Η εταιρεία καλείτο να βρει 200 εκατομμύρια στερλίνες (227 εκ. ευρώ) επιπρόσθετης χρηματοδότησης για να μην χρεοκοπήσει. 

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στους εκατομμύρια πελάτες μας και τους χιλιάδες εργαζομένους μας, προμηθευτές και συνεργάτες μας, που μας στήριξαν επί πολλά χρόνια», είπε ο Φανκχάουζερ με ανακοίνωση που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Με έτος ίδρυσης το 1841, ο αρχαιότερος ανεξάρτητος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο, έχει 22.000 εργαζομένους σε όλον τον κόσμο και από αυτούς οι 9.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα είναι άνεργοι από σήμερα. 

ΣΕΤΕ: Δυσάρεστη εξέλιξη η χρεοκοπία της Τhomas Cook

Η παύση λειτουργιών της Thomas Cook, αποτελεί μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη που απαιτεί τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπισή της, σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Συνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και υπογραμμίζει ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει το βάθος και την ποιότητα για να ανταπεξέλθει και σε αυτή τη δυσκολία.

Η Πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ενημέρωση του τουριστικού κόσμου, για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση από σήμερα όσον αφορά την Thomas Cook UK, αλλά και για το τι ακριβώς ισχύει με τις άλλες αγορές (Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σκανδιναβία). Παράλληλα, θα πρέπει να σχεδιάσει και να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα για την απορρόφηση των προβλημάτων που θα προκύψουν στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά μας, σημειώνει ο ΣΕΤΕ, όλος ο ιδιωτικός τομέας, χρειάζεται να δείξει ψυχραιμία και κυρίως αλληλεγγύη στους χιλιάδες τουρίστες της Thomas Cook που βρίσκονται στην Ελλάδα. Η συμπεριφορά και ο χειρισμός των Ελλήνων τουριστικών επιχειρηματιών προς τους ανθρώπους αυτούς, θα αποτελέσει τον καθρέφτη της εικόνας της χώρας μας ως χώρας φιλόξενης και υπεύθυνης, διεθνώς.

Μεγάλη ανησυχία σε Ρόδο και Κω 

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί σε Ρόδο και Κω μετά την πτώχευση του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook, που διακινεί χιλιάδες τουρίστες από τις ευρωπαϊκές χώρες στα Δωδεκάνησα.

Από νωρίς το πρωί που έγινε γνωστή η είδηση, παρά το γεγονός ότι ήταν πιθανολογούμενη το προηγούμενο χρονικό διάστημα, επικρατεί έντονος προβληματισμός, κυρίως μεταξύ των ξενοδόχων, στους οποίους υπάρχουν αρκετές οφειλές, που το μέγεθός τους δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί αυτήν τη στιγμή. Βέβαια, οι οφειλές που υπάρχουν είναι μεγάλες, αφού ο τουριστικός οργανισμός είναι από αυτούς που έχουν μεγάλη παρουσία και διακινούν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο στα Δωδεκάνησα.

Εν αναμονή βρίσκονται, επίσης, οι επιχειρηματίες, που προβληματίζονται τι θα γίνει με τους τουρίστες που βρίσκονται ήδη στη Ρόδο και την Κω, για τους οποίους πάντως υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως θα επιστρέψουν κανονικά και χωρίς προβλήματα στις πατρίδες τους.

Κως: Σύσκεψη του δημάρχου με τουριστικούς φορείς, μετά την πτώχευση της εταιρίας 

Έκτακτη σύσκεψη, μετά την ανακοίνωση πτώχευσης του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook, συγκάλεσε σήμερα πρωί ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, προκειμένου να υπάρξουν πρωτοβουλίες προστασίας της εικόνας και της οικονομίας του νησιού.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ντίνα Σβύνου, στελέχη της δημοτικής Αρχής και επιχειρηματίες του τουρισμού.

Ο δήμος Κω, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αντέδρασε άμεσα, λόγω της σημαντικής παρουσίας του Thomas Cook στην τουριστική οικονομία του νησιού και δηλώνει ετοιμότητα να βοηθήσει όπου υπάρχει δυνατότητα, όπως στη μετακίνηση τουριστών προς το αεροδρόμιο.

Ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς σε δήλωσή του απηύθυνε έκκληση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού, αλλά και στο σύνολο των εμπλεκομένων, «να συνεχίσουν τη φιλοξενία των επισκεπτών του νησιού μας με τον καλύτερο τρόπο, να παράσχουν κάθε βοήθεια και να διευκολύνουν την αναχώρησή τους από την Κω, ώστε να προστατευτεί η εικόνα του φιλόξενου νησιού μας στην τουριστική αγορά και στις ευρωπαϊκές χώρες».

Παράλληλα, ο δήμος Κω θα ζητήσει με παρέμβασή του στην κυβέρνηση, οι συνεργαζόμενες με την Thomas Cook επιχειρήσεις, να μη φορολογηθούν για ποσά που δεν εισέπραξαν λόγω πτώχευσης της εταιρείας.

Ο δήμος Κω παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα προχωρήσει σε νέα σύσκεψη στη διάρκεια της ημέρας για επανεξέταση των εξελίξεων.

Ανησυχία στα νησιά των Σποράδων 

Στις Σποράδες -και κυρίως στην Σκιάθο- όπου παραδοσιακά οι Βρετανοί αποτελούν το 45-50% των τουριστών εδώ και δεκαετίες, η ανακοίνωση τα ξημερώματα της χρεοκοπίας της Thomas Cook έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους επιχειρηματίες των νησιών.

Στην Σκιάθο, που αποτελεί της τουριστική ναυαρχίδα του Βόρειου Αιγαίου, επιχειρηματίες μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, που χρόνια συνεργάζονται με την Thomas Cook, σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκαναν λόγο για καταστροφή και για ένα αβέβαιο αύριο στην τουριστική βιομηχανία.

«Τα οικονομικά ανοίγματα με την Thomas Cook είναι τόσο μεγάλα που δεν ξέρουμε αν θα αντέξουμε. Αυτές τις ημέρες που πλησιάζει το τέλος της σεζόν, το ξενοδοχείο είναι γεμάτο από Άγγλους σε ποσοστό 75% που θα πρέπει να επαναπατριστούν. Βέβαια, υπάρχουν και οι ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά ο χρόνος πιέζει και μαζί θα πιέζουν και οι τράπεζες» ανέφερε επιχειρηματίας, ενός από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Σκιάθου με μονάδα πάνω από 300 κλίνες.

'Αλλος επιχειρηματίας στην Σκιάθο εκτίμησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «η ζημιά είναι ανυπολόγιστη αυτή την στιγμή και δεν μπορεί να αποτιμηθεί, παρά μόνο σε βάθος χρόνου. Έχουμε πολλούς τουρίστες από την Αγγλία, είναι πανικόβλητοι οι άνθρωποι, αλλά δεν θα τους αφήσουμε στο έλεος του Θεού. Ψυχραιμία».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου, που εκπροσωπεί την Thomas Cook στις Σποράδες, μίλησε για «μεγάλο οικονομικό χτύπημα στον τουρισμό και πρώτο μέλημά μας είναι να μετρήσουμε και να καταγράψουμε των αριθμό των πελατών της εταιρείας που θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να φύγουν από το νησί. Περίπου 1800 με 2000 Βρετανοί υπολογίζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή, όσοι βρίσκονται στα νησιά μας. Η οικονομική ζημιά είναι αδύνατον να εκτιμηθεί αυτή την ώρα. Χρειάζεται ψυχραιμία».

Στο αεροδρόμιο "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης" της Σκιάθου δεν υπάρχουν προβλήματα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μάνατζερ της Fraport Στέφανος Λαμπρόπουλος και ενημέρωσε ότι την εβδομάδα αυτή θα υπήρχαν συνολικά 9 προγραμματισμένες πτήσεις της Thomas Cook, τρεις την Τετάρτη, τέσσερις την Παρασκευή και δύο την Κυριακή. Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα καλύψουν τους ταξιδιώτες και αν υπάρξει πρόβλημα, τότε θα γίνει συνεννόηση και με τον δήμο Σκιάθου να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι. Ήδη, εμείς συνεργαζόμαστε με δύο εντεταλμένους της βρετανικής πρεσβείας που κατέφθασαν τα ξημερώματα στη Σκιάθο, για να διευκολύνουν τον κόσμο και τους δώσαμε και χώρο στο αεροδρόμιο για να κάνουν την δουλειά τους».

Τουριστικοί παράγοντες της Κρήτης: Σεισμός 7 ρίχτερ στον τουρισμό

Με κομμένη την ανάσα, προσπαθώντας να εκτιμήσουν και να υπολογίσουν τις απώλειές τους, παρακολουθούν τις εξελίξεις οι επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού της Κρήτης, την ώρα που επιχείρηση οργάνωσης επιστροφής των περίπου 20.000 τουριστών, που βρίσκονται αυτήν την ώρα στο νησί με συμβόλαια του Thomas Cook, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, πρόκειται για την κατάρρευση ενός «γίγαντα» του τουρισμού. «Είναι ένας σεισμός 7 Ρίχτερ και αναμένουμε το "τσουνάμι". Δεν είναι μόνο τα συμβόλαια όσων επισκεπτών ήρθαν και δεν θα καλυφθούν, είναι και αυτά που δεν θα υλοποιηθούν, καθώς όσοι είχαν κλείσει να έρθουν μέχρι τις 10 του Νοέμβρη απλά δεν θα πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους. Λέω ότι αναμένουμε και το "τσουνάμι", καθώς δεν είναι δυνατόν να μην σκεφτόμαστε και τα συμβόλαια που έχουν ήδη κλειστεί για την επόμενη τουριστική σαιζόν. Σε αυτήν τη φάση, έχω την αίσθηση ότι όλα βρίσκονται στον αέρα», ανέφερε ο κ. Βλατάκης.

Στην Κρήτη, πάντως, υπολογίζεται ότι αυτήν την ώρα βρίσκονται περίπου 20.000 επισκέπτες που είχαν συμβόλαια με το ταξιδιωτικό γραφείο Thomas Cook. Ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα αφίχθησαν περίπου 4.000 επισκέπτες, προσθέτοντας ότι ήδη σχεδιάζεται η διαδικασία επιστροφής των επισκεπτών, όχι νωρίτερα απ' ό,τι είχαν προγραμματίσει όταν έκλειναν τα πακέτα των διακοπών τους.

«Εδώ και δύο μήνες γίνονται συζητήσεις και επαφές, με επίκεντρο το τι θα μπορούσε να συμβεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι Άγγλοι από τα κεντρικά της εταιρείας έχουν ήδη κάνει επαφές και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα καλύψουν την επιστροφή των τουριστών, όχι νωρίτερα απ' ότι λένε τα προγράμματα που είχαν οι άνθρωποι κλείσει. Αύριο υπάρχει προγραμματισμένη πτήση, οπότε θα φύγουν από το Ηράκλειο οι πρώτοι τουρίστες, και αυτό όπως έχουμε ενημερωθεί θα ακολουθήσει και τις επόμενες ημέρες» επισήμανε ο κ. Πλιάκας.

Περί τους 4000 τουρίστες εγκλωβισμένοι στη Ζάκυνθο 

Περίπου 4000 χιλιάδες είναι οι τουρίστες που βρίσκονται στη Ζάκυνθο και αναζητείται τρόπος επιστροφής τους στη Βρετανία, μετά τη χρεοκοπία του ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook.

Το ΑΠΕ - ΜΠΕ μίλησε με τον τουριστικό πράκτορα, κ. Γιάννη Φιλιποπολίτη, ο οποίος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως «μαύρη» για τον τουρισμό σε όλο τον κόσμο, την Ελλάδα και τη Ζάκυνθο.

«Περίπου 4000 τουρίστες που είτε είχαν έρθει με την αγγλική εταιρεία είτε είχαν χρησιμοποιήσει τα αεροπλάνα της εταιρείας βρίσκονται στο νησί και αυτή τη στιγμή ψάχνουμε τρόπο να τους εξυπηρετήσουμε» τόνισε ο κ. Φιλιποπολίτης.

Τέλος ο τουριστικός πράκτορας, κ. Γιάννη Φιλιποπολίτη δήλωσε ότι «φοβάμαι θα υπάρξει «τσουνάμι» αντιδράσεων και η πτώχευση της Thomas Cook, ίσως να επηρεάσει και μικρότερες εταιρείες που συνεργάζονταν μαζί της κυρίως χρησιμοποιώντας τα αεροπλάνα της».
Επιχείρηση Μάττερχορν

Οι βρετανικές αρχές ενεργοποίησαν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης με την κωδική ονομασία « Επιχείρηση Μάττερχορν» από το όνομα μιας εκστρατείας βομβαρδισμού των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. «Οι πελάτες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα πρέπει να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.thomascook.caa.co.uk και να πάνε στο αεροδρόμιο μόνο όταν έχουν επιβεβαιωμένη εναλλακτική πτήση», ανέφερε η CAA, δίνοντας τους αριθμούς των ειδικών τηλεφωνικών γραμμών για τη βοήθεια των ταξιδιωτών: 0300 303 2800 για κλήσεις από την Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, και 0044 1753 330 330 από το εξωτερικό). Η CAA πρόσθεσε ότι έχει εξασφαλίσει ειδικά αεροσκάφη για αυτήν την κολοσσιαία επιχείρηση που θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, αν και μερικοί τουρίστες θα μπορέσουν να επιστρέψουν με εμπορικές πτήσεις. Υπενθυμίζει ότι οι οργανωμένες εκδρομές επωφελούνται από την εγγύηση της ATOL, η οποία απορρέει από ευρωπαϊκή οδηγία.

Πάνω από 21.000 πελάτες της Thomas Cook κάνουν αυτή τη στιγμή διακοπές στην Τουρκία 

Τα τουρκικά υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού εργάζονται πάνω σε ένα δανειακό πακέτο στήριξης για τις εγχώριες εταιρίες που επηρεάζονται από την κατάρρευση του ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού. Το υπουργείο ανέφερε στο Twitter ότι 21.033 πελάτες της Thomas Cook κάνουν αυτή τη στιγμή διακοπές στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι το πακέτο αυτό θα τεθεί σύντομα σε ισχύ.

H βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ξεκινά πρόγραμμα επαναπατρισμού των πελατών της Thomas Cook

  Η βρετανική κυβέρνηση ανέθεσε στη βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να ξεκινήσει πρόγραμμα επαναπατρισμού των πελατών της Thomas Cook στη Βρετανία από τις 23 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου, μετά την ανακοίνωση του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένου του βρετανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου και της αεροπορικής εταιρίας, για παύση της λειτουργίας του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η βρετανική πρεσβεία στην Ελλάδα, η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει εξασφαλίσει τα αεροσκάφη που χρειάζονται για την επιχείρηση και έχει ήδη ξεκινήσει επικοινωνία με τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται η Thomas Cook,ώστε να τους ενημερώσει ότι το κόστος της παραμονής καλύπτεται από το σχήμα ATOL.

«Οι πελάτες της Thomas Cook που βρίσκονται στην Ελλάδα παρακαλούνται να επιβεβαιώνουν τις λεπτομέρειες της πτήσης τους στην ειδική ιστοσελίδα, www.thomascook.caa.co.uk προτού μεταβούν στο αεροδρόμιο».

Στην εν λόγω ιστοσελίδα, την οποία διαχειρίζεται και ενημερώνει η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, είναι διαθέσιμες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις πτήσεις επαναπατρισμού, καθώς επίσης και πληροφορίες σχετικά με την κάλυψη των εξόδων παραμονής που αφορούν και όσους καλύπτονται από το σχήμα ATOL και όσους δεν καλύπτονται.

Περίπου 150.000 πελάτες της Thomas Cook βρίσκονται στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή και όλες οι κρατήσεις, οι πτήσεις και τα πακέτα διακοπών έχουν ακυρωθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής πρεσβείας στην Ελλάδα. 

Η βρετανική κυβέρνηση, προσθέτει η ανακοίνωση, «κατανοεί την ανησυχία που δημιουργείται σε πελάτες, εργαζομένους, ξενοδόχους και άλλους συνεργάτες, την οποία αναγνωρίζει και λαμβάνει σοβαρά υπόψη της» γι΄ αυτό και η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στοχεύει στην πραγματοποίηση των πτήσεων επαναπατρισμού με την μικρότερη δυνατή απόκλιση από τις αρχικές πτήσεις.




ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

11:33 6/3/2024

Τετάρτη 06/03 και Πέμπτη 07/03

Στην Καλαμαριά έρχονται τα λείψανα του Αγίου Λουκά (δείτε το πρόγραμμα)

Στην Καλαμαριά έρχονται τα λείψανα του Αγίου Λουκά (δείτε το πρόγραμμα)

10:41 6/3/2024

στην Μητρόπολη

Καλαμαριά: Συλλήψεις σε καταστήματα για δυνατό ήχο μουσικής

Καλαμαριά: Συλλήψεις σε καταστήματα για δυνατό ήχο μουσικής

23:42 5/3/2024

έλεγχοι για ηχορύπανση

Έρχεται το «Καλάθι της Σαρακοστής» - Δείτε ποια τρόφιμα περιλαμβάνει

Έρχεται το «Καλάθι της Σαρακοστής» - Δείτε ποια τρόφιμα περιλαμβάνει

23:35 5/3/2024

από τις 13 Μαρτίου

H Kαλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας (δείτε το πρόγραμμα)

H Kαλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας (δείτε το πρόγραμμα)

23:25 5/3/2024

8/03 - 8:00 μμ - 11:00 μμ

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανοίγει τον διάλογο για τη βία στα σχολεία

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανοίγει τον διάλογο για τη βία στα σχολεία

23:18 5/3/2024

6/03 - 13/03

Καλαμαριά: Ξεκινούν οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις στην δημοτική αστυνομία

Καλαμαριά: Ξεκινούν οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις στην δημοτική αστυνομία

23:10 5/3/2024

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Καλαμαριά: Μαθητές δημιούργησαν Ρομποτικό σύστημα για το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Παιδιού»

Καλαμαριά: Μαθητές δημιούργησαν Ρομποτικό σύστημα για το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Παιδιού»

23:02 5/3/2024

11ο Δημοτικό

Ο Νταλί ζωντανεύει στο λιμάνι

Ο Νταλί ζωντανεύει στο λιμάνι

16:22 5/3/2024

Ένα επαναστατικό θέαμα

26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

16:15 5/3/2024

Το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμά του.

Κλασικά Έπιπλα