Πρόκριση θρίλερ για τον ΠΑΟΚ (βιντεο)

28/2/2019 02:08    ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 4-2 παράταση
Με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 119' στο οποίο ευστόχησε ο Βιεϊρίνια, ο ΠΑΟΚ έκανε την... ανατροπή με τον Πανιώνιο κι από το 2-2 του 114΄ έφτασε στο 4-2 που του έδωσε την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά! Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι, Άκπομ και Βιεϊρίνια τα γκολ που έστειλαν τον Δικέφαλο στους «4»!

Ανατροπή και πρόκριση για τον ΠΑΟΚ που θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το τρόπαιο του κυπέλλου. Στον προημιτελικό της Τούμπας έπεσαν κορμιά και στο τέλος ο Αντρέ Βιείρίνια από την άσπρη βούλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους «ασπρόμαυρους» στον ουρανό! Μια φάση που πάντως προκάλεσε την οργή των ανθρώπων του Πανιωνίου που δεν έκαναν καν σέντρα μετά την επίτευξη του γκολ από τον Πορτογάλο!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σ’ ένα σημαντικό rotation, δίνοντας φανέλα βασικού στους Ίνγκασον, Γιαννούλη, Ολιβέιρα, Ενρίκε, Πέλκα και Λημνιό. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια μετακινήθηκε στο δεξιό άκρο της αμυντικής γραμμής, με τον Δημήτρη Γιαννούλη στο άλλο άκρο, ενώ ο Δημήτρης Πέλκας ξεκίνησε σε ρόλο επιτελικού μέσου. Πρώτη συμμετοχή στην ενδεκάδα μέσα στην Τούμπα για τον Πέδρο Ενρίκε, ενώ για πρώτη φορά σε εντός έδρας ματς ξεκίνησε βασικός ο Κάρολ Σβιντέρσκι.

Με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό ξεκίνησε ο Πανιώνιος, με τους Μανθάτη και Μπουμάλ να παίρνουν τις θέσεις των Άρτσε και Σπιριντόνοβιτς, ενώ ο αρχηγός Παναγιώτης Κόρμπος, παρά το αιμάτωμα που τον ταλαιπωρούσε ξεκίνησε δίπλα στον Γιάννη Μανιάτη.

ΕΧΑΣΕ ΝΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΕΛΚΑ

Ο Μάντζιος παράταξε με ένα «4-4-2» τους «κυανέρυθρους», έχοντας τον Μπουμάλ δίπλα στον Ντουρμισάι και με προφανή στόχο να περιορίσει την κίνηση του ΠΑΟΚ από τον άξονα. Οι «ασπρόμαυροι» υποχρεώθηκαν πολύ νωρίς μόλις στο 10ο λεπτό να προχωρήσουν σε αναγκαστική αλλαγή του Πέλκα, με τον Μπίσεσβαρ να παίρνει στη θέση του, μετά από κόντρα του Έλληνα μεσοεπιθετικού με τον Σταυρόπουλο.

Ο Ενρίκε ήταν ο παίκτης με τη μεγαλύτερη διάθεση στο ξεκίνημα του αγώνα, τρεις φορές έγινε απειλητικός για την εστία του Κότνικ, με τον Ντουρμισάι να κλέβει την μπουκιά μέσα από το στόμα του Κρέσπο, στην πρώτη δύσκολη στιγμή  (23’) για την άμυνα του Πανιωνίου.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ!

Δύο λεπτά αργότερα ο Ισπανός βρέθηκε στο έδαφος, εντός μικρής περιοχής, από το κράτημα του Σταυρόπουλου, με τον Σκουλά να μην καταλογίζει την ξεκάθαρη παράβαση, με τον Μπίσεσβαρ στο 32’ να ανοίγει το σκορ (1-0) για τον ΠΑΟΚ, μετά το γύρισμα του Λημνιού και το διώξιμο της μπάλας από τον Κότνικ.

Όμως, η απάντηση του Πανιωνίου ήταν άμεση. Στο 34’ ο Ντουρμισάι από τις κόντρες (με τον Κρέσπο να τον καλύπτει) είδε την μπάλα να του στρώνεται μπροστά του και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Πασχαλάκη ισοφαρίζοντας σε 1-1.    

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα, τον ΠΑΟΚ ν’ αναζητά ένα δεύτερο γκολ και όλο τον Πανιώνιο να αμύνεται πίσω από το κέντρο με στόχο να κρατήσει το υπέρ του 1-1. Η πρώτη απειλή για την εστία του Κότνικ ήρθε με το σουτ του Σβιντέρσκι να κοντράρει στα σώματα και να καταλήγει κόρνερ (53’).

Με την είσοδο του Μπανανά, αντί του Μπουμάλ στο 60’, ο Μάντζιος έδειξε ξεκάθαρα ότι τον ενδιαφέρει να μη δεχθεί άλλο γκολ, με τον Κότνικ να κρατάει όρθιο τον Πανιώνιο στο 62’ μετά το σουτ του Ενρίκε, ενώ νωρίτερα ο Λουτσέσκου είχε περάσει στο ματς και τον Ακπομ, αντί του Λημνιού.

Οι Νεοσμυρνιώτες είδαν τον Τσιλούλη να «πετάει στα σκουπίδια» την κάθετη πάσα του Ντουρμισάι, με τον Πασχαλάκη να βγαίνει και να σώζει την εστία του και τον ΠΑΟΚ,

ΓΚΟΛ ΜΕ ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ

Ο Σβιντέρσκι στο 73’ είδε τον Κότνικ να του λέει «όχι» σε κοντινό πλασέ του Πολωνού επιθετικού και με την είσοδο του Μάτος, αντί του Σάχοφ, ο ΠΑΟΚ τα έπαιξε «όλα για όλα». Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 79’ με την κεφαλιά του Άκπομ και γκολ για τον ΠΑΟΚ στο 83’ με την κοντινή κεφαλιά του Σβιντέρσκι ύστερα από την σέντρα του Γιαννούλη. Ο Τσιλούλης «πέταξε στα σκουπίδια» την κάθετη του Ντουρμισάι, έβαλε και το χεράκι του ο Πασχαλάκης, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο «Δικέφαλος» είχε να παίξει δέκα ολόκληρα χρόνια παράταση στο κύπελλο, από τον Ιανουάριο 2009 και την πρόκριση του στα πέναλτι επί του Άρη, αλλά ο Πανιώνιος έδειχνε να σφιχταγκαλιάζει το εισιτήριο για τα ημιτελικά με το γκολ του Καμαρά στο 94’. Ο Γάλλος νίκησε κατά κράτος τον Ίνγκασον και με δυνατό σουτ πέρασε την μπάλα κάτω από το σώμα του Πασχαλάκη γράφοντας το 2-2.

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε, πλέον, στα υπόλοιπα 26 λεπτά δύο γκολ, να βρει τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των «κυανέρυθρων». Στο 113’ η κεφαλιά του Άκπομ έστειλε την μπάλα να σταματήσει στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Πανιώνιου, αλλά στο 114’ ο Άγγλος φορ από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-2.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΑΚΠΟΜ ΚΑΙ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ

Το ματς δεν είχε τελειώσει με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στην απόλυτη ανατροπή! Ο Βιεϊρίνια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από την «άσπρη βούλα», μετά το πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι σε χέρι του Μανθάτη, μετά το σουτ του Μίσιτς στο 118ο λεπτό.

Οι παίκτες του Πανιωνίου αποφάσισαν να μην κάνουν σέντρα διαμαρτυρόμενοι για τον καταλογισμό του πέναλτι από τον Σκουλά, με τον διαιτητή να σφυρίζει στο 119’ τη λήξη!

MVP: Ο Τσούμπα Άκπομ ήταν αυτός που ήρθε από τον πάγκο και έδωσε ενέργεια και πάθος στον ΠΑΟΚ

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Μεγάλο παιχνίδι από Ντουρμισάι και Κότνικ για τους «κυανέρυθρους».

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Εβγέν Σάχοφ δεν δικαιολόγησε με τίποτα τη δεύτερη σερί παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ινγκασον με την αδυναμία του να μαρκάρει και να κόψει τον Καμαρά στη φάση του 2-2. Σχεδόν 20 μέτρα πήγαν παράλληλα οι δύο παίκτες και ο Ισλανδός δεν έκανε το αυτονόητο, ενώ και ο Πασχαλάκης φέρει ευθύνη στο γκολ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σκουλάς έχασε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, αρχικά χάρισε μια κίτρινη κάρτα στον Μανιάτη και δεν καταλόγισε, αν και έχει οπτική επαφή, το πέναλτι στο κράτημα του Σταυρόπουλο πάνω στον Κρέσπο στο 25ο λεπτό. Στην παράταση χαρίστηκε στο σκληρό μαρκάρισμα του Καμαρά πάνω στον Ολιβέιρα δείχνοντας απλώς μια ακόμη κίτρινη σε παίκτη του Πανιωνίου. Οι Νεοσμυρνιώτες «φωνάζουν» για την φάση του 119' καθώς θεωρούν ότι η μπάλα δεν βρήκε στο χέρι του Μανθάτη, αλλά στα πλευρά κάτι που δεν φαίνεται ξεκάθαρα ούτε από τον τηλεοπτικό φακό!

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και γύρισε ένα παιχνίδι και μια πρόκριση που έμοιαζε χαμένη. Βρέθηκε δύο φορές με την πλάτη στον τοίχο, αλλά είχε τον τρόπο να φτάσει στην ανατροπή.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Σάχοφ (73’ Μάτος), Ολιβέιρα, Πέλκας (14’ Μπίσεσβαρ), Λημνιός (56’ Άκπομ), Ενρίκε (97’ Μίσιτς), Σβιντέρσκι.

Πανιώνιος (Α. Μάντζιος): Κότνικ, Κότσιτς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου (78’ Άρτσε), Κόρμπος, Μανιάτης, Μπουμάλ (60’ Μπανανά), Μανθάτης, Τσιλούλης (90’ Καμαρά), Ντουρμισάι.

Δείτε τις κυριότερες φάσεις





gazzetta
Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Καλαμαριά: Ξηλώνονται αφίσες - Έρχονται πρόστιμα στους παραβάτες

Καλαμαριά: Ξηλώνονται αφίσες - Έρχονται πρόστιμα στους παραβάτες

16:02 23/2/2024

Πρόβλημα η αφισορύπανση

Καλαμαριά: Προσπάθειες να σωθεί το ιστορικό πλατάνι της Μεταμορφώσεως (φωτό)

Καλαμαριά: Προσπάθειες να σωθεί το ιστορικό πλατάνι της Μεταμορφώσεως (φωτό)

13:19 23/2/2024

Ένα από τα πλέον ιστορικά δέντρα της Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

12:37 23/2/2024

Παρασκευή 23/02, Σάββατο 24/02 και Κυριακή 25/02

Καλαμαριά: 29.000€ στον δήμο για την πρόληψη πυρκαγιών - Αναλυτικά όλοι οι δήμοι

Καλαμαριά: 29.000€ στον δήμο για την πρόληψη πυρκαγιών - Αναλυτικά όλοι οι δήμοι

00:44 23/2/2024

Υπουργείο Εσωτερικών

Ο δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό των συμβασιούχων υπαλλήλων του δήμου

Ο δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό των συμβασιούχων υπαλλήλων του δήμου

00:04 23/2/2024

ψήφισμα

Καλαμαριά: Αφαιρούνται εμπόδια από πεζοδρόμια - Προτεραιότητα η προστασία του δημόσιου χώρου (φωτο)

Καλαμαριά: Αφαιρούνται εμπόδια από πεζοδρόμια - Προτεραιότητα η προστασία του δημόσιου χώρου (φωτο)

23:00 22/2/2024

''Η Καλαμαριά αλλάζει''

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:39 21/2/2024

Τετάρτη 21/02 και Πέμπτη 22/02

Καλαμαριά: Σε πλήρη λειτουργία το «Μελίνα Μερκούρη»

Καλαμαριά: Σε πλήρη λειτουργία το «Μελίνα Μερκούρη»

00:26 21/2/2024

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Ενισχυμένη βιβλιοθήκη, αίθουσα εικαστικών κι εργασίες σε δημοτικό του Φοίνικα

Καλαμαριά: Ενισχυμένη βιβλιοθήκη, αίθουσα εικαστικών κι εργασίες σε δημοτικό του Φοίνικα

00:09 21/2/2024

φωτο

Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους τεχνικούς κι έκλεψαν 125.000 ευρώ από ηλικιωμένη!

Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους τεχνικούς κι έκλεψαν 125.000 ευρώ από ηλικιωμένη!

23:54 20/2/2024

Ανατολική Θεσσαλονίκη

Κλασικά Έπιπλα