Νέα έντονη κακοκαιρία θα σαρώσει την Ελλάδα

4/2/2019 09:29     από νότο προς βορρά
   Μια νέα κακοκαιρία θα επηρεάσει την Ελλάδα για ένα τριήμερο, από την Τρίτη έως την Πέμπτη, καθώς ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τον κόλπο της Σύρτης στη Λιβύη, με καλά οργανωμένα "μέτωπα", αναμένεται να κινηθεί αργά προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά προκαλώντας, κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας μας, με ισχυρά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA).

   Η νέα κακοκαιρία σχετίζεται με τη δημιουργία αεροχειμάρρων πάνω από την περιοχή μας. Όταν ψυχρές και θερμές αέριες μάζες συναντιούνται στην ανώτερη τροπόσφαιρα, δημιουργείται μεταξύ τους μια διαχωριστική επιφάνεια, όπου πνέουν αέρια ρεύματα θυελλωδών ανέμων που ονομάζονται αεροχείμαρροι. Η ένταση και η κίνηση των αεροχειμάρρων επηρεάζουν σημαντικά τα επιφανειακά συστήματα καιρού και παίζουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση των καιρικών συνθηκών μιας περιοχής.

   Τη Δευτέρα, ασθενείς κατά κανόνα βροχές τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στη Μακεδονία. Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι κατά τόπους οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιορίζοντας την ορατότητα.

   Την Τρίτη, το ψυχρό μέτωπο του βαρομετρικού χαμηλού αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από νότο προς βορρά. Ισχυρότατες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο (κυρίως στην Ανατολική και Βόρεια), στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια και στις Κυκλάδες, ενώ το βράδυ θα επεκταθούν στα Δωδεκάνησα και τη νύχτα στη Θεσσαλία. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

   Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς (πάνω από τα 900 ως 1.000 μέτρα) με σημαντικά ύψη χιονόστρωσης.

   Κατά το διήμερο Τετάρτης-Πέμπτης, βροχές θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, συνοδευόμενες από καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ενδεχομένως την Πέμπτη σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Αν και τα φαινόμενα δεν θα έχουν ανάλογη ένταση με την Τρίτη, κατά τόπους θα είναι και πάλι έντονα.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Συνάντηση της Δημάρχου Καλαμαριάς

Συνάντηση της Δημάρχου Καλαμαριάς

20:00 4/3/2025

Χρύσας Αράπογλου με την Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανέθεσε σε εταιρεία φύλαξης

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανέθεσε σε εταιρεία φύλαξης

17:00 4/3/2025

Τη φύλαξη εξωτερικών και εσωτερικών χώρων σχολικών κτηρίων στο κέντρο της πόλης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

12:00 4/3/2025

Στο πλαίσιο του έργου «Αναπλάσεις Πράσινων διαδρομών στον Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 4/3/2025

Τρίτη 4/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

10:00 3/3/2025

Δευτέρα 3/3

Η Καλαμαριά πάει για Κούλουμα στη θάλασσα

Η Καλαμαριά πάει για Κούλουμα στη θάλασσα

19:00 2/3/2025

Καθαρά Δευτέρα 3/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

10:00 2/3/2025

Κυριακή 2/3

Κυριακή Βράδυ στο Love Underground Live Club: Back to the ’80s Live Party

Κυριακή Βράδυ στο Love Underground Live Club: Back to the ’80s Live Party

18:00 1/3/2025

Κυριακή 2/3

«Τα πέντε αφηγήματα του Edgar Allan Poe» με διπλή παράσταση το Σάββατο 1/3 στο «Μελίνα Μερκούρη»

«Τα πέντε αφηγήματα του Edgar Allan Poe» με διπλή παράσταση το Σάββατο 1/3 στο «Μελίνα Μερκούρη»

14:00 1/3/2025

1/03 - 8:00 πμ - 5:00 μμ

Κλασικά Έπιπλα