ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

31/1/2019 01:40    video
Με γκολ του Σφιντέρσκι στο 86', ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα και απέφυγε μια εντός έδρας απώλεια βαθμών, τέσσερις μέρες πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι-γκολ του Πέλκα στο 38', οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Μάνο στο 52' και ο Άκπομ νικήθηκε στο 76' από τον Βελλίδη σε νέα εκτέλεση πέναλτι.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση της Τούμπας:

1. ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΞΕΠΑΡΚΑΡΕ ΑΠΟ ΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ...
Χωρίς τους τιμωρημένους Σάχοβ και Βιεϊρίνια παρατάχθηκε στο ματς ο ΠΑΟΚ, με τον Γιαννούλη να ξεκινά βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μίσιτς να παίρνει θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Για τον ΠΑΣ, ο Ευαγγέλου έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση στο πρωτάθλημα.

Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε από νωρίς σε θέση οδηγού. Ο ΠΑΣ από την πλευρά του δεν έκανε τίποτα άλλο από το να περιμένει στο μισό γήπεδο τους αντιπάλους του, προσπαθώντας να κλείσει τους χώρους προς την περιοχή του Βελλίδη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 20λεπτο η κατοχή μπάλας ήταν 84% - 16% (!), χωρίς ωστόσο οι γηπεδούχοι να απειλούν με συνέπεια την εστία του Βελλίδη. Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία του ΠΑΟΚ (και του αγώνα) ήρθε στο 21', όταν ο Μπίσεσβαρ άλλαξε τη μπάλα με τον Γιαννούλη, έκανε το παράλληλο γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, με τον Μίσιτς να αστοχεί στην κίνηση με το αριστερό.
 
Για τον "Δικέφαλο" έλειπε η δημιουργία των Σάχοβ - Βιεϊρίνια, για τον ΠΑΣ δεν υπήρχε καν ο παίκτης που θα κρατήσει τη μπάλα και θα προσπαθήσει να την μοιράσει στους Μάνο - Κρίζμαν.

Το αμυντικό τείχος των φιλοξενούμενων έπεσε στο 38', όταν από διπλό λάθος του Ευαγγέλου ο Πέλκας εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Άκπομ και έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 1-0.

Η τακτική της φουλ άμυνας δεν είχε αποδώσει καρπούς για τον ΠΑΣ με τη λήξη του πρώτου μέρους και η ομάδα της Ηπείρου θα έπρεπε να βρει πλέον έναν τρόπο για να προσθέσει την επίθεση στο παιχνίδι της, αν ήθελε να πάρει κάτι από την αναμέτρηση.

2. ...ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΑΡΚΑΡΕ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΜΑΝΟ
Και σίγουρα ήταν έκπληξη ο τρόπος που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με βάση την εικόνα του πρώτου 45λεπτου. Και αυτό γιατί στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή του Πασχαλάκη, ο ΠΑΣ έφτασε στην ισοφάριση.

Ο μπακ-χαφ Μπουκουβάλας είναι μακράν ο πιο δημιουργικός παίκτης των φιλοξενούμενων από τη στιγμή που ο Πετράκης επανέφερε το 3-5-2 και αυτός που έβγαλε τον Μάνο τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ στο 52'.

Ο φορ του ΠΑΣ πέρασε υπέροχα τη μπάλα πάνω από τον Πασχαλάκη και... εγένετο το 1-1! Με τον σκόρερ να μοιάζει οριακά εκτεθειμένος, φεύγοντας στην πλάτη του Κρέσπο, στο ξεκίνημα της φάσης.

Με τη βροχή να κάνει για τα καλά την εμφάνιση της στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ όφειλε να βρει την απάντηση στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης για να αποφύγει την "γκέλα".

Και θα μπορούσε να το κάνει στο 62', όταν ο Λημνιός από δεξιά σήκωσε υπέροχα τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι για τον Μαουρίσιο, που ολομόναχος αστόχησε με το δεξί στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής!

3. Ο ΣΦΙΝΤΕΡΣΚΙ ΕΔΙΩΞΕ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΗΣ ΓΚΕΛΑΣ
Μετά τον Ζαμπά (Μπίσεσβαρ), ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς και τον Σφιντέρσκι (Λημνιός), με τον Άκπομ να επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από το 70' μέχρι το 76', με αποκορύφωμα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Λίλα (αυστηρό) αλλά δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ, με τον Βελλίδη να σώζει στην δεξιά του γωνία!

Η λύτρωση των γηπεδούχων ήρθε μέσω... Πολωνίας, με τον Σφιντέρσκι να κάνει σεφτέ στο 86' για το 2-1 στην Τούμπα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Η σέντρα του Ελ Καντουρί από αριστερά βρήκε αμαρκάριστο τον Μάτος στο δεύτερο δοκάρι, ο Βελλίδης με τον Πέλκα κοντά του επενέβη ασθενώς και Σφιντέρσκι από τα δύο μέτρα σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με το αριστερό.

Το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ έμεινε μέχρι το τέλος, με τον "Δικέφαλο" να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τον τίτλο σε ένα ματς που βρέθηκε πολύ κοντά στην απώλεια δύο βαθμών, τέσσερις μέρες πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (3/2, 19:30). Ο ΠΑΣ για την 19η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (3/2, 19:00). 

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής:  Φώτης Φωτιάδης (ΕΠΣ Καστοριάς)

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάκας (ΕΠΣ Λάρισας), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (ΕΠΣ Ημαθίας)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς (74' Ελ Καντουρί), Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59' Ζαμπά), Λημνιός (68' Σφιντέρσκι), Άκπομ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Σιόντης, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Βιδάλ (74' Πάντελιτς), Γιάκος, Κρίζμαν (85' Παμλίδης), Μάνος.

Γκολ: 38' πεν. Πέλκας, 86' Σφιντέρσκι / 52' Μάνος

Κάρτες: 45' Πέλκας / 17' Ευαγγέλου, 29' Σκόνδρας, 41' Κρίζμαν, 55' Λίλα, 77' Σιόντης


κειμενο sport24

Επόμενο Προηγούμενο
 

Νέος καθαρισμός κεντρικού κτηρίου στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα από τον Δήμο Καλαμαριάς

Νέος καθαρισμός κεντρικού κτηρίου στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα από τον Δήμο Καλαμαριάς

12:13 5/6/2025

Στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 5/6/2025

Πέμπτη 5/6

Γιορτή Πανσελήνου 2025 σε Ρυθμούς Ντίσκο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Γιορτή Πανσελήνου 2025 σε Ρυθμούς Ντίσκο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

20:00 4/6/2025

Παρασκευή 13/6

Δράσεις προληπτικής υγείας στην Καλαμαριά

Δράσεις προληπτικής υγείας στην Καλαμαριά

16:00 4/6/2025

Σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (Κ.Ομ.Υ) του ΕΟΔΥ

Χαμόγελα, ποδήλατα και μαθήματα ζωής στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Καλαμαριά

Χαμόγελα, ποδήλατα και μαθήματα ζωής στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Καλαμαριά

11:17 4/6/2025

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 4/6/2025

Τετάρτη 4/6

Το Θεατρικό Έργο “Αχ Αυτά τα Φαντάσματα” στο Θέατρο Σοφούλη

Το Θεατρικό Έργο “Αχ Αυτά τα Φαντάσματα” στο Θέατρο Σοφούλη

20:00 3/6/2025

5 - 6/6

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Έναρξη καταθέσεων για ελληνικές ταινίες

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Έναρξη καταθέσεων για ελληνικές ταινίες

17:03 3/6/2025

Τι πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό

15:38 3/6/2025

Πώς γίνεται η διαδικασία

Κλειστά τα καταστήματα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Κλειστά τα καταστήματα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

11:36 3/6/2025

Δευτέρα 9/6

Κλασικά Έπιπλα